Ova mama je gejmer
10.04.2024.
Autor: Danica Manojlović

Roze heroji video igara

Svetski dan roze boje

Prošle godine sam pisala o trendovima kada su u pitanju boje u video igrama. Danas, kada se u svetu slavi sve što je roze, mi ćemo se podsetiti svih omiljenih nam roze likova u svetu video igara.

Međunarodni dan ružičaste boje ustanovljen je kao Međunarodni dan borbe protiv maltretiranja, diskriminacije, homofobije, transfobije i transmizoginije u gradovima širom sveta. Na ovaj dan svi su pozvani da slave različitost noseći ružičastu košulju i organizujući aktivnosti u znak podrške tom danu.

Međunarodni dan ružičaste boje počeo je da se slavi u Novoj Škotskoj, u Kanadi, kada su dva strejt srednjoškolca videla maltretiranja gej učenika jer je nosio ružičastu košulju. Dvojica učenika su trenutno intervenisala, ali su takođe želeli da učine više da spreče homofobično i transfobično maltretiranje u svojoj školi. Ova dva mladića su odlučila da kupe ružičaste košulje i nose ih. Nekoliko dana kasnije naterali skoro sve ostale u njihovoj školi da dođu obučeni u roze boje, solidarišući se za borbu protiv maltretiranja. Rezultat je bio da je cela škola zauzela stav i počela da radi zajedno na sprečavanju maltretiranja bilo koje vrste, posebno u vezi sa homofobijom i transfobijom.

Kampanja Međunarodnog dana ružičaste boje nastavlja da raste. 

Ko su najpoznatiji junaci video igara u ružičastoj boji?

 

Aerith Final Fantasy VII

Aerith iz Final Fantasy VII se više pamti po svojoj žrtvi u originalnoj igri u odnosu na bilo šta drugo. Ona je vrcava i drska devojka velikog srca koja se ne plaši da uđe u borbu. Dok je ovo već biloprikazano u originalu iz 1997. godine,  rimejk Final Fantasy VII omogućio je igračima da se ponovo upoznaju sa ovom stranom Aerith. Ovde Aerit praktično vuče Klauda u ono što bi trebalo da bude njegova misija, da spase Tifu od Don Kornea. A kada se suoči sa Donovim nasilnicima, ona takođe pokazuje da je prilično zgodna sa čeličnom stolicom, pokazujući da, samo zato što devojka nosi roze, ne znači da ona ne može biti čvrsta i opasna.

 

Amy Rose-Sonic the Hedgehog

Amy Rose je lik koji se pojavljuje u seriji Sonic the Hedgehog. Ona je antropomorfni jež koji je zaljubljen u ježa Sonika. Otkako je upoznala Sonika na Maloj planeti, Ejmi se proglasila njegovom devojkom i pokušavala je da osvoji njegovo srce na bilo koji način u mnogim njihovim avanturama. Ona rukuje čekićem Piko Piko, koji koristi bez premca i nikada ne napušta kuću bez njega.

Ejmi je vesela ali pomalo nestalna devojka, sa pozitivnim stavom i prirodom uz bezgraničnu energiju. Međutim, ona ima vatreni temperament i njena zaljubljenost u Sonika čini je kratkovidom i pomalo opsesivnom u vezi sa njim, jer ga je pratila svuda od kada ga je upoznala. Ipak, ona ima čisto srce i neće dozvoliti da je bilo šta zaustavi.

 

Birdo

Birdo, takođe i Birdeta,  nekada skraćeno Birdie je lik koji se pojavljuje u franšizi Super Mario. Ona je praistorijski dinosaurus,  identifikovan u nekim ranim izvorima kao ptica, sa ustima u obliku levka iz kojih može da pljuje jaja. Njeno prvo pojavljivanje je bilo kao neprijatelja u Yume Kojo: Doki Doki Panic, koji je preimenovan u Super Mario Bros. 2.

Smatra se jednim od prvih transrodnih likova iz video igrica.

Od svog prvog pojavljivanja, Birdo se pojavljivala u različitim spin-off serijama franšize, pri čemu je njena originalna uloga antagoniste navodno ukinuta u korist novijeg neutralnijeg lika. Međutim, ona se i dalje povremeno klasifikuje kao neprijatelj, kao što je slučaj sa kolekcijom Super Mario Trading Card Collection i ona je grupisana sa tipično antagonističkim likovima na listi vozača Mario Kart Tour. Neke igre je prikazuju kao blisku prijateljicu ili čak značajnu osobu Jošija, dok druge pokazuju da se jednostavno udružila sa onim ko je u tom trenutku zainteresuje. Birdo je takođe prodavana kao figurica, plišana igračka i amiibo kartica. Dok se Birdo često prikazuje kao lik individualnog karaktera, takođe je bilo mnogo pojavljivanja više ptica koje dolaze u različitim bojama i koje ponekad imaju različite karakteristike. U većini slučajeva, oni su prikazani sa istim ženskim karakteristikama kao i glavni Birdo. 

 

Clefairy

Dvonožni, ružičasti Pokemon sa bucmastim telom u obliku zvezde. Mali, šiljasti zub viri iz gornjeg levog ugla njegovih usta. Ima bore pored crnih, ovalnih očiju, jednu tamnoružičastu ovalnu oznaku na svakom obrazu i velike, šiljate uši sa smeđim vrhovima. Čuperak krzna se uvija preko njegovog čela, slično velikom repu koji se uvija nagore. Svaka zdepasta ruka ima dve male kandže i palac na svakoj ruci, a obe noge imaju jedan nokat. Na leđima ima par malih krila u obliku leptira. Iako nesposobna za let, Klefairina krila mogu da skladište mesečinu i da joj omoguće da lebdi.

Ona je veoma stidljiva i retko se pokazuje ljudima. U retkim prilikama kada Clefairy siđe sa svoje planinske kuće, može se videti kako pleše pod svetlošću punog meseca. Područje oko njihovog plesa obavijeno je magnetnim poljem. Kada sunce počne da izlazi, ona se vraća kući gde spava ugnežđena sa drugim Clarefairy.

Bilo je mnogo viđenja Clefairy tokom jutra nakon punog meseca. Anime je pokazao da je Clarefairy vanzemaljski Pokemon. Popularna je zahvaljujući svom divnom izgledu i ponašanju. Kao što je pomenuto u Pokemon Sleep, svako ko vidi Clefairy kako koristi Metronome dok spava, dobiće sreću. ovo viđenje se smatra veoma neobičnim prizorom.

 

Dan Hibiki

Dan Hibiki je lik iz video igrice iz serije Street Fighter, koji se prvi put pojavio u Street Fighter Alpha. On je arogantan, previše samouveren i slabašan samouki borilac koji vodi dođo koji je propao. On je svoj najgori neprijatelj.

On može izgledati kao lik iz neke šale, ali njegova pozadina je u oštroj suprotnosti sa njegovim ružičastim izgledom. To je takođe svedočanstvo o stavu mogu to učiniti. Šta radite kada vas gospodar izbaci jer želite da naučite borilačke veštine za osvetu? Poboljšajte se, naravno.Zabavno je i to što svoj stil borbe naziva "Saikjo, ” ili najjači. Nema manjak samopouzdanja. 

 

Jigglypuff - Pokemon

Jigglypuff je ružičasti Pokemon sa sferičnim telom. Ima zašiljene uši sa crnom unutrašnjošću i velike plave oči. Ima male, zdepaste ruke i nešto duža stopala. Na vrhu glave je uvijen čuperak krzna. Njegovo telo je ispunjeno vazduhom i, kao što se vidi na Pokemon stadionu, Jigglypuff može ispustiti sve dok ne postane ravan. Može da pluta uvlačeći dodatni vazduh u svoje telo, kao što je pokazano u Super Smash Bros.

Jigglypuff može da koristi oči da hipnotiše protivnike. Ima veliki kapacitet pluća, nadmašujući većinu drugih Pokemona. Jednom kada privuče pažnju protivnika, Jigglypuff će naduvati svoja pluća i početi da peva umirujuću i misterioznu uspavanku. Ova melodija može izazvati pospanost svakog ko sluša. Ako se protivnik opire da zaspi, Jiggly će ugroziti sopstveni život nastavljajući da peva sve dok mu ne ponestane vazduha. Nastaviće da peva sve dok protivnik ne zaspi. Može da prilagodi talasnu dužinu svog glasa tako da odgovara moždanim talasima nekoga ko je u dubokom snu. Ovo joj pomaže da osigura pospanost kod svojih protivnika.

Njegov vokalni opseg prelazi 12 oktava, ali njegova veština zavisi od pojedinca. Njegova pesma varira u zavisnosti od regiona, au nekim oblastima zvuči kao vikanje. Jigglypuff se uglavnom može naći u bujnim zelenim ravnicama i travnatim livadama. Scream Tail deli sličnost sa Jigglypuffom. Veruje se da je Scream Tail predak Jigglypuffa od pre 1.000.000.000 godina. Kao što je pomenuto u Pokemon Sleep, poznato je da Jigglypuff peva čak i kada spava.

Kirby

Ova Nintendo ružičasta lopta je prvobitno zamišljen kao heroj koji je više prilagođen deci da bi pohvalio Maria, koji je u to vreme bio stariji pa je Kirbi je zaslužio svoje mesto u Nintendoovom panteonu zajedno sa svojim poznatijim prethodnikom. Do danas je prodao preko 41 milion primeraka svojih igara, ne uključujući crossover igre kao što je serijal Super Smash Bros.

Kirbijeve moći takođe služe kao zanimljiva lekcija. Za razliku od Maria, koji je jednostavno zgazio svoje protivnike, Kirbi je u stanju da apsorbuje svoje neprijatelje i uzme njihove sposobnosti. To uči igrače da se ne mogu samo osloniti na ono što već znaju, već i da mogu da uče od svojih protivnika i da na kraju iskoriste njihove sposobnosti da ih pobede.

 

Majin Buu - Dragon Ball

Majin Buu, Demon Person Boo ima mnogo oblika. Međutim, svaki oblik ima drugačiju ličnost i ciljeve, što ih u suštini čini odvojenim pojedincima. Svi oblici Majin Buua se jednostavno nazivaju Majin Buu u seriji, ali različiti oblici dobijaju svoja uobičajena imena iz raznih Dragon Ball Z video igara.

 

Miyuki Takara

Myuki je devojka iz bogate porodice koja je lepa, pametna i lepo vaspitana. Ona uvek koristi izuzetno ljubazan japanski, čak i kada razgovara sa svojim najbližim prijateljima. Bila je predsednica odeljenja za svoj razred u prvoj godini, u isto vreme kada je postala dobra prijateljica sa Kagamijem. Sada je Mijuki u istoj klasi kao Konata i Cukasa i nosi nadimak Iuki-chan od Tsukase. Mijukini drugovi iz razreda se često oslanjaju na nju za pomoć u učenju, a često se prikazuje kako daje improvizovane, ali veoma detaljne, enciklopedijske definicije ili objašnjenja o različitim i nejasnim stvarima, što je navelo Konatu da je jednom nazove Miviki. Prikazana je kao jedna od tri najbolja studenta.

 

Mewtwo

Meawtwo  je veštački Pokemon. To je dvonožni, humanoidni Pokemon sa mačjim crtama. Prvenstveno je siv sa dugim, ljubičastim repom. Na vrhu glave nalaze se dva kratka, tupa roga i ima ljubičaste oči. Cev se proteže od zadnjeg dela lobanje do vrha kičme, zaobilazeći njen vrat. Ima definisane grudi i ramena, koja podsećaju na oklop. Tri cifre na svakoj ruci i stopalu imaju sferne vrhove. Njegov rep je debeo u osnovi, ali se istanji pre nego što završi u maloj lukovici. Mewtwo je stvoren nakon godina užasnog spajanja gena i DNK inženjerskim eksperimentima zasnovanim na Mew.

Nadaleko je poznat kao jedan od najmoćnijih Pokemona koji postoje i za njega se kaže da ima najdivlje srce među svim Pokemonima, nema saosećanja i unosi strah u svog neprijatelja hladnim, blistavim očima. Pošto je projektovan da bude vrhunski protivnik u borbi, može samo da razmišlja o pobedi svojih neprijatelja. Sposoban je za levitaciju, telepatiju, kontrolu uma, brisanje memorije, teleportovanje na drugu lokaciju i sposobnost stvaranja snažnih oluja. Kasnije se pokazalo da je brižna, zaštitnička, pa čak i altruistična duša.

Kao što je prikazano u POKEMON Detective Pikachu, Mewtwo takođe može da prenese ljudsku dušu u telo Pokemona, uzrokujući da ova osoba preuzme kontrolu nad telom Pokemona i sposobnosti. Mewtwo čuva energiju tako što ostaje nepomičan kako bi oslobodio svoju punu snagu u borbi. Iako se retko viđa u divljini, kaže se da se negde odmara u mračnoj pećini. 

 

Patrick Sponge Bob

Patrik je izmišljeni lik u  animiranoj televizijskoj seriji Sunđer Bob Kockalone. Kreirao ga je i dizajnirao morski biolog i animator Stiven Hilenburg. Patrik takođe služi kao glavni protagonista emisije Patrik zvezda, koja je premijerno prikazana 2021. godine.

Debela koralno-ružičasta morska zvezda, Patrik živi ispod stene u podvodnom gradu Bikini Botom, i najbolji je prijatelj Sunđera Boba. Njegove najznačajnije karakterne osobine su lenjost i niska inteligencija, iako povremeno pokazuje da je pametniji nego što izgleda. Patrik je nezaposlen i samoproglašeni stručnjak za umetnost nerada. Lik je dobio pozitivne reakcije i kritičara i obožavatelja.

Patrik je bio uključen u razne video igre Sunđer Bob serijala.

 

Princess Peach

Verovatno jedan pd prvih likova koji vam padana pamet kada je u pitanju ova boja i svet igara. Prošlog meseca smo je pohvalili za igru Princess Pech Showtime

Vladarica Kraljevstva pečuraka se prvi put pojavila u Super Mario Bros. kao devojka u nevolji, gde je bila zadržana u Bauzerovom zamku čekajući da je Mario spasi. Ovih dana, princeza Breskvica nije tako bespomoćna.

 

Pink Bomberman

Pink Bomberman je lik koji se pojavljuje kao jedan od protagonista u seriji Bomberman. Ona se pojavljuje kao alternativni skin koji omogućava više igrača u režimu za više igrača.

Prvo pojavljivanje Pink Bomberman bilo je element pozadine Bombermana. Nakon toga je nastavljen nastup koji je mogao da se igra na Hi-Ten Bomberman. Nakon ozbiljnog zaostatka, ružičasti bombarder se još važnije pojavio u Bomberman DS, a zatim je usledio Bomberman naslovni trio 7. generacije live, blast i Ultra.

Bomberman: Bakufuu Sentai Bombermen na kraju dobija formalno ime i identifikuje se kao žena. U Super Bomberman R, ona je prikazana kao veoma simpatična devojka koja predaje Akua. U najnovijoj verziji Super Bombermen R i Super Bombermen R2, ako se generišu posebne sposobnosti, ona počinje sa pet vatre, bombi i brzinom, ali više ne može da povećava statistiku. Ovo joj ne dozvoljava da koristi bokserske i električne rukavice. Ona se ponovo pojavljuje na ostatku Bombermena Bros. na Super Bomberman R Online.

 

Pink Panther

Pink Panter je američka medijska franšiza koja se prvenstveno fokusira na seriju komično-misterioznih filmova u kojima se pojavljuje nesposobni francuski policijski detektiv, inspektor Žak Kluzo. Franšiza je počela objavljivanjem filma Pink Panter 1963. Uloga Kluzoa nastala je od strane Pitera Selersa i najbliže je povezana sa njim. Većinu filmova napisao je i režirao Blejk Edvards, a tematsku muziku komponovao je Henri Manćini. Elementi i likovi inspirisani filmovima adaptirani su u druge medije, uključujući knjige, stripove, video igrice i animirane serije.

U video igrama smo se dosta družili sa ovim panterom. Prva je objavljena 1988. godine. Razvila je nemačka kompanija Magic Bites, a objavila Gremlin Graphics. Objavljena je u Evropi za Amigu, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64 i ZX Spectrum. Poslednja je izašla 2015. godine i idealno bi bilo da se ponovo družimo sa njim.

 

Sakura Haruno - Naruto

Sakura je jedino dete Kizašija i Mebuki Haruno. Imala je zdravo detinjstvo. Roditelji su je odgajali bez ozbiljnijih tragedija i komplikacija, za razliku od članova njenog tima. Kada je ušla u akademiju u Konohi, nekoliko devojaka iz njenog razreda počelo je da je proziva zbog njenog širokog čela. Sakura je pokušala da se izbori sa njihovim zadirkivanjem tako što je sakrila čelo šiškama, ali je to navelo devojke da je još više maltretiraju.

Ino Jamanaka, jedna od njenih drugarica iz razreda, je to videla i odbranila Sakuru od njenih nasilnika i ohrabrila je da prigrli svoje čelo umesto da ga sakrije.

 

Serah - Final Fantasy XIII

Serah je zrela i mudra. Ona duboko brine za one oko sebe. Uprkos teškim okolnostima,ostaje pozitivna i veruje u bolju budućnost sve dok ima prijatelje pored sebe.

U tri godine koje su prošle u Final Fantasy XIII-2, Serah je emocionalno oštećena prošlim događajima, ali je zadržala svoju snažnu i brižnu ličnost. Ona je stroga učiteljica u osnovnoj školi, prijatnog temperamenta, i poput Munje, može biti zastrašujuća kada je ljuta, zbog čega je dobila nadimak "Meanie Miss Farron".

Serah može da se održi u borbi uprkos tome što nije imala mnogo prethodnog iskustva u borbi. Odlučna je da spase budućnost uprkos saznanju o opasnosti u koju bi je mogla dovesti.

Toadette

Toadette je lik koji se ponavlja u franšizi Super Mario. Prvobitno predstavljena kao partner za trke u igri Mario Kart: Double Dash!!, Od tada se pojavljivala u drugim igrama kao igriv lik i igrala je sporedne uloge u nekoliko naslova, kao i kao glavni lik u Captain Toad: Treasure Tracker.

Iako ima veoma slične osobine drugim likovima, ona je najčešće ponavljana  u Super Mario franšizi. Pokazalo se da je Toadette u dobrim odnosima sa likovima kao što su princeza Peach, Daisy, Toad, Toadsworth, Yoshi, Luigi i Mario. Definišuće osobine Toadette su njeni doskoci, vesela i energična ličnost i povremeni naleti kreativnosti. Ona je jednostavno preslatka!

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kockice MOS122
Kockice su bezvremeni klasik i koriste se u velikom broju društvenih igara, a na...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
799,00 RSD
Vrsta
Nova
799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Gadgets GAD225
Specifikacija: IP Standard: IP67 Čipset: SYD8811 Kompatibilnost: Android 5.0 i nov...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 33%
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Princess Peach - Showtime! je šarmantna igrica koja će te odvesti u svet Mario u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Akcione figure HFI7796
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.199,00 RSD
Vrsta
Nova
2.199 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Toys to Life HAV00903
Amiibo je serija figurica sa likovima koje dobijaš u Nintendo igricama. Kako bi ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.699,00 RSD
Vrsta
Nova
2.699 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kompatibilan sa: Playstation 5 konzolom, Windows računarima Povezivanje: Bežično (bluet...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.499,00 RSD
Vrsta
Nova
10.499 ,00 RSD

Slični članci

29.
Aug.
2023.
Ova mama je gejmer
Umetnost ima sposobnost da prenese duboke emocije, priče i raznolike perspektive. Kroz istoriju, veliki umetnici su nas inspirisali svojim delima, a neka od ...
28.
Aug.
2023.
Ova mama je gejmer
Ljubav prema putovanju, čak i kroz video igre, proističe iz ljudske prirode da istražuje, uči i doživljava nove stvari. Putovanja nas inspirišu, oboga...
25.
Aug.
2023.
Ova mama je gejmer
Boje su ključni faktor koji obogaćuje vizuelnu estetiku i emocionalnu dimenziju video igara.