Vesti/Najnovije
12.05.2023.

Mortal Kombat 12: U čemu je fora sa peskom?

Sprema li nam se nova priča?

Iako se zvanično otkriće još uvek čeka, Mortal Kombat 12 je u ovom trenutku gotovo potvrđen!

Prvi put bez ceremonije koja prati ovu igru najavljeno od strane Warner Bros. tokom nedavnog finansijskog sastanka, saznalo se da se zvanično otkrivanje Mortal Kombata 12 očekuje ovih dana. Sa nedavnim NetherRealmovim „Hvala vam iz NetherRealm-a“  YouTube video koji naizgled zadirkuje sledeći unos u 30-godišnjoj franšizi. Za samo dva minuta, "Hvala vam iz NetherRealm-a" video prikazuje mnoštvo različitih programera i kreativaca u studiju koji se zahvaljuju fanovima što su se pridržavali Mortal Kombat franšizu u poslednjih 30 godina. Iako su poruke svakako bile iskrene, one nisu bile ono što je navelo fanove da nagađaju. Odmah na kraju video snimka, ko-kreator Mortal Kombata Ed Boon zahvaljuje se fanovima i kaže da "Još nismo sasvim gotovi," pre tizera od 6 sekundi, verovatno za Mortal Kombat 12 igru.

Samo jedna stvar je prikazana u ovoj maloj trejleru, a to je pesak, koji bi mogao imati veći značaj nego što neki fanovi misle.

Tizer prikazuje mlaz peska koji pada sa dna metalnog predmeta, verovatno peščanog sata. Kako pesak pada, kamera zumira jedno pojedinačno zrno, koje puca i raznosi se, raspršujući još više zrna oko sebe u procesu. Iako može izgledati kao beznačajno tizovanje, samo ovih nekoliko kadrova je možda već dalo fanovima dobru predstavu o glavnoj radnji Mortal Kombat 12. Pesak se pojavljivao u celoj priči Mortal Kombat 11, a njegov glavni negativac, Kronika, bio je čuvar vremena i arhitekta istorije. Kronika manipuliše prostorom i vremenom koristeći  pesak vremena, koji drži u uređaju poznatom kao Peščani sat Hourglass. Ovaj Peščani sat daje Kroniki mogućnost da menja istoriju i povlači ljude iz vremena i prostora, što dovodi do konvergentnih vremenskih linija Mortal Kombata 11. Koristeći pesak vremena, Kronika je takođe sebi stvorila slugu po imenu Geras, besmrtnu konstrukciju koja je takođe sposobna da i sam upravlja peskom.

U igri Mortal Kombat 11, Geras-ova sposobnost posedovanja Peska vremena se često koristi za pravljenje oružja, hvatanje protivnika u zamku, pa čak i za njihovo raznošenje kroz vreme. Na kraju glavne priče u Mortal Kombat 11, Raiden je Gerasa vezao za sidro i gurnuo u More krvi Sea of Blood, gde je ostavljen da se udavi za sva vremena. Međutim, u Kombat 11: Aftermath, Geras se vraća da ponovo pomogne svom gospodaru Kroniki.

Geras je poslednji put viđen kada se suočio sa Shao Khakn i Sindel, pri čemu je prvi uništio Gerasu glavu svojim čekićem. Ali iako ova smrt izgleda prilično konačna, Geras je i dalje besmrtan, i više je nego moguće da ovaj Mortal Kombat 12 tizer nagoveštava njegov povratak, potencijalno kao glavnog antagoniste.

 

https://www.youtube.com/watch?v=CsX8jGhBHgo

Ali... Tu je još jedna velika teorija koja stoji iza upotrebe peska u tizeru Mortal Kombat 12 oko pojma "nove ere"." Na kraju Mortal Kombat 11: Aftermath, možete birati između dva kraja. Prvi prikazuje Shang Tsung-a kako koristi Kronikinu moć da osvoji sva carstva, dok drugi nudi Boga Vatre Fire God Liu Kang kako pobeđuje Shang Tsung-a i koristi Kronikinu moć da uvede "novu eru". To je potpuno nova

Dakle, ako je kanon kraj Liu Kanga, onda bi se Mortal Kombat 12 mogao usredsrediti na ovu novu vremensku liniju i potencijalno delovati kao još jedno ponovno pokretanje serije, što bi se moglo pretpostaviti u trejleru kada zrno peska eksplodira i proizvede sliku jer to izgleda skoro kao formiranje nove galaksije - iako napravljene od peska.

Šta Vi mislite?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4775
Mortal Kombat se vraća bolji nego ikad sa novom evolucijom u poznatoj franšizi. ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
2.599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50017
Mortal Kombat se vratio, veći i bolji u novoj evoluciji čuvene franšize. Nastav...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Mortal Kombat se vraća bolji nego ikad sa novom evolucijom u poznatoj franšizi. ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD

Slični članci

11.
May.
2023.
Ova mama je gejmer
Video igre nisu neprijatelj. Sve je u tome kako ih koristite. Čak i više od tradicionalnih medija, oni vam omogućavaju da doživite svet očima drugog. ...
05.
Apr.
2022.
Ova mama je gejmer
U praistoriji su se igrali kamenčićima kako prikazuju neki nađeni crteži. Kamenčići su unapređeni u platnene lopte, platnene lopte u klikere a klikeri u prav...
20.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Najlepše je kada se nađete sa prijateljima jednom nedeljno, ili bar jednom mesečno, da zajedno odmerite snage u nekoj od popularnih igara za PlayStati...