PC
23.05.2023.
Autor: Danilo LUKINOVIĆ

RECENZIJA Marvo P1 KG965G Bigbang

Svet Kompjutera recenzija

 

 

Već smo dobrano divanili o ponudi tastatura kompanije Marvo, a sada je red da se dohvatimo kraja, odnosno vrha. KG965G bukvalno predstavlja Flagship model, te je zaslužio i zvučni sufiks Bigbang i manje zvučni prefiks P1. Tastatura je veća od standardnog formata jer sadrži set makro i multimedijalnih tastera, valjak za kontrolu zvuka i veliko odmorište za dlanove. Sama konstrukcija je od kvalitetne i robusne plastike, dok je gornja površina izrađena od brušenog aluminijuma, sa odličnim finišom. Ono što odvaja ovaj model od većine jeste mogućnost podešavanja razdaljine odmorišta od same konstrukcije. Naime, na poleđini se nalaze dva podesiva klizača koja se povezuju sa tastaturom.

 

Kapice tastera su mat, ali upijaju otiske, dok je set programabilnih (G) tastera sa leve strane metalik-srebrni, kao i deo multimedijalnih tastera i valjak, kao kontrast opštem crnilu. Još jedna grupa dodatnih programibilnih tastera (M) nalazi se na levom delu gornje strane, utopljeni u samo telo. Kabl je fiksiran sa zadnje strane, a oko njega se nalaze dva prolazna (passtrough) USB 2.0 porta. Kabl je relativno tanak za današnje standarde, ali se ne uvija previše i ne zadržava oblik.

Kako se radi o teškoj artiljeriji kompanije Marvo, ovde nema „bezimenih” prekidača, već se na sva zvona hvale proizvodi kompanije Outemu, obećanog radnog veka od 50 miliona klikova. U pitanju su plavi, dakle tradicionalni, kliktavi, ali je osećaj kucanja odličan, dok za igranje imaju predvidljiv hod. Čućete ih i sa slušalicama na glavi, a čuće ih i vaši ukućani, pa i saborci, ako vam mikrofon nije podešen da eliminiše nepotrebne zvukove.

Dodatni tasteri su konstantno osvetljeni, dok ostatak tastature može da menja boje i „raspoloženje”. Moguća je kontrola većeg dela efekata i programiranje makroa sa same tastature, ali je softver lakše rešenje. Takođe, očekivano za „teškaša”, moguća je promena funkcije tastera te podešavanje i snimanje makroa.

Bigbang P1 KG965G predstavlja ambiciozan proizvod koji se trudi da potencijalnom kupcu ponudi što više za uložen novac. Gde dolazimo do problema. U razvijenim zemljama, gde se svi smrzavaju i nemaju ništa da kupe u prodavnicama, ovaj model varira oko 70 apoena, što je odlična cena za karakteristike i opcije koje nudi. U našoj naprednoj i berićetnoj ekonomiji, cena je za 60-70 odsto veća. Pritom, u tom rangu ulazi u konkurenciju sa mnogo zvučnijim imenima.

Osnovno: 119 tastera

Ostalo: multimedijalni tasteri, valjak za kontrolu jačine zvuka, dodatni programabilni „makro” i „mod” tasteri, mogućnost promene funkcije tastera, promena pozadinskog osvetljenja u 16,8 miliona nijansi, sa ili bez efekata, snimanje i podešavanje makroa, podesivo odmorište za šake, USB 2.0 passtrough sa dva porta, USB veza.

 

Više recenzija SVET KOMPJUTERA

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00283
Marvo KG980B mehanička gaming tastatura Tip switcha: Hot-Swappable Kompaktan d...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00281
Marvo KG980A mehanička gaming tastatura Tip switcha: Hot-Swappable Kompaktan dizajn...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00246
Vrhunska tastatura sa OUTEMU optical Blue mehaničkim Switch-evima Okvir od alum...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.999,00 RSD
Vrsta
Nova
14.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00244
Gaming tastatura Marvo KG916 Plavi switch-evi Anti-ghosting podrška za 26 taste...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.299,00 RSD
Vrsta
Nova
5.299 ,00 RSD

Slični članci

03.
Apr.
2023.
PC
Pored standarne ponude, Marvo sada ima i Pro liniju koja se razlikuje dizajnom i kvalitetom. Danas proveravamo kako radi KG965 tastatura.
19.
Sep.
2022.
PC
Marvo je rešio da pređe u A ligu, i na tržište je izbacio seriju FIT miševa koji su definitivno nešto novo i drugačije.
02.
Nov.
2021.
Vesti/Najnovije
Miševi su obavezni deo svakog gejmerskog setup-a. Da li je Marvo G961 pravi izbor?