Vesti/Najnovije
29.03.2022.

Microsoft je platio milione za Marvelove Guardians of the Galaxy za Xbox Game Pass

Vrede li toliko?

Microsoft nastavlja da povećava vrednost Xbox Game Pass-a tako što redovno dodaje nove i uzbudljive igre u ponudu.

2022. već je bilo nekoliko izdanja od prvog dana na Xbox Game Pass-u, uključujući Rainbow Six Extraction i Hitman Trilogy. Ovog meseca, Microsoft je ponudio hvaljeni indi naslov Tunic kao deo Xbox Game Pass-a.

Marvel’s Guardians of the Galaxy je takođe dodat u Xbox Game Pass 10. marta. Ovaj naslov je dobio nekoliko nagrada krajem 2021. godine, pri čemu je većina pohvala bila usmerena ka priči i likovima. Većina AAA igara za jednog igrača smeštena je u otvoreni svet, ali Marvelovi Čuvari galaksije nudili su potpuno linearno iskustvo. Mnogi igrači su smatrali da je to preko potrebna promena tempa.

Novi izveštaj sada otkriva koliko je Microsoft možda platio da bi Marvelovi Čuvari galaksije stigli na Xbox Game Pass.

Industrijski analitičar po imenu David Gibson tvrdi je da je Microsoft platio 5-10 miliona dolara za Marvelove Čuvare galaksije na Xbox Game Pass-u. On je napomenuo da se igra prodaje za oko 29 dolara u maloprodaji, a Sqare Enix navodno dobija samo 2 dolara po igri kao deo ovog posla. U nastavku tvita, Gibson je naveo da pokriva Square Enix kao analitičar već oko 15 godina i održava redovne kontakte sa kompanijom. Zatim je potvrdio da je ove procene zasnovao na razgovorima sa Square Enix-om i drugim programerima.

 

Gibson je otkrio ovu informaciju dok je razgovarao o ekonomiji Project Spartacus, koji bi trebalo da bude objavljen ove nedelje. Spartacus je višeslojna pretplatnička usluga koja će navodno kombinovati PlayStation Plus i PlayStation Now, a nudiće i izbor klasičnih igara. Međutim, za razliku od Xbox Game Pass-a, fanovi neće dobiti pristup najvećim Sonijevim igrama prve strane prvog dana.

U svom finansijskom izveštaju, Square Enix je naveo da su Marvelovi Čuvari galaksije slabi u prodaji, a nekoliko je razloga koji se mogu pripisati njegovom razočaravajućem učinku. Publika je već bila razočarana objavljivanjem Marvel’s Avengers godinu dana ranije, a D1 Marvel’s Guardians of the Galaxy  nije izazvalo mnogo pažnje kod igrača. Dok su kasniji trejleri bili dobro prihvaćeni, marketing igre skoro da nije postojao, što je bilo iznenađujuće obzirom na kontekst imena Guardians of the Galaxy.

Square Enix je morao da smanji cenu igre da bi nadoknadio prodaju, ali preporuka od usta do usta je bila izuzetno pozitivna, a fanovi se mogu nadati da će Eidos-Montreal moći da radi na nastavku.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50101
Singleplayer pucačina iz trećeg lica zasnovana na Guardians of The Galaxy stripu i fi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ostalo HFI4431
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.399,00 RSD
Vrsta
Nova
1.399 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

13.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Leviathan AI može da meša ciljeve kako se njemu prohte, tako da se dešavalo i da na početku partije se borimo sa mini-bossem dok je ostatak par...
13.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Neenah je možda vozač za bekstvo, a Kevin čovek sa kontaktima, ali izgleda da je Eli mozak operacije.
12.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Ponovno pokretanje Saints Row dodaje mnoštvo novih funkcija i potpuno novu postavu likova, uključujući DJ-a kriminalca Kevina.
11.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Saints Row ponovo pokreće seriju sa novim okruženjem i potpuno novim likovima, uključujući sjajnu novu ekipu koju igrači mogu da upoznaju.
11.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Bulkhead Interactive, developer multiplejer igre  FPS Battalion 1944 je objavio da prekida partnerstvo sa izdavačem Square Enix.
10.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Saints Row će prikazati kako titularna banda stvara svoj jedinstveni identitet u Santo Ileso, ali će im se suprotstaviti tri bande, jedna od njih su Idols.
10.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Embark Studios je objavio da je njihova PvE multiplayer igra, ARC Raiders, pomerena za 2023.
09.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Igrači Saints Row će se suočiti sa još tri bande tokom igre, a Los Panteros je jedna od njih.
08.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Iako je godina dosadnija od očekivanog jer su neke igre pomerene za kasnija izdavanja, ipak ima par naslova koji se ističu.