Vesti/Najnovije
18.03.2022.

Hogwarts Legacy - Dobili smo i datum izlaska

Predviđanja su bila tačna

Hogwarts Legacy, avantura otvorenog sveta o Hariju Poteru smeštena u čuvenoj školi čarobnjaka, biće lansirana tokom praznične sezone 2022. za PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One i Xbox Series X.

Avalanche Software i Sony Interactive Entertainment su juče pokazali 15 minuta igre tokom State of Play stream-a uživo posvećenog samo Hogwarts Legacy.  Igrači su dobili uvid u kreiranje likova u igri, neke od aktivnosti sa kojima će se susresti unutar i van škole, i kratak uvod u priču koja sve to povezuje.

Radnja Hogwarts Legacy smeštena je u kasne 1800-te, oko 100 godina pre nego što se Hari Poter upiše u istu. U Hogwarts Legacy, lik igrača je novi čarobnjak ili veštica, osim što počinju kao student pete godine. Dakle, uvod će igrače upoznati sa sistemima i kontrolama igre, kao i uvesti lik u sadašnju priču. To uključuje neku vrstu intrige koja donosi gobline i mračne čarobnjake. Čini se da faze tutorijala uključuju istraživanje pobune goblina sa potpuno novim NPC, profesorom Figg/om. Kasnije u 15-minutnom trejleru, nagovešten je „mračniji put“, ako igrači odluče da ga slede.

Čini se da Hogwarts Legacy takođe dotiče sve poznate osobine akcionog RPG-a, uključujući pravljenje (i napitaka i magičnih predmeta), stabla veština i zabave prijatelja i sledbenika, gde NPC dodaju posebne talente avanturističkoj grupi. Tajna soba yahteva, Room of Requirement, može se naći unutar akademije i služi kao prilagodljivo čvorište između misija priča.  Iako se igra uklapa u sveukupni kanon Harija Potera, kreatorka JK Rowling nije uključena u stvaranje Hogwarts Legacy. Odmah nakon što je objavila Hogwarts Legacy u septembru 2020., poslednje igre Warner Bros. udaljile su projekat od nje zbog javnih i transfobičnih primedbi o polovima koje je ona iznosila.

Uspeh igre će svakako biti pažljivo praćen. Mnogi zagovornici LGBTQ već su se odrekli svog nekada omiljenog fandoma i smatraju da je podrška igri direktna podrška Rouling i njenim stavovima. Drugi su takođe primetili da je bivši glavni dizajner igre imao YouTube kanal preko koga je podržavao desničarske frakcije i prenosio slične kulturne pritužbe. Taj programer je napustio Avalanche Software podnerazjašnjenim okolnostima u martu 2021.

A nekada je sve bilo tako jednostavno, igra je bila ili dobra ili loša.

Kako se Vama dopao State of Play?

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4302
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO455
LEGO Harry Potter kolekcija donosi remasterizovane verzije igara LEGO Harry Potter...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC01476
PCG LEGO Harry Potter Years 1-4
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
599,00 RSD
Vrsta
Nova
599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC01474
PCG Lego Harry Potter Years 5-7
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
599,00 RSD
Vrsta
Nova
599 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

20.
Mar.
2023.
Vesti/Najnovije
Developer Monomi Park je doveo odlična poboljšanja i mislimo da je ovo nastavak koji ni sami fanovi nisu mogli da zamisle. A razvoj je praktično tek p...
18.
Mar.
2023.
Vesti/Najnovije
18.
Mar.
2023.
Vesti/Najnovije
U današnje vreme, budžetski JRPG polako postaju prošlost, ali još uvek postoje produkcije koje pokušavaju da nas ohrabre nečim vi...