Vesti/Najnovije
20.03.2023.

Slime Rancher 2 Early Access

Simulator ispuštanja serotonina

Verovatno ste nekada iskusili tu sreću da vaš omiljeni film ili video igra dobiju nastavak i da taj nastavak bude još bolji od samog originala i bolji nego što ste uopšte mogli očekivati. Iako nažalost sve češće ima dosta suprotnih slučajeva, čuda su moguća.

Najnovija igra koja je bolja od svog i te kako odličnog prethodnika jeste Slime Rancher 2, koji se prošle godine pojavio kao deo early access programa na Steamu, tako da se radi o projektu koji još nije gotov (iako izgleda kao da jeste), a pritom donosi odličnu uživanciju koja će nastaviti da pruža benefite tokom igranja i daljeg razvoja.

Neposredna stvar koju ćete odmah primetiti jeste da je Slime Rancher 2 mnogo nalik na original što, iskreno, takođe nije loša stvar. Original je majstorski dizajniran, izgrađen tokom dugog vremenskog perioda, uz doprinos zajednice koja je govorila šta je dobro funkcionisalo, a šta nije. Iskreno, pametno je koristiti to kao osnovu za nastavak i još više ga proširiti uz pomoć fanova.

I dalje sakupljate ljigavce (Slimes) svojim usisivačem, uzgajate ih, hranite ih, dobijate novčiće za to i trošite ih u skladu s tim na nadogradnje i širenje parcela. U suštini, ako ste ikada želeli da izgradite farmu sluzavih, ali pritom slatkih stvorenja, ovo je igra za vas.

Naredna stvar koja se da primetiti jesu vizuelni elementi. Slime Rancher 2 oduzima dah u 4K, pogotovo ako posmatrate na koji način se oblaci kreću po nebu i kako se vreme menja iz dana u noć. Svetla i tamna estetika je tako suptilna, tako lepo urađena i divno obogaćuje igru.

Međutim, samo Rainbow Island je mnogo veći od mape prve igre, a zapravo je i mnogo gušće naseljen. Svaka lokacija ima više različitih puteva kojima možete odlutati, a pritom ste uvek nagrađeni novim prizorom ili slagalicom za rešavanje. Bilo je mnogo lakše izgubiti se u ovom svetu igre nego u onom iz njegovog prethodnika.

Narativ u igri je takođe intrigantan, gde polako ali sigurno stižete da istražite ovo novo ostrvo i otkrijete misterije koje se kriju iza njega. Ko je poslao čamac? Ko je napisao pismo? Na sva ova pitanja biće odgovoreno u dogledno vreme, ali nikada na direktan način.

Uvedene su nove vrste hrane, kao što je nektar, kako bi se začinila raznolikost onoga što je svakom pojedinačnom “ljigavcu” potrebno za opstanak. Pored ovoga, uvedene su neke nove mehanike za neku sluz, kao što je ‘’Ringtail Slime’’, koja se pretvara u statuu noću, što znači da resurs od nje možete sakupljati samo tokom dana. Ako ste uopšte zabrinuti za neke od vaših omiljenih vrsta Slajmova u originalu, ne plašite se, jer svaki od njih postoji i u nastavku.

Najveći dodatak u Slime Rancher 2 bilo bi uvođenje konzervatorijuma, koji deluje kao glavna nova poljoprivredna oblast u kojoj ćete smestiti svoje sluzi i uzgajati izvore hrane za njih. Radi se o ogromnoj lokaciji koja se može proširiti i nadograditi dok igrate, a pritom je umetnički veličanstvena. Oko ove baze operacija nalazi se niz bioma koji su dom za svaki od jedinstvenih tipova Slajmova, koje ćete postepeno otključavati dok istražujete i nadograđujete svoju opremu.

Odmah na početku se vidi da je Slime Rancher 2 mnogo lepša igra od svog prethodnika, pre svega u smislu umetničkog pravca i same grafike. Opseg boja, tekstura, lišća i vodenih efekata je značajno unapređen, a sami Slajmovi takođe izgledaju divnije nego ikad.

Različite oblasti mape su sada mnogo otvorenije, sa više bočnih regiona i skrivenih ulaza. Takođe se primećuje da mnogo više stvorenja može da bude na ekranu u istom trenutku. Međutim, postoji skoro čest problem gde bih nakratko video samo opšti obris Slajmova, a njihovim prepoznatljivim tragovima kao što su uši, repovi ili krila, bio bi potreban trenutak da se učitaju.

Slime Rancher 2 je trenutno dostupan u early access fazi, a za svakoga ko uživa u ugodnom gejmpleju više klase ili ko jednostavno voli prethodni Slime Rancher, nastavak nikako ne sme da propusti. Međutim, ako želite dublju priču i objašnjenje svrhe svega što radite, možda bi bilo najbolje da sačekate potpuno izdanje gde će svi ovi elementi igre biti u potpunosti prošireni.

Developer Monomi Park je doveo odlična poboljšanja i mislimo da je ovo nastavak koji ni sami fanovi nisu mogli da zamisle. A razvoj je praktično tek počeo!

Slime Rancher 2 je dostupan za PC, Xbox One i Xbox Series X/S

Planirani datum izlaska: Q1 2024

Autor: Milan Janković

 

 

Tekst preuzet sa www.play.co.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41106
Igraj kao Beatrix LeBeau, mlada rančerka koja kreće u život na hiljadu svetlosnih godi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41095
Slime Rancher Deluxe Izdanje sadrži: Osnovnu igru Secret Stile Pack Fashion Plaise...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Slime Rancher je priča o Beatrix LeBeau, odvažnoj, mladoj vlasnici ranča koja kreće u ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO732
Slime Rancher Deluxe Izdanje sadrži: Osnovnu igru Secret Stile Pack Fashion Plaise...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD

Slični članci

19.
Sep.
2022.
Vesti/Najnovije
Ova preslatka igra, avanturistička simulacija života, Slime Rancher bi trebalo da napusti Xbox Game Pass nakon lansiranja njenog nastavka.
16.
Mar.
2021.
Vesti/Najnovije
Postoje igre o kojima se priča godinama pre nego budu objavljene. Postoje igre o kojima se govori nakon izdanja kada postanu veliki hitovi (planirano ili ne)...