Vesti/Najnovije
28.08.2023.

Greška u Baldur's Gate 3 i opasni boss

Miran kao ovčica

Nedavno smo saznali za čudnu grešku u hit igri Baldur's Gate 3.

Ova neobična grešku jednog od RPG-ovih najopasnijihboss-ova u sredini igre čini znatno manje opasnim. Iako se ovo otkriće tehnički dodaje na listu poznatih grešaka na Baldur's Gate 3. sama greška nije toliko štetna koliko smešna. Otprilike na polovini drugog dela BG 3, avanturistička grupa će upoznati jezivog lika po imenuBalthazar. Igra nudi igračima više mogućnosti da se bore protiv ovog šefa na različitim lokacijama, ali sve one vode do prilično teških bitaka. U stvari, kao Nekromantar nivoa 8 koji je stalno okružen bataljonom nemrtvih monstruoznosti, mnogi će smatrati da je Balthazar najveći izazov sa kojim su se susreli u ovom trenutku kampanje igre.

 

Ipak, korisnik Reddita mist1e je nedavno otkrio način da učini Balthazara mnogo manje opasnim, kako u pogledu borbe, tako i u pogledu celokupne prezentacije. Oni su to uradili tako što su bacili Polymorph na Necromancera u prvoj odaji BG 3 Gauntlet of Shar gde se može sresti.

"Mislio sam da bi ovo mogao biti pametan način za početak borbe," objasnio je igrač. Ali na op[te iznenađenje, činilo se da nijednom od NPC-a u okruženju nije smetalo što se Balthazar pretvara u ovcu. Štaviše, nekromant je zadržao svoju čupavu vunastu formu koja obično ističe nakon četiri okreta čak i nakon što je igrač očistio sobu.

Zaintrigiran ovim neobičnim preokretom događaja, igrač je odlučio da klikne save i vidi kako će se potraga odvijati ako nastave da se igraju zajedno sa Baltazarovompričom nakon masakriranja njegovih podanika. Ovo je dovelo do otkrića da je greška i dalje trajala u celoj Gauntlet of Shar sa nekim prilično urnebesnim rezultatima, uz zloslutnu ovcu koja nastavlja svoju zaveru da otme Nightsong u preostalim scenama koje se dešavaju na ovoj lokaciji.  

Boss je konačno povratio svoju formu na kraju ovog odeljka potrage, što je navelo igrača da ponovo učita svoje ranije igranje i pobedi ovcu na njenoj početnoj lokaciji. To je mnogo lakše nego da ubijete Balthazara kasnije tokom drugog čina Baldurove kapije 3, jer borba sa njim postaje sve izazovnija što je igrači duže odlažu.

Uzrok ove greške je, čini se da samo poslednja scena Balthazara u Gauntlet of Shar briše njegove efekte statusa Transmutacije, što bi se normalno trebalo desiti na početku svakog dijaloga. Čak i ako se Larian pozabavi ovom greškom u budućem ažuriranju, Polimorph bi i dalje trebao biti pametan način za pokretanje ove borbe protiv boss-a BG 3. Naime, susret obično počinje tako što Baltazar baca Haste na sebe i izriče neku oštru kaznu pre nego što igrač reaguje, što je nešto što ne može da uradi kao ovca.

Slika Reddit

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kockice MOS380
Kockice Classic RPG Black & White Dice Set sadrži 7 kockica koje uključuju D4, D6, ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kockice MOS167
U RPG društvenim igrama, kao što je čuveni Dungeon&Dragons, kockice o...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj igrača: 2-4 Uzrast: 12+ Trajanje igre: 45 minuta
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Društvena igra koja nosi titulu zvanično najnagrađivanije društvene igre ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.599,00 RSD
Vrsta
Nova
5.599 ,00 RSD

Slični članci

18.
Aug.
2023.
Vesti/Najnovije
Postoje dobre i loše godine u svetu video igara. Dobre pamtimo po odličnim igrama a loše po malom broju objavljenih igara. Ova 2023. se čini da...
16.
Jul.
2023.
Vesti/Najnovije
Muzički RPG Stray Gods je pomerio datum izlaska, i čini se da je glavni krivac za to Todd Howard.
15.
Jul.
2023.
Vesti/Najnovije
Čini se da Baldurs gate 3 donosi za svakoga po nešto. Ali baš svakoga!