Vesti/Najnovije
30.03.2022.

Hogwarts Legacy: Ko je Professor Eleazar Fig?

Svakoga dana u svakom pogledu sve više saznajemo

Otkako je prvi put procurila informacija o igri Hogwarts Legacy 2018. godine, fanovi franšize o Hariju Poteru su želeli da čuju više o akcionom RPG-u smeštenom u Svet čarobnjaka. Detalji o igri su bili retki sve do nedavnog Sony State of Play o kome smo već pisali.

Igračima je ovaj event pružio bolji uvid na svet Hogwarts Legacy. U skoro petnaestominutnoj prezentaciji, raspravljalo se o borbi Hogwarts Legacy, sistemu nivoa, postavci, zapletu i još mnogo toga. Igračima je prikazano kako magija izgleda i koja fantastična bića će biti predstavljena, dajući najopsežniji prikaz na igru do sada.

Još jedan aspekt koji je predstavljen su likovi. Možete se sprijateljiti sa njima u hodnicima Hogwartsa, pa čak i povesti sa sobom u misije izvan zidina zamka kako bi pomogli igračima. Pored tri lika studenta koja su predstavljena, prezentacija Hogwarts Legacy State of Play takođe se nakratko fokusirala na još jednog potpuno novog lika, profesora po imenu Eleazar Fig. Iako se trenutno ne zna mnogo o profesoru, jasno je da će igrati važnu ulogu deo u ovoj igri.

Profesor Fig je bio jedan od likova koji je bio prilično istaknut. Ovo nagoveštava da bi on mogao imati značajniju ulogu u narativu igre. Profesor je možda u ovom trenutku uglavnom misterija, sa igračima koji nisu sigurni koliko dugo je on nastavnik na Hogwartsu ili čak koji predmet predaje, ali uvid u profesora Figa do sada ukazuju na nekoliko činjenica. On je nesumnjivo moćan čarobnjak, jer igrači mogu da ga vide kako se bori sa glavnim goblinskim zlikovcem Ranrokom, i ostareli profesor se očigledno tu dobro drži. Profesor Fig je takođe prikazan kako pomaže protagonisti u njihovoj potrazi za otkrivanjem istine koja stoji iza drevne magije kojoj samo oni imaju pristup. U ulozi pratioca u potrazi i mentora, profesor Fig može biti ključ za razotkrivanje ove misterije. On je takođe odlučan da otkrije istinu o rastućoj pobuni goblina, što je nešto što čini se da nastavnik Hogwartsa dovodi u sukob sa Ministarstvom magije.

Predmet profesora Fig-a može pomoći da se dodatno rasvetli njegova uloga u narativu i njegov značaj za potragu. Dok je State odf Play pokazao različite nastavnike poznatih čarobnjačkih predmeta kao što su napitci, herbologija i odbrana od mračnih veština, postoji nekoliko predmeta koje bi Porfesor Fig mogao da predaje. Pošto će se igrač pridružiti Hogwartsu krajem pete godine, časovi koje bi potencijalno mogli da pohađaju uključuju Transfiguraciju, Proricanje i Proučavanje drevnih runa. Poslednji se čini najperspektivnijim i objašnjava zašto profesor Fig pomaže igračima da utvrde njihovu vezu sa ovom nepoznatom drevnom magijom.

Uloga moćnog čarobnjaka koji pomaže učeniku u vitalnim misijama van Hogwartsa podseća na onu koju su imali Harry i Dumbledore, i njihovu potragu za Horcruxes u Harry Potter And The Half Blood Prince, ali to nije jedina potencijalna Poterova veza. Zapravo postoji lik sa sličnim imenom već uspostavljen u svetu čarobnjaka. Gospođa Arabella Doreen Figg je Squib (nemagična osoba koja ima bar jednog magičnog roditelja) i član Reda Feniksa koji ima zadatak da pazi na Harija tokom njegove mladosti. Različiti načini pisanja prezimena mogu biti samo hint fanovima, a ne čvrsta veza, ali je ipak zanimljivo.

Još jedna veza između profesora Figa i sveta knjiga o Hariju Poteru je njegova uloga u otkrivanju istine koja stoji iza pobuna goblina. Ovi istorijski značajni ustanci se često pominju u knjigama, pominju se u četiri od sedam naslova, pa čak i u mobilnoj igrici Harry Potter: Hogwarts Mystery. Dok se pobune goblina uglavnom dešavaju u 17. i 18. veku, postoje modernija oživljavanja tenzija, što korespondira sa okruženjem Hogwartsovog nasleđa iz kasnih 1800-ih.  

Više detalja o profesoru Figu i ostatku likova iz Hogwarts Legacy će bez sumnje biti otkriveno kako se datum lansiranja igre bude približavao.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Tip igre: Stona Broj igrača: 2-4 Vreme trajanja partije: 15-30 minuta Uzrast: 6+ godina...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.799,00 RSD
Vrsta
Nova
2.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Cilj ovo igre je poznat i naizgled jednostavan - pobednik je onaj igrač koji uspe da na...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Šolji sa Hogwarts znakom zlatnim slovima ispisan na Grifindor crvenoj boji. Kap...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.699,00 RSD
Vrsta
Nova
1.699 ,00 RSD

Slični članci

24.
Mar.
2022.
Vesti/Najnovije
Neki fanovi Harija Potera uočavaju vezu između navodnog negativca iz igre i najpoynatijeg negativca u franšizi.
15.
Mar.
2022.
Vesti/Najnovije
Hogwarts Legacy i najavljeni showcase su svakako uzbudili sve generacije, podigli ogroman hzpe i svi se pitaju šta će se sve izdeđavati tokom 20 minut...
05.
Feb.
2022.
Vesti/Najnovije
Generalni direktor Warner Media CEO Jason Kilar je rekao kako će Hogwarts Legacy biti spreman da izađe ove godine, ali datum nije nigde naveden. Dokazi upuću...