Vesti/Najnovije
14.12.2021.

Najbolje igre za porodicu po Metacritic 2021. godine

Mi ćemo možda imati malo drugačiju listu

Sjajne video igre nemaju samo potencijal da budu društveni događaji kojima se radujemo svake nedelje, već mogu biti i savršen razlog za porodično okupljanje. Zamislite svađu jedan na jedan u Street Fighter-u ili smenjivanje u klasičnim igrama Super Mario Bros. Ako tražite neke igre za igranje sa celom porodicom ovog praznika, zaokružili smo najbolje ocenjene igre u 2021. na Metacritic. A vi bar znate koliko mi podržavamo porodično igranje.

 

Forza Horizon 5

Metascore: 92

Deo naše Games recenzije.

 

Do sada su Forza Horizon igre bile rock solid po pitanju utegnutosti endžina i veoma fleksibilne fizike, e sad da li je razlog što se sa ovim nastavkom malo požurilo ili šta, ali postoje gomile snimaka jako čudnih glitcheva koji se navodno dešavaju brojnim igračima. Nema sumnje Playground će ispeglati to i situacija nije ni približno loša kao u nekim drugim naslovima (Cyberpunk i GTA lookin at you), ali je svakako jedna mala naprslina u sjajnom oklopu vrhunskog kvaliteta kakav su ovi autori sa ponosom izgradili i nosili. Mimo toga, igra izgleda i radi sjajno praktično na svim aktuelnim Xbox konzolama stare i nove generacije gde se skejluje prelepo u odnosu na mogućnosti sistema. Naravno, za punu rezoluciju i frame rate potreban je Series X ili PC za koji je kao i uvek igra odlično optimizovana.

Kada se sve sabere i oduzme, Forza Horizon i dalje suvereno vlada kao najbolja arkadna open world vožnja u klasi gde praktično nema nikakvu konkurenciju, ni blizu. Ipak, deluje da je razvoj ovog nastavka malo ubrzan, da se igralo na sigurno još jednom, dok se prava next-gen only Forza Motorsport sprema i dalje, a jednog dalekog dana dobićemo i Horizon pravljen samo za nove sisteme. Tradicionalne dve velike ekspanzije dolaze sigurno, ali nisu još uvek najavljene, ipak i bez njih petica je već uspela da za nedelju dana dođe do 10 miliona igrača. Veoma mi je drago zbog tog upseha, ali kao veteran i veliki fan ovog serijala ipak sam očekivao malo više. Najravnodušnija devetka ikad.

 

 

Psychonauts 2

Metascore: 91

 

Deo recenzije HCL.rs

Ako ništa, svaki je trenutak proveden sa Psychonauts 2 jako ugodan i u vizualnom i u auditivnom segmentu. Glazba je kao sašivena po mjeri ove igre i jako mi se sviđa to što se glazba „kreće“ s igračem: kad Raz stoji na mjestu onda je tišina, čim krene trčati kreće i glazba. U grafičkom pogledu igra nije rapsodija poput Ratchet & Clanka za PS5, ali to nadoknađuje dražesnom estetikom i vizualnim stilom koji se ponekad mijenja ovisno o svijetu/umu u kojemu se nalazite. Opet se najviše ističu likovi koji su toliko čudnih oblika da je baš svaki poseban na svoj način. Ako cijenite igre Tima Schaffera (npr. Grim Fandango, Brutal Legend, Broken Age) onda ćete se ovdje osjećati kao kod kuće jer je Psychonauts 2 vrhunac njegove estetike.

Psychonauts 2 vrijedilo je čekati 16 godina i mislim da nitko nije svjestan kvaliteta ove igre dok ju sam ne zaigra. Ja sam u njoj istinski uživao i rado bih htio da ta avantura nikada ne završava. U idealnom svijetu model igara kao usluge bio bi savršen za Psychonaute i ovo je igra kojoj bi se redovito vraćao kad bi svaka 2-3 mjeseca dostavljala nove sezone/misije/sadržaje. Ali, nismo takve sreće pa treba cijeniti ono što je tu. Pogotovo kad se radi o najmaštovitijem platformeru unazad nekoliko godina.

 

 

 

Microsoft Flight Simulator

Metascore: 91

Postoji izvesno zadovoljstvo u poseti novim lokacijama, a kako se međunarodna putovanja polako ponovo povećavaju, tu je i podsetnik na avione i letenje. Najbolje rešenje za celu porodicu? Brzo preuzimanje Microsoft Flight Simulatora, paket krckavog kikirikija i poslednji poziv za ukrcavanje za sve da sednu dok letite iznad nekih od najvećih znamenitosti na svetu. Microsoft Flight Simulator je digitalni turizam koji vas neće koštati mnogo i nećete morati da uzimate kredit jer možete da koristite čitav hangar vrednih aviona da posetite slikovite gradove, tropske džungle i smrznute tundre. Nema muke oko ulaska na let, zelenih sertifikata, PCR testova, možete da nosite cipele kada prođete kroz bezbednosnu kapiju i nećete morati da brinete da li će vam let biti odložen, ili vas neće propustiti Sada je to porodični beg za koji treba da se samo okupite u jednoj prostoriji. Svi mi možemo biti aviondžije!

 

 

 

Chicory: A Colorful Tale

Metascore: 90

 

Život može biti i divan i ružan, nežan prema nekome i brutalan, i samo je pitanje vremena kada će na scenu stupiti oštar podsetnik na stvarnost. Ova igra je način na koji spaja prelepu avanturu sa promišljenim i dirljivim podsetnicima na svet oko nas. Bez obzira da li ste odrasla osoba koja se bori sa unutrašnjim nemirom ili tek treba da se suočite sa gorkim osećajem da vas je vaš junak izneverio, Cikorija služi kao potresna lekcija u ovim stvarima, ali kao i podsetnik pun nade da bez obzira koliko loše stvari mogu da postanu, uvek ima svetla na kraju tunela. Cikorija je ekskluzivna za PlayStation i PC.

 

 

 

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Metascore: 89

 

Super Mario igre prevazilaze sve uzraste i granice i polove, a ako ste odrasli igrajući ih, onda radost koju osećate kada vidite omiljenog Nintendo vodoinstalatera u rukama mlađeg člana porodice predstavlja poseban trenutak. Ako postoji neka Mario igra koja lako premošćuje generacijsku podelu, to mora biti Super Mario 3D World + Bowser's Fury. Port podcenjenog Wii U klasika i dalje ima mnogo šarma u svojim 3D vizuelnim prikazima, osnovna mehanika igranja je klasični Mario, a količina sadržaja dostupnog ovde je jednostavno zapanjujuća. Do četiri igrača mogu zajedno da trče kroz 3D svetsku kampanju na jednoj konzoli. U međuvremenu, potpuno nova kampanja Bowser's Fury je igra otvorenog sveta koja se može igrati sa dva igrača. Odlična je za mlade jer drugi igrač ne mora da bude majstor platforme da bi preuzeo ulogu mlađeg Bowsera.

 

 

 

It Takes Two

 

Metascore: 89

Da li smo sve rekli o ovoj igri? Možda i jesmo ali ćemo nastaviti sve dok je na zaigrate! Po mnogima iznenađenje godine i savšena igra za porodicu!

 

 

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41102
Pozovi prijatelja i krenite zajedno u novu avanturu u igri It Takes Two.Igra te uvodi u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pridružite se Mariu, Luigiju, princezi Peach i Toad-u u misiji spašavanja kralje...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBSX0029
Forza Horizon 5 je trkačka igra smeštena u open world  zasnovan na izmi&sca...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD

Slični članci

12.
Dec.
2021.
Vesti/Najnovije
Nekada ocene daju razne komisije, žiri i novinari. Nekada publika i igrači. Metacritic je po mnogima najrečevatniji način da proverite da li je neka igra vre...
27.
Mar.
2021.
Vesti/Najnovije
Studio Hazelight je želeo pokazati koliko raznolikosti postoji u igri It Take's Two, da je kreativni direktor Josef Fares rekao da će dati 1.000 dol...