Vesti/Najnovije
12.12.2022.

Red Dead Redemption crni humor pali i posle 10 godina

Morbidnije od očekivanog

Skoro svaka igra ima neke svoje sakrivene znakove koje igrači vremenom otkrivaju. Nekada se to desi ubrzo nakon objavljivanja a nekada su potrebne godine da igrači otkriju ono što je izdavač namenio najodanijima, ili najsnalažljivijima, ili...

Mnogi fanovi Red Dead Redemption upoznati su sa "Cveće za damu" Flowers for a Lady sporednom misijom za prilično morbidno iznenađenje koje čeka John Marston-a na kraju. Nedavno je igrač otkrio da u njegovom mračnom finalu ima više nego što se obično pretpostavlja. U ovoj sporednoj misiji Marston nailazi na starca po imenu Billy West, koji bere cveće za svoju ženu da proslavi njihovu pedesetu godišnjicu. To je jedna od prvih sporednih misija Stranger u Red Dead Redemption-u koju igrači mogu da otključaju, a Džon Marston pomaže starcu tako što skuplja tri seta cveća za buket. Nakon što za Bilija sakupe Divlju groznicu, Crvene žalfije i pustinjske žalfije, igrači su pozvani da se pridruže njemu i njegovoj ženi Anabel u kolibi, gde insistiraju da John proba čaj. Deluje dovoljno zdravo i bezopasno da se većina igrača iznenadi kada otkrije da je Anabel West bila mrtva godinama pre događaja u Red Dead Redemption-u, i da je njen muž očigledno u zabludi da je još uvek živa , ili možda odbija da prihvati činjenicu da je mrtva.

 

U sceni u kojoj Marston nespretno pokušava da se izvuče iz ponude za čaj dok Anabelin leš sedi mirno u svojoj stolici za ljuljanje, igrači počinju da shvataju koliko mračan humor može da bude u Red Dead Redemptionu. Iako je Marston uspešno uspeo da pobegne od situacije da priča sa mrtvom Anabel ili da joj opere stopala, igrači mogu ponovo da uđu u kolinu odmah nakon završetka potrage, i ako budu dovoljno nepažljivi, mogu dovesti do toga da Anabel izgubi glavu u bukvalnom smislu.

Možda je najmračnija činjenica o ovoj sporednoj misiji Stranger u Red Dead Redemption-u to što se čini da Rockstar Games daje ne samo mogućnost da igrači ponovo uđu u kabinu istog dana, već i da se vrpolje oko leša mrtve Anabel je dovoljno da joj padne glava. Ova potraga se takođe može završiti sa drugim protagonistom igre po imenu Jack, iako uvodi grešku u kontinuitetu gde Billy West i dalje slavi svoju pedesetu godišnjicu sa Anabel, uprkos tome što je brak do tada star pedeset i tri godine. Iako se ne vidi na video snimku, ako je Bili Vest prisutan prilikom Annabelinog slučajnog obezglavljivanja, on bi čak mogao da optuži Marstona da pokušava da bude finprema svojoj ženi.

 

Do danas, to je ostala jedna od najčudnijih sporednih misija koje je Rockstar Games ikada napravio, a deo onoga što mu je dalo takvu reputaciju u zajednici je to što ga je prilično teško propustiti. Iako je Red Dead Redemption 3 u velikoj meri misterija i u najboljem slučaju nova igra za šest godina, ako to nje zaista dođe, mnogi fanovi Rockstar-a se nadaju da će kompanija razmotriti remastering Red Dead Redemption-a i konačno ga dovesti na PC, omogućavajući novoj publici da iskusi  Cveće za damu i druge misije po prvi put.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Gaming Lampe MOS85
Lampa Super Mario - 3D Icon Fire Flower Zvanično licencirani Nintendo p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4680
Od kreatora Grand Theft Auto V i Red Dead Redemption - Red Dead Redemption 2 je epska p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
2.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO412
Od kreatora Grand Theft Auto V i Red Dead Redemption - Red Dead Redemption 2 je epska p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD

Slični članci

27.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
I dok većina očekuje talas igara inspirisanih životinjama posle neverovatnog uspeha STRAY, postavlja se pitanje zbog čega vestern žanr nije postao popularan ...
26.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Pisali smo o tome kako RDR nije uspeo da pokrene talas igara sa ovom tematikom uprkos uspehu koji je postigao, ali nije da kaubojaca u igrama nije bilo.
11.
Dec.
2021.
Vesti/Najnovije
Najnoviji patch Red Dead Online donosi praznične svečanosti koje se dešavaju naravno i na Divljem, Divljem Zapadu.