Ova mama je gejmer
11.04.2024.

Najbolje igre sa podmornicama

Svetski dan podmornica

Postoji dosta igara smeštenih na moru, pod ,morem ili zasnovanih na pomorskoj borbi. Mnogo je manje igara koje su smeštene na podmornici ili koje uključuju istu kao glavnu temu igre. Neke igre ipak uspevaju da koriste podmornice sa velikim efektom i priušte nam sate uživanja.

Poznato je da su igre podmornica često ponuđene kao simulatori koji se fokusiraju na realizam i taktičku igru. Igre simulatora podmornica bile su prilično popularne još 90-ih, ali danas su naše mogućnosti su mnogo ograničenije. Nudi nam se nekoliko različitihformi, pri čemu neke imaju za cilj da repliciraju sitnice svakodnevnih operacija na vojnom brodu, dok se druge fokusiraju na uhođenje bojnih brodova i sletanje savršenog torpeda. Igre podmornica su mnogo više od potapanja drugih brodova i uključuju upravljanje posadom, strateško korišćenje resursa, veštine navigacije i dobro pozicioniranje.

 

Subnautica

Subnautica se ne vrti u potpunosti oko podmornice, već podvodno istraživanje i napredovanje igre uključuje pronalaženje fragmenata i nacrta za konstruisanje različitih podmorskih vozila. Ova vozila su sastavni deo progresije igre, jer omogućavaju igraču da istražuje dalje od svoje baze i dublje u okean. Prikupljanje potrebnih fragmenata i nacrta za ova vozila je takođe deo osnovne petlje igre, posebno u ranoj fazi, a konačno je pravljenje i upravljanje ovim vozilima dobra nagrada.

 

World of Warships

Podmornice imamo u besplatnom pomorskom borcu World of Warships za više igrača. Nakon testiranja sa osnovom igrača u operaciji 'Terror of the Deep', Wargaming je obećao da će uvesti podmornice u glavnu igru sa sopstvenom borbenom mehanikom, nadogradnjom i borbenim ulogama. Postoji pet podmornica dostupnih u World of Warshipsu koje su jačale od svog objavljivanja 2015. godine, što ovu igru čini jednom od najboljih igara Drugog svetskog rata za ljubitelje mornarice borba.

 

Cold Waters

Podmornička igra koja zaista dolazi na svoje kada se započne borba. Vi ste komandant nuklearne podmornice koja ima zadatak da spreči obostrano garantovano uništenje kako Hladni rat eskalira. Patrolirajući između Labradorskog i Barencovog mora, vaš zadatak je da se borite protiv sovjetskih ratnih brodova, presrećete konvoje i isporučujete trupe specijalnih snaga duboko iza neprijateljskih linija. Da biste to uradili, imate liniju od otprilike 40 plovila opremljenih svime, od žičanih vođenih torpeda i krstarećih projektila do moderne sonarne tehnologije.

Cold Waters vas podseća da ste plen koliko i grabljivac. Imate odličnu kontrolu nad podmornicom, čineći tako precizne pokrete i finte lakim za zamisliti i izvesti u žaru bitke.

 

Silent Hunter 3

Postoji mnogo igara u Ubisoftovoj seriji simulatora podmornica Silent Hunter. PC igrači su imali odlično mesto za retro pomorske borbe. Silent Hunter 3 se posebno fokusira na Drugi svetski rat i ima igrače koji rukovode nemačkim podmornicama koje su napadnute.

Nešto što igra veoma dobro ilustruje je sve veća opasnosti od rata. Pretnje primoravaju igrače da neprestano osmišljavaju nove strategije i oslanjaju se na nove taktike kako bi ostali na površini. Bilo je kasnijih unosa u franšizi Silent Hunter, ali Silent Hunter 3 iz 2005. ostaje vrhunac.

 

Wolfpack

Ovaj simulator podmorničkog ratovanja u prvom licu je poznat po detaljno prikazanom enterijeru podmornica. Wolfpack je igra koju na Steam platformi imate u Early Access, ali se razvija sa namenskom zajednicom igara za podmornice, Subsim, kako bi postao najbolja igra za podmornice ikada. Sve se odvija u prvom licu, tako da ne postoji spoljašnji pogled ili skup mehanika upravljanja posadom koji bi vas odvratili od potpunog uživljavanja u zadatku koji imate. Loša strana je što morate da znate šta radite da biste uspeli u igri.

Wolfpack je jedna od jedinih kooperativnih igara sa podmornicama koje možete da igrate upravo sada, omogućavajući vama i prijateljima da preuzmete različite uloge na podmornici i zajedno patrolirate morima. 

 

Steel Battalion: Line of Contact

Steel Battalion ima reputaciju u svetu video igara jer je to originalna Xbox igra koja je više poznata po svom apsurdno složenom i skupom kontroleru nego po stvarnom igranju.  To je i dalje naslov koji obožavaoci mornarice i podmornica mogu da cene. Igra deluje više kao simulacija mehanizma, ali uranjanje u kokpit i korišćenje kontrola i dalje daje osećaj koji nije različit kao da ste za kormilom džinovskog broda.

 

Koja je vaša omiljena igra sa podmornicama?

 

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41123
Subnautica Below Zero za PS4 je podvodna avanturistička igra na vanzemaljskom okeanskom...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4718
PS4 Subnautica
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50055
Subnautica Below Zero za PS5 je podvodna avanturistička igra na vanzemaljskom okeanskom...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Subnautica, Below Zero za Nintendo Switch je podvodna avanturistička igra na vanze...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

06.
Mar.
2024.
Ova mama je gejmer
Dok pripremamo tekst o heroinama u video igrama za Osmi mart, hajde da se podsetimo na vetski dan haljina nekihnajboljih izdanja ovog dela garderobe u igrama.
23.
Jun.
2023.
Vesti/Najnovije
 Uzmite peškir, malo zaštitnog faktora jer bez njega se ne ide napolje po ovoj vrućini i pripremite se da zajedno prošetamo najlep&...
16.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Volite li dobre simulacije letenja? Evo par predloga.