Ova mama je gejmer
09.04.2024.
Autor: Danica Manojlović

Najbolje igre za mobilni telefon

Šta igrati na mobilnom u 2024. godini?

Bez obzira da li se bavite strategijom, roguelike, deck-builderima, preferirate MOBA igre ili point-and-click, ponuda odličnih igara dostupnih na platformi je zapanjujuća. Uvek će biti neka koju niste igrali a neko će vam je preporučiti. Kako se tehnologija poboljšava, sve je manje ograničenja u pogledu toga šta naši telefoni mogu da ponude. Zbog toga smo napravili  listu igara koje preporučujemo za igranje. 

 

Krispee Street

Krispee Street je igra sa skrivenim predmetima. Njeni prenatrpani vizuelni prikazi skrivaju mnogo malih detalja koje treba da tražite, od kojih neki pričaju male priče unutar zatvorenih svetova. Dosta je toga što će vam se dopasti u vezi sa smešnim, šarenim umetničkim stilom i likovima koji naseljavaju svet zasnovan na web stripu. Uprkos tome što je ulica Krispee vizuelno haotična sa stotinama stvari, likova i objekata koje se nalaze na njenim marginama, iskustvo igranja igre je fenomenalno. 

Legend of Mushroom

Opustićete se i zabaviti sa gljivama u igrici Legend of Mushroom, divnoj mešavini AFK, RPG i gacha igre.Vi birate svog heroja pečurku i opremate je najboljom opremom i kućnim ljubimcima, a zatim jurite u bitku dok nastojite da evoluirate u potpunog čoveka.

Petlja igranja je prilično jednostavna, ali postoji i mnogo stvari koje možete da uradite, uključujući korišćenje vaše magične lampe da dobijete jaču opremu, izazivanje drugih igrača u areni, rudarenje za istraživačke tačke i predmeti i učestvovanje u zabavnim događajima. Mnogo je prostora za rast i mnogo zabave.

 

Caves of Lore

Ovo je igra za ljubitelje RPG-ova stare škole. Caves of Lore je pikselizirani potezni RPG pun avanture, istraživanja i borbe.

Okupljate grupu avanturista i putujete kroz opasnu pećinu u potrazi za razumevanjem Nesreće i čudna magla koja je naterala ljude da zaborave sve. Počinjete igru u mirnoj zemlji kada se iznenada nađete u mračnoj pećini. Sećate se malo toga iz svog ranijeg života, uključujući svoje ime. Upuštate se u nepoznato i susrećete se sa psom koji će postati vaš stalni pratilac. Naći ćete i misteriozni kodeks na lešu, koji osećate prinuđenim da uzmete. Dok vijugate kroz vlažnu pećinu srećete Mereven, mladu ženu koja se ne seća ničega osim da je tražila knjigu, i Ricarda, muškarca u potrazi čudovištem koje treba da porazi. Sa svojim pratiocima, borićete se protiv neprijatelja, istraživati pećine Lore, pa čak i pronaći utočište u Kalindrauru. Tamo ćete saznati za Nesreću, užasan događaj koji je izazvao čudnu maglu i učinio da većina ljudi zaboravi ko su. Dalje je na vama da otkrijete ostalo!

 

 

Ex Astris

Postoje oni koji misle da priče koje pričaju video igrice nisu toliko važne iz raznih razloga . Ova igra će takvima biti dokaz da su u pravu! Za veliki deo Ex Astrisa je praktično nemoguće reći šta se dešava. Ipak, ovaj RPG i uspeva da impresionira zahvaljujući svom inventivnom borbenom sistemu, fascinantnoj estetici, tempu i iznenađujućoj lakoći za mobilne uređaje.

Vi ste u igri istražitelj sa Zemlje koji posećuje planetu vanzemaljaca. Ova planeta je ranije otkrivena i imala je kontakt sa ljudima, ali iz nekog razloga ta veza je prekinuta na neko vreme i sada je vaš lik, Jan, ponovo ovde da istražuje. Igra vrlo malo objašnjava, a kada se to desi je sa vlastitim imenicama koje takođe imaju vrlo malo objašnjenja o tome šta su. Ako je atmosfera kojoj je Ex Astris težila bila da učini svoj svet tako misterioznim i zbunjujućim koliko bi mogao biti za mladog istražitelja koji nikada ranije nije bio tamo, onda je misija obavljena! Čak i ako ste u mogućnosti da povežete stvari igra definitivno izbegava popunjavanje praznina i često će preskočiti trenutke akcije ili prelaza koji bi mogli da objasne kako je vaš lik negde stigao ili koje su motivacije određenih likova.

Možda zvuči i izgleda čudno ali je više nego zabavna za igranje.

 

 

The Longing mobile

Složićete se da je mali broj igara koje se mogu pozabaviti dubinom života  na način koji dotiče i utiče na igrače dugo nakon što se igra odigra. Još manje je onih koje mogu to da urade bez potrebe za bilo kakvim finim glasovima i emotivnim scenama. Zbog toga će vas oduševiti način na koji je ova igra to izvela tako besprekorno!

Napravljena da se igra 400 IRL dana, The Longing je neobičan spoj između igre u praznom hodu i point-and-click avanture, spojen sa bogatim narativnim sitnicama predstavljen sa stilizovanom estetikom u stilu Bartona. Dotaći će vas na načine na koje niste očekivali.

 

 

Raid: Shadow Legends

Za novajlije u svetu Android igara koji žele da znaju u čemu je draž i hajp oko gacha igrica, Raid: Shadow Legends je odlično mesto za početak.

Ovo je prekrasan RPG sa dosta heroja za prikupljanje,bosovima u borbi i plenom za prikupljanje. Obavezno probajte!

 

Javite nam kako vam se dopadaju ove igre!

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Accessories HAC2100
Postolje za Switch konzolu i mobilni telefon Konix - Mythics  Kompatibilan sa N...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Razmisli o svemu što si znao o mobilnim igrama. Razer Kishi V2 je univerzalni ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.999,00 RSD
Vrsta
Nova
15.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
iOS
Ergonomske ručke Bežična veza sa Bluetooth 5.0 Životni vek baterije od 20 sati Lak...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
16.999,00 RSD
Vrsta
Nova
16.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ergonomske ručke Bežična veza sa Bluetooth 4.2. Životni vek baterije od 20 sati Ra...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD

Slični članci

24.
Nov.
2023.
Društvene igre
Društvene igre ponovo ulaze u modu! Čini se da smo se malo umorili od igranja na računaru i sami u svoja četiri zida. Ukoliko razmišljate o tom...
21.
Aug.
2023.
Ova mama je gejmer
Bilo da se takmičite u trkama, rešavate zagonetke ili istražujete nove svetove, ove igre će sigurno uneti smeh i radost u vaše letnje dane. Pri...
20.
Aug.
2023.
Ova mama je gejmer
Zabrana nikada nije dobar izbor, uvek birajte razgovor. Video igre mogu biti korisno sredstvo za učenje i zabavu, ali važno je postaviti granice i ravno...