Vesti/Najnovije
16.07.2023.

Stray Gods izbegava Baldur’s Gate 3, dok on izbegava Starfield

Datumi se samo menjaju!

Pomeranje datuma izlaska igara je postalo toliko očekivan potez da će nas iznenaditi kada neka igra izađe na vreme!

Poznato je da se planovi objave prave nekako prema velikim igračima kako jedni drugima ne bi uzimali deo kolaća. NBA je standatdno početkom septembra a Ubisoft velike hitove izbacuje krajem godine. i tako redom.

Da danas se Cyberpunk 2077 navodi kao igra koja je mnoge naterala da menjaju svoj datum izlaska. I to samo kako bi izbegli da budu pregaženi sa prodajom. Slična situacija se, čini se, ponovo dešava, na neki način.

Summerfall Studios, programer predstojeće muzičke igre David Gaider-a Stray Gods, objavio je da malo odlaže igru, od 3. avgusta do 10. avgusta, tako da ne pregazi Baldur's Gate 3.

";Želimo da svi imaju dovoljno prostora da pogledaju Stray Gods kada se pokrene,"; rekao je studio. "BG 3 je željno iščekivana (i od nas!) i želimo da našim obožavaocima damo prostor da slave bogove lutalice".

"Takođe želimo da svi mogu da igraju na svom željenom uređaju pri pokretanju. Ovo je ogroman poduhvat za svaki tim, a kamoli za indie koji isporučuje svoju prvu titulu. Ova dodatna nedelja nam omogućava da imamo što bliži paritet performansi na svim platformama."  

Malo je neobično, ali se pozdravlja, da studio direktno priznaje da namerno izbegava veću igru. Ipak, ovo nije presedan. Kada je Grinding Gear Games pauzirao izdavanje Path of Exile's 3.13 endgame ekspanzije, izričito je navedeno da "ne želimo da stavimo naše igrače u poziciju da moraju da biraju"; između PoE i Cyberpunk 2077, implicitno priznajući da za većinu ljudi to zaista ne bi bio veliki izbor. Rockfish Games je isto priznao kada je odbacio Everspace 2.

Ono što ovaj slučaj čini drugačijim i pomalo smešnim jeste to što je Baldur's Gate 3 promenio sopstveni datum objavljivanja na PC-u u junu, kako bi izbegao onog o kome se ne govori: Starfield!  To je Bethesdin naučno-fantastični RPG o kome svi znaju nešto, i od koga svako očekuje nešto. Baldur's Gate 3 trebalo je da bude lansiran 31. avgusta, nedelju dana pre Starfildovog izdanja 6. septembra.

U nekim slučajevima to bi bilo dovoljno prostora da se svi snađu i prodaju, ali Baldur's Gate 3 i Starfield su i masivni RPG-ovi i sedam dana jednostavno nije dovoljno za obe igre, posebno ako obe isporuče kvalitet.

Podsećam Vas  da je Starfield trebalo da izađe prošle godine, 12.11.22., ali je odložen za prvu polovinu 2023., a zatim za drugu polovinu 2023. Dakle, zaista, ako želite da okrivite bilo koga za odlaganje Stray Gods, možete okriviti Todda Hauarda.  

Baldurs Gate 3 se pomera zbog Starfilda, a Stray Gods se pomera zbog Baldurs Gate 3.

Hoće li Stray Gods nekoga ugroziti?

To je svakako nešto drugačija igra i čini se da je u pitanju nešto dobro i to je dobra vest za ljubitelje RPG-a. Više vremena za igru pre nego što druga igra osvane na policama je uvek dobrodošla.  

Dakle, kratak rezime je:

Baldur's Gate 3 (PC): 3. avgust

Stray Gods: 10. avgust  

Starfield: 6. septembar 

 

Nadamo se da nema više promena ovde!

 

 

Preneto sa bloga Indijanka Danka

Izvor slika Internet

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS5178
Inspirisana poznatom pričom o Pinocchio, Lies of P je action-soul igra smeštena ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Starfield je prvi novi univerzum od Bethesda Game Studios, nagrađivanih kreatora T...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
​​​​​​Starfield je prvi novi univerzum od Bethesda Game Studios, nagrađivanih krea...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
37.499,00 RSD
Vrsta
Nova
37.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC2320
​​​​​​Starfield je prvi novi univerzum od Bethesda Game Studios, nagrađivanih krea...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
37.499,00 RSD
Vrsta
Nova
37.499 ,00 RSD

Slični članci

30.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Znamo da zvuči čudno, naročito ako imamo u vidu da kod nas postoji čitaj jedan pokret roditelja koji su protiv gejminga. Problem je što neki od njih n...
02.
Sep.
2022.
Ova mama je gejmer
Igre, firmovi, serije i život... Pas je definitivno čovekov najbolji prijatelj koji možda još uvek nije dobio zasluženo mesto u video igrama.
01.
Sep.
2022.
Focus on
Uspeh igre Stray nam govori koliko igrači žele da igraju igre kao njihovi voljeni životinjski prijatelji.