PC
12.03.2022.

TRUST GXT 940 Xidon - nije sve što je dobro nužno i skupo

RGB gejming miš

Sa GXT 940 Xidon RGB mišem za gejming, sada postoji još jedna opcija na ogromnom tržištu gejming miševa. To tržište je veoma veliko i ima miševa za svakoga. Međutim, to takođe znači da postoji veoma veliki izbor prilikom kupovine novog miša. Zbog toga je bitno da dobro razmislite kada kupujete, a na nama je da vam objasnimo šta je to najbolje kada je u ptanju Trust Gaming GXT 940 Xidon RGB gejmerskog miša.

Kutija je crna gejmerska ali sa malo više boja u odnosu na standarne, i malo tanja. Kada se uzme u ruku, imate osećaj da je nekako lakši nego što bi se očekivalo od miša za ove namene.

Dizajn GXT 940 Xsidon miša je prilično jednostavan, naovimo ga, prugasti izgled. Postoje male pruge i na strani palca i na drugoj strani, koje su usečene dublje u kućište miša i zbog toga obezbeđuju dobro prianjanje. Pored toga, srednje pruge su takođe istaknute RGB osvetljenjem, dok se ostale ističu sjajnom površinom. Na poleđini miša je Trust GXT logo, koji takođe privlači pažnju svojim RGB osvetljenjem. Ali to nije sve od RGB-a na ovom mišu! Točak miša ima gumeni premaz za bolje rukovanje, ali su ivice potpuno prekrivene RGB osvetljenjem. Tome se niste nadali!

GXT 940 Xidon RGB Gaming Mouse-Visual

Ono što upada u oči odmah je obrada koju Trust donosi sa GXT 940 do kupca je besprekorna. Gde god taknete, nema neželjenih praznina ili neravnina u prelazima između dve površine. Ako baš želite da nađete neku zamerku, mogli biste da se požalite na to da se dugme točkića miša lako aktivira kada pomerite točak u stranu. Ali, da li ovo nekome zaista smeta, sumnjam.

Miš ima optički senzor PMW3325,  podesiv DPI između 200 i 10000 i spreman je za sve igre. Mali nedostatak je što se DPI može podesiti samo u koracima od 10000, tako da gubite fleksibilnost, ali to ne bi trebalo da stvara probleme. Polling rate se može podesiti na 125, 250, 500 i 1000 Herca. Ovaj gejming miš ima ukupno osam tastera i svi se mogu podešavati u softveru, što daje najveću moguću fleksibilnost. Ali malo kasije više o softveru. Sa podrazumevanim podešavanjima, dugmad na zadnjoj strani miša se mogu koristiti za prebacivanje kroz unapred podešene DPI vrednosti.  Naravno, pored tehnologije, kada je miš u pitanju, veoma je važan i vaš sopstveni osećaj. GXT 940 Xidon je u osnovi dizajniran prvenstveno za dlan. Ruka je skoro potpuno naslonjena na miša i zbog toga je odličan osećaj kada je u ruci. Međutim, ako imate šake malo veće od proseka, miš će biti premali za vas, osim ako ne koristite drugačiji hvat. Čak i tokom dužeg vremenskog perioda, miš odlično leži, nema nikakvih problema, i najbitnije... nudi precizne pokrete. 

Softver se može preuzeti sa Trust web stranice. Na levoj strani, svim tasterima se može dodeliti nova funkcija. Mnoge funkcije su već unapred definisane, ali izbor je više nego dovoljan. Zato što je moguće i snimanje makroa sa makro editorom, nema ograničenja. Pored toga, ovde se može kreirati do dvanaest profila, koji se takođe mogu uvoziti ili izvoziti.

 

Na desnoj strani, u prvoj od ukupno četiri kartice, DPI podešavanja se mogu podesiti, uključujući oznaku boje za optičko prepoznavanje čiji je DPI upravo podešen. RGB osvetljenje se može podesiti na do jedanaest različitih načina ili potpuno isključiti.

 

 

Pored toga, parametri miša se mogu preciznije podesiti u sledećoj kartici. To uključuje osetljivost, brzinu skrolovanja i brzinu dvostrukog klika. Poslednja kartica nudi mogućnost podešavanja stope anketiranja (stope upita) u gore navedenim nivoima.

 

Dakle, da rezimiramo.

Miš izgleda lepo i moderno, nudi puno RGB osvetljenja i vizuelno se izdvaja od većine miševa. Gotovo da mu se nema šta zameriti u njegovoj funkciji, sem možda kada je u pitanju nedostajuća istančanost DPI podešavanja. U praksi je, međutim, vrlo malo toga evidentno, jer čak i poređenje sa drugim miševima koji su RGB, a nekako su "na glasu" ne pokazuje nikakvu razliku. i najbitnije od svega, odlično radi i kada ga koristite za posao.

Sve u svemu, vredi ga uzeti u obzir kada kupujete novi miš.

GXT 940 Xidon RGB Gaming Mouse-Side

Slični članci

10.
Dec.
2021.
PC
Gaming tastature sa RGB osvjetljenjem i mehaničkim prekidačima koštaju po pravilu oko 100 eura. Trust, međutim, nudi svoju Trust ASTA GTX 865 zastatur...
28.
Sep.
2021.
PC
Ukoliko vam je potreban nosač za slušalice, ovo je odličan izbor.
15.
Nov.
2020.
PC
Trust GXT 256 EXXO mikrofon je jedan od poslednjih modela u gejmerskoj liniji kompanije Trust.