Vesti/Najnovije
15.08.2023.

Koje vožnje igrati u 2023. godini?

Neke nove, neke stare ali uz puno zabave!

Činjenica je da ako postoji jedna stvar koja se stalno poboljšava sa svakom generacijom video igara, to je kvalitet igara u kojima se trkate. Najbolje trkačke igre imaju za cilj da vas oduševe i osvoje zadivljujućim vizuelnim prikazima, impresioniraju vas svojim realizmom ili vas nateraju da se smejete od srca dok razbijate protivnike nekim arkadnim nestašlucima.  

Pokušali smo da Vam napravimo slisak igara koje bi trebalo da odigrate ove godine ukoliko Vas interesuju vožnje. Realne, zabavne, futurističke ili platformerske, izbor je na Vama.

Gran Turismo 7

Već smo spominjali ovu igru više puta, pa i u okviru najave za film. Ako imate PlayStation i želite da isprobate najbolju trkačku igru za PS5, onda ne tražite dalje od Gran Turismo 7. Rasipna trkačka franšiza kompanije Poliphony Digital trijumfalno se vraća sa najneverovatnijom grafikom i igrom. Ovo je raj za trkače, sa svim vrstama Gran Turismo 7 automobila u ponudi. Staze će staviti vaše veštine na test, a sistem podešavanja će vas naterati da zavolite petljanje ispod haube. To je trkačka igra sledeće generacije koju biste zažalili ako je propustite. Gran Turismo 7 je dostupan samo na PS4 i PS5.

F1 23

F1 23 je nezaobilazna igra za fanove Formule 1. To je verovatno najbolja igra Codemasters-a do sada, delom i zbog ogromne količine sadržaja u ponudi. Vizuelna poboljšanja zajedno sa novijim modelima automobila sa ažuriranom fizikom i adaptivnom veštačkom inteligencijom čine trke mnogo izazovnijim i impresivnijim. Pored ovoga, postoje i dva nova režima u kojima možete da se vrtite satima. To je najautentičnija F1 trkačka igra do sada!

Novi režim F1 World je takođe savršena zamena za F1 Life koji su fanovi smatrali prilično šupljim u prethodnoj igrici serije. F1 23 je dostupan na PC, PS4, PS5 i Xbox.

Forza Horizon 5 

Ukoliko volite Meksiko i automobile, onda je Forza Horizon 5 igra sa vožnjamaa za vas. Uz realističan prikaz Meksičkog pejzaža zahvaljujući fotogrametriji, nikada Vam neće biti dosadno u ovom prelepom otvorenom svetu.  Forza Horizon 5 ima najveću mapu u igri do sada i puna je aktivnosti za igrače, što je čini jednom od najboljih Xbox trkačkih igara. Redovna ažuriranja takođe znače da igra ostaje sveža, bez obzira na to koliko vremena provedete igrajući je.  

Ovo je savršena trkačka igra otvorenog sveta a dostupna je za Xbox i PC. 

Wreckfest

Ukoliko poželite malo drugačije vožnje, pokušajte sa ovom igrom!

Razbijanje i pokolj na trkačkoj stazi u ovom Bugbear Entertainment naslovu ima sve za one koji vole rušenja i razbijanja, za one koji su dovoljno hrabri da se nose sa time. Ako volite haos, svideće vam se ova igra!

Wreckfest je dostupan na PS4, PS5, Xbox, Nintendo Switch i PC-u.

Mario Kart 8 Deluxe

I Mario vožnje za trkanje ima!

Iskreno, postoji li serijal koji može da garantuje zabavu kao Mario Kart? U Mario Kart 8 Deluxe, niz se više nego nastavlja, jer su se neverovatni vizuelni prikazi i očekivana haotična igra udružili sa velikom količinom smešnog sadržaja. Sa klasičnim i novim stazama, uobičajenim spiskom legendarnih likova i mnoštvom opcija za prilagođavanje vozila, jedina stvar koja će vam ikada dosaditi je da vas udari granata samo nekoliko metara od ciljne linije.  

Mario Kart 8 Deluxe možete da igrate samo na Nintendo Switch konzoli i ima redovna unapređenja i dodavanja staza. I da, ukoliko ste bili među srećnicima koji su uspeli da nabave kart racing dodatke pomoću kojih staza u vašem domu oživljava, zabava je još bolja.

Dirt 5

Dirt serijal je idealan izbor za one koji vole “prljave” vožnje. Ako želite da se okliznete, proklizavate i teško se izborite za svoj put do pobede, Dirt serijal je pravi put, a Dirt 5 je najbolji u grupi.  

Sa odgovarajućim režimom karijere, novim događajima i jednostavnim kontrolama vožnje, Dirt 5 pruža vrhunsku trkačku opremu koja će vas za kratko vreme pokrenuti. Na PS5, takođe pametno koristi adaptivne okidače Dual Sense i haptičke povratne informacije kako bi dodatno poboljšao iskustvo okupljanja. Dirt 5 je dostupan na Xbox, PS4, PS5 i PC.

Project Cars 2

Slightly Mad Studios doneo je promene i uzbuđenje u svet opsednut igrama Gran Turismo i Forza sa Project Cars 2. Serija je najiskrenije potcenjena od strane trkačke gejming zajednice, ali Project Cars 2 je sigurno zaslužio status jedne od najboljih vožnji. Sa realnim rukovanjem, podešavanjem automobila i vremenskim uslovima, njegova glavna prednost je koliko je fin prema početnicima. Sa velikom raznolikošću klasa automobila, Project Cars 2 je odličan način da uđete u scenu sim trka.  

Project Cars je dostupan na Xbox, PS4 i PC i naša je topla preporuka.

Need for Speed Unbound

Need for Speed igrice su tokom godina bile ili pun pogodat ili totalni promašaj. Unbound je oživeo formulu uličnih trka koja je sama napravila naslove poput Underground i Most Wanted. Igra pomaže da se isporuči ljubiteljima vožnje sve što ljubitelj trkačkih igara može poželeti sa novim umetničkim stilom koji čudno dopunjuje svet uličnih trka. A, s obzirom da je Unbound fokusiran na sledeću generaciju, njegovi zapanjujući vizuelni prikazi su definitivno vredni igranja.  

Need for Speed Unbound je dostupan na PS5, Xbox Series X|S i PC-u. 

Disney Speedstorm

Imamo ovde i jednu besplatnu igru.Igru je razvio Gameloft Barcelona i objavio Gameloft. To je Diznijev odgovor na Mario Kart a proizlazi iz obimne biblioteke likova megakorpa. U suštini, ako ste ikada želeli da vidite Džeka Speroua iz Pirata sa Kariba kako ispaljuje projektil na Balu iz Knjige o džungli iz vozila u pokretu, sada je idealna prilika. Cela igra ima iznenađujuće grubu estetiku za dečju igru, sve prigušene boje isprekidane neonom.

Igra je puštena u prodaju sa ranim pristupom 18. aprila 2023. za Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One i Xbox Series X/S, sa laganim lansiranjem na iOS i Android 1. avgusta 2023. godine.Rani pristup će prestati 28. septembra 2023. godine.

The Crew Motorfest

The Crew 2 je imao loš start ali se igra i dalje prodaje uz iznenađenje celog gejming sveta. 

Govoreći o trkačkim igrama otvorenog sveta kao što je Forza Horizon: Ubisoftova serija trkačkih igara, The Crew se takođe vraća za treći spin-off ove godine. Ali The Crew Motorfest, novo ime, radi nekoliko stvari drugačije od svog prethodnika objavljenog 2018. Ovo već počinje sa lokacijom, jer umesto Amerike, u najnovijem izdanju vozite se putevima na prelepom ostrvu O’ahu, na Havajima. Tamo učestvujete na istoimenom festivalu automobila. Cela stvar ne samo da izdaleka podseća na spin-off Forza Horizon, dok je virtuelni svet Havaja mogao da se istraži već 2006. godine u Test Drive Unlimited-u i pet godina kasnije u njegovom nasledniku.

O igri smo već dosta saznali i jedva čekamo 11. septembar da je zaigramo!

Stuntfest – World Tour sada preimenovan u Jected: Rivals

Čekali smo jedno a dobili smo drugo ovog maja. 

Luda mešavina ekstremnih sportova, uništavanja vozila i vrtoglavih brzina u eliminacionom turniru u kojem pobednik uzima sve između 18 igrača. Malo će Vam trebati da savladate  jedinstvenu mehaniku izbacivanja koja vam omogućava da se poletite u nebo i ostavite svoje rivale u prašini!

Jected – Rivals je razvio Misbits kreator Pow Wow Entertainment i objavio THQ Nordic, Jected – Rivals je trkačka igra koja daje zadatak igračima da koriste kaskaderske automobile, izbacuju sedišta i jedrilice kako bi pobedili druge igrače. Stranica igre na Steam-u opisuje Jected – Rivals kao slatku mešavinu adrenalina između trka i ekstremnih sportova, sa nekim od njegovih trkačkih staza koje podstiču igrače da izlete iz automobila i prelete prepreke. Likovi se pretvaraju u žive projektile, izbačeni iz vozila i katapultirani stotinama metara kroz vazduh, piše na stranici. Igrač održava kontrolu kada manevriše svojim likom dok juri na velike udaljenosti i nakon što se sudara kroz nepredvidive prepreke. Gore u vazduhu, igrač može da iskoristi prednosti neobičnih naprava da bi došao do tajnih prečica i okrenuo stolove u poslednjoj sekundi.

Koja je vaša omiljena vožnja?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41222
Wreckfest jetrkačka igra sa temom derbija uništenja sa soft-body modelovanjem o&...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41070
70 jedinstvenih ruta na 10 različitih globalnih lokacija
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS5172
Zvanična video igrici FIA Formula One World Championship 2023™, koja sadrži sve a...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50260
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50136
Povratkom klasičnih automobila, kultnih staza i najpopularnijih modova poput GT Simulat...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Jurcaj kroz Mushroom Kingdom trkačke staze — pod vodom, na nebu i naopačke preko ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD

Slični članci

22.
Jun.
2023.
Vesti/Najnovije
Nebo je granica...
29.
May.
2023.
Najčešća pitanja
09.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
Posle nestabilne sezone Formule 1 prošle godine, pandemije, afera i kažnjavanja, ovogodišnja verzija igre nas vodi na stazu sa ne samo red...