Vesti/Najnovije
20.12.2022.

NETFLIX i video igre kao serije i filmovi

Veliki ulog!

HBO Max donosi The Last of Us strimerima u januaru 2023., a čini se da Fallout ne zaostaje previše na Amazon platformi. Ali Netflix je neprikosnoveni dom adaptacija video igara. U pripremi je ogromnih 15 projekata koji će ići rame uz rame sa velikim imenima koje je već isporučio, kao što su spinoff League of Legends Arcane, The Cuphead Show i anime Cyberpunk: Edgerunners, čija je prva sezona premijerno prikazana u septembru.  

Obuhvatajući igrane filmove i TV serije, i akcije uživo i animirane, evo rezimea svih video igara koje su u pripremi Netflix-a.

ASSASSIN'S CREED

„Epska, žanrovska“ adaptacija biće prva uživo serija u partnerstvu Netflix-a i Ubisoftovog Film & Television group a koja je najavljena u oktobru 2020. Njih dvoje imaju na umu više sadržaja iz Assassin's Creed-a, ali nisu rekli šta bi to moglo biti. Na Ubisoft Forward u septembru, Netflix i Ubisoft su objavili da su takođe partneri na mobilnoj igrici.  

BEYOND GOOD & EVIL

Čini se kao bogohuljenje govoriti o tome da dobijemo ekranizaciju, sa Beyond Good & Evil 2, dugo očekivani nastavak 20-godišnjeg kultnog hita, praktično AWOL od 2018. Ali, takođe 2020, Ubisoft je potvrdio da radi sa Netflix-om na Beyond Good & Evil igranom filmu. „Radujemo se što ćemo u budućnosti deliti više“, rekao je izdavač. Kao i sa igrom, još nije podeljeno to obećano više kada su u pitanju informacije.

 

BIOSHOCK

Još u februaru, Netflix je rekao da su, 2K Games i Take-Two Interactive (matična kompanija 2K) postigli dogovor da naprave „filmsku adaptaciju poznate franšize video igrica BioShock“. 2K Games i Vertical Entertainment su producentski partneri. BioShock je poslednji put video video igricu sa BioShock Infinite iz 2013. godine, iako je 2K Games 2019. rekao da novi interni studio, Cloud Chamber, radi na sledećem delu, udaljenom još tada „nekoliko godina“. Sada... čekamo!

CASTLEVANIA: NOCTURNE

Posle četiri sezone kao animirani hit, Castlevania se vraća na Netflix sa Castlevania: Nocturne, koju vodi šouran Kevin Kolde, koji je radio na originalnoj seriji. Castlevania: Nocturne će predstaviti Richter Belmont/a, glavnog junaka Castlevania: Rondo of Blood i Simphonz of the Night. Netflix je potvrdio da je animirana serija u produkciji još od juna.

 

DEVIL MAY CRY

Adi Shankar, izvršni producent animirane serije Castlevania koja se emitovala na Netflix-u od 2017. do 2021. godine, rekao je 2018. da je stekao prava za pravljenje animirane DMC serije. Prošle godine, Shankar je za IGN Japan rekao da su scenariji za prvu sezonu gotovi, da će se prva godina sastojati od osam epizoda i da se radi sa „lukom više sezona“ na umu. Proizvodnja je trebalo da počne ranije ove godine a do sada nije objavljen datum premijere.

 

DRAGON AGE: ABSOLUTION

Sigurno ste već pogledali animiranu adaptaciju BioWare-ovog fantastičnog RPG-a a koja je premijerno prikazana 9. decembra. Serija traje šest 30-minutnih epizoda i priča priču o pljački drevnog artefakta koja je otišla malo u stranu. Zvezde koje su ovde radile su Kimberly Brooks, Matthew Mercer, Ashly Burch i Sumalee Montano. BioWare, u međuvremenu, još uvek radi na Dragon Age: Dreadwolf, koji je Electronic Arts zvanično najavio prošlog juna.

 

DRAGON’S LAIR

Hollywood Reporter je u proleće 2020. izvestio da je Netflix zaključio ugovor za prava na adaptaciju igre LaserDisc iz 1980-ih, a Ryan Reynolds (Dedpul) je u pregovorima da producira i glumi u njoj. Dragon’s Lair se donekle uklapa u Netflix programsku estetiku, jer se pojavila u Stranger Things kao prepoznatljiv komad nostalgije 1980-ih. "Mislim da će t] biti prilično iznenađujuće za mnoge ljude,” izjavio je umetnik. Još uvek nema drugih detalja o tome kada bi ova adaptacija mogla biti premijerno prikazana.

 

FAR CRY 3: BLOOD DRAGON

Adi Shankar takođe razvija animiranu seriju pod nazivom Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix, koja je zasnovana na Far Cry 3: Blood Dragon, samostalnoj ekspanziji iz 2013. koja je ismevala akciju iz 1980-ih - iznajmljivanje VHS-a. Heroj emisije je kiborg super-vojnik Dolph Laserhawk, i prema Shankaru, on ima potpunu dozvolu od Ubisofta da remikuje IP izdavača, tako da bi ovo trebalo biti nešto posebno i čudno.

 

GEARS OF WAR

Netfliks je osvojio prava na dve adaptacije Gears of War, jednu za dugometražni film koji je zamišljen pre skoro 15 godina, a drugu za „animiranu seriju za odrasle“. Netflix je potvrdio da su oba projekta u toku, „sa potencijalom za još priča!“ Netflix će se udružiti sa Gearsovim programerom, The Coalition, na postavljanju filma i crtanih filmova na ekran, ali do sada nijedan filmski stvaralac, reditelji, pisci ili druge zvezde nisu pridruženi nijednoj adaptaciji a bitno je napomenuti da je igra prodata u preko 40 miliona primeraka.

HORIZON ZERO DAWN

Prvobitno je informacija o seriji otkrivena na brifingu kompanije Sony Pictures za investitore u maju, a Horizon Zero Dawn je kasnije potvrđen za adaptaciju Netflix-u uživo, sa Steve Blackman-om iz The Umbrella Academy’s kao voditeljem serije. Govoreći tokom Netflix-ove emisije Tudum u avgustu, Blackman je reklao da će u seriji glumiti Aloy, protagonista Horizon Zero Dawn iz 2017. i ovogodišnjeg Horizon Forbidden West.

 

POKÉMON

Serija o Pokemonima uživo, u stilu uspešnog detektiva Pikačua iz 2019., navodno je bila u radu od kraja jula 2021. Joe Henderson, izvršni producent Netflix-ovog Lucifera, rekao je da je pisac i izvršni producent. Ali to je bukvalno sve što neko zna do sada. Seriju nisu zvanično potvrdili ni Netflix, ni Pokemon kompanija, a još manje su imenovani glumci ili neki od stvaralaca.

 

SONIC PRIME

Ova animirana serija u kojoj glumi Blue Blur premijerno je prikazana 15. decembra. U njoj su Sonic i omiljeni obožavatelji Tails, Knuckles, Amy Rose, Shadow, Rouge the Bat i Big the Cat okupljeni zahvaljujući „događaju koji je razbio univerzum“, a koji je izazvao  Eggman. Ko još? Emisija će trajati 24 epizode ​​i stavlja nove glasove u ključne uloge, kao što su Deven Christian Mack kao Sonic, Ashleigh Ball kao Tails i Brian Drummond kao Eggman.

 

TOM CLANCY’S THE DIVISION

Prvi put najavljen 2016. kao igrani film, Ubisoft je rekao fanovima na E3 2019 da je projekat usmeren na Netflix. Jake Gyllenhaal je i dalje vezan za projekat, i kao producent i kao glavni lik. Jessica Chastain se takođe uključila u projekat pre objave za 2019. Na poslednjoj proveri, reditelj Rawson Marshall Thurber rekao je da očekuje da će snimanje početi „uz malo sreće“ negde ove godine. Ok, samo je još, čini nam se, malo ostalo do kraja godine.

 

TOM CLANCY’S SPLINTER CELL

Peta saradnja Ubisoft-a sa Netflix-om je animirana adaptacija stelt/akcione franšize video igara, koja, kao i nekoliko drugih naslova na ovoj listi, nije videla novu video igru skoro deceniju. Variety je 2020. izvestio da se Netflix prijavio za 16 epizoda tokom dve sezone, što je Ubisoft kasnije potvrdio Poligonu. Godine 2021. Netflix je tizovao fanove nekim ključnim umetničkim delima za seriju. Derek Kolstad, ko-kreator franšize John Wick, vezan je za ovaj projekat.

 

TOMB RAIDER

Netflix je početkom 2021. najavio da uskoro stiže animirana adaptacija Tomb Raider-a, iako nije navela datum ili vremenski okvir. Tasha Huo, iz serije The Witcher: Blood Origin je na projektu kao izvršni producent i pisac.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41406
Postani najsvestraniji Assassin u istoriji franšize u novom nastavku p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 38%
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4215
Za igranje neophodna pretplata na Playstation Network.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Spin-off Pokemon serijala Radnja smeštena u vreme pre saradnje ljudi sa pokemoni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

28.
Dec.
2022.
Ova mama je gejmer
Spisak serija i filmova koji su zasnovani na hit video igrama je poduži. I često se postavlja pitanje šta bi još bilo ineresantno za snimanje. ...
24.
Dec.
2020.
Vesti/Najnovije
Soni Pictures ne planira da krene stopama drugih studija nudeći izdanja filmova istog datuma na streaming platformama i u bioskopima.
10.
Sep.
2020.
Ova mama je gejmer
Sedam sezona i umesto velikog finala imamo veliko razočarenje.