Ova mama je gejmer
07.05.2024.

Sportisti u video igrama

Svetski dan atletičara

Svetski dan atletičara i atletike se slavi od 1996. godine a postavila ga je  International Amateur Athletic Federation (IAAF),  sada poznata kao World Athletics ili međunarodno upravno telo za atletiku. Svetski dan atletike obeležava se širom sveta u maju svake godine sa željom da se kod dece i mladih podigne svest o značaju fitnesa i podstakne ih da se bave sportom, posebno atletikom. 

Datum 7.maj  je podložan promenama i objavljuje ga World Athletics svake godine. Svetski dan atletike omogućava školama, fakultetima i raznim drugim institucijama da promovišu interesovanja svojih učenika u nekoliko atletskih sportova, od trčanja do bacanja kugle, koji zahtevaju snagu i izdržljivost. IAAF sponzoriše i organizuje ove događaje. Ključni cilj World Athletics je da se atletika uspostavi kao vrhunski sport u školama širom sveta u smislu učešća. Savez veruje da su škole najbolje mesto za promovisanje fizičke aktivnosti i da nijedna druga sredina ne može da se takmiči sa školama u pogledu sposobnosti da neguju i treniraju mlade. Atletika je osnovni sport koji razvija decu na sveobuhvatan način i omogućava im da napreduju u drugim fizičkim aktivnostima.

A kako stojimo sa atletičarima u video igrama?

Sport je definitivno tema koja se provlači kroz video igre. Od Ponga pa sve do NBA, sport je dominirao žanrom video igara. Ove igre vam daju priliku da preuzmete kontrolu nad svojim omiljenim timovima i sportistima i porazite konkurenciju. Neki izuzetni sportisti se baš nisu pokazali u najboljem svetlu u igrama, dok su drugi ostali pojam odličnog sportiste. A neki su dobili neverovatne sposobnosti.

 

Pedja Stojaković

Priznajemo da je ovaj igrač često zanemaren NBA velikan. On nikada nije postigao status superzvezde, ali je bio dosledan i veoma dobar strelac. Tri puta je bio u NBA All-Star timu i dva puta pobedio u takmičenju za tri boda. Iz nekog razloga, ovo gađanje ga je učinilo najboljim likom u igri NBA Ballers.

NBA Ballers je napravljen u istoj priči kao i NBA Jam i NBA Street, što znači da je sve vrtelo oko zakucavanja. Iako Stojaković uopšte nije mogao dobro da zakuca, imao je najveći rejting za tri poena od ostalih igrača, sa 90. Mogao je da šutira skoro svuda a postojalo je jedno mesto iza linije za tri poena gde je garantovano bilo da će postići gol. Stojaković možda nije bio velika zvezda ali je bio najveća zvezda u NBA Balersima.

 

Emmanuel Emenike

Ako niste ljubitelj fudbala, možda niste čuli za Emmanuela Emenikea.

U pitanju je nigerijski fudbaler koji je profesionalno igrao oko deset godina i bio je najbolji strelac Nigerije kada su osvojili Kup Afričkih nacija 2013. Bio je i jedan od najboljih sportista u FIFA 13. Ovaj igrač je čak i među onima poput Kristijana Ronalda i Lionela Mesija pronašao način da se izdvoji iz gomile igrača. To je uglavnom zato što je bio smešno brz i mogao je da postigne golove sa dobre distance. Bio je nezaustavljiv i više nego dobrodošao u svaki tim u kojem je igrao.

 

Mike Tyson

Punch-Out igra Mikea Tysona je igra u kojoj boksujete protiv više stereotipnih boraca i jako je zabavna. Na kraju igre vas čeka  jedan od najtežih finalnih boss-ova svih vremena: Majk Tajson!

Ova bokserska legenda je bila prava zver u ovoj igri. Mogao je da vas nokautira jednim udarcem. Bio je brži, jači i užasno opasniji od bilo kog boksera sa kojim ste se ranije suočili. U slučaju poraza, to je bilo to. Morali ste da se ponovo borite sa njegovim rukavicama ili da koristite šifru za varanje. Nijedan sportista nije dominirao nad igračem kao Majk Tajson i to ga čini verovatno najnadmoćnijim sportistom u video igricama svih vremena.

 

Michael Jordan

Malo je onih koji vam neće reći da je Michael Jordan najbolji NBA igrač svih vremena. I košarkaške video igrice to dokazuju pošto skoro svaka ima neki oblik ALL-Star tima sa Majklom Džordanom koji ih vodi do dominacije i pobede. Međutim, NBA Street Vol. 2 je bila drugačija igra. Oba je imala tri Jordana Od igre lansirane 2003. godine, programeri su imali pristup Majklu Džordanu kada je igrao za Vašington Wizardse. Podelili su i ranije delove Jordanove karijere na dva lika: Džordan iz 1985. i Džordan iz 1996. godine. To znači da u igri 3 na 3 NBA Street možete napraviti tim od 3 Majkla Džordana, svaki sa svojim specijalnostima. 

Ima li veće superiornosti?

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41553
Uleti sa tribina i uživaj sa potpunom kontrolom WWE univerzuma. WWE 2K23 stiže sa red...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41552
Top Spin 2K25 je teniska simulacija koja postavlja nove standarde u svetu sportskih vid...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bobble Figure Basketball NBA - Dallas Mavericks POP! Magazine Covers - Slam - Luka Donč...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50489
Top Spin 2K25 je teniska simulacija koja postavlja nove standarde u svetu sportskih vid...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD

Slični članci

11.
Sep.
2023.
Ova mama je gejmer
Video igrice sa temom košarke su popularne već dugo. Od realističnih simulacija do zabavnih igara u arkadnom stilu, a ovo su možda najbolje od njih..
13.
Jul.
2023.
Vesti/Najnovije
Sigurno ste primetili da na sajtu imamo preordere za NBA 2K24. A evo i malo informacija.
25.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Hajde da vidimo koliko znamo o tenisu i najboljim teniserima sveta.