Vesti/Najnovije
08.05.2024.
Autor: Danica Manojlović

Telefoni za gejming u 2024. godini

Neophodna je dobra oprema

Prvo smo se pitali kako odabrati najbolje komponente za gejming računar. Onda smo diskutovali oko najboljih konzola, savršenih grafičkih kartica i u poslednje vreme se sve više piše o gejming telefonima. Da li smo iznenađeni? Naravno da ne jer je igranje u pokretu postalo naša realnost.

Koji je najbolji telefon za igre?

Kako izabrati telefon za igranje?

Postoje razni faktori koje treba uzeti u obzir kada je u pitanju izbor najboljeg uređaja za vaše potrebe igranja. Morate kako uvek napominjem da se prvo zapitate koliko para želite da izdvojite iz svog budžeta. Zatim dobro razmislite o tome koje igre želite da igrate i za šta još želite da koristite telefon. Zatim uporedite ponude u radnjama jer svaka ima drugačije akcije. Naravno, odmah proverite i šta je u ponudi od dodatne opreme koja će vam sigurno zatrebati.

Hajde da vidimo šta je ono o čemu se najviše priča.

 

Asus ROG Phone 8 Pro

Asus je meni lično godinama reper za najbolji telefon za slikanje sefija sa svojim Zen Selfie telefonom koji i dalje čuvam. Poslednjih par godina je ASUS jedan o repera kada je u pitanju gejming oprema. Kada spojimo ta dva, nije čudno da se o njihovom telefonu toliko priča u svetu gejmera.

Ako imate dovoljno u budžetu i želite trenutno najbolje kada je telefon za igre u pitanju, pogledajte Asus ROG asortiman, naročito najnoviji Asus ROG Phone 8 Pro. Ovde je na delu apsolutna moć pametnog telefona koji je više nego sposoban da pokrene bilo koju mobilnu igru koju možete da poželite. Poseduje Snapdragon Gen 3 čipset koji obezbeđuje da ovaj telefon može da pokrene čak i najzahtevnije igre. Uvek bitni RAM i skladište obezbeđuju da sve igre rade glatko i da ne zauzimaju previše prostora.  Baterija od 5500 mAh znači da možete da se prilagodite dugim sesijama igranja. Moram da napomenem da su kamere na ovom uređaju mnogo bolje od njegovog prethodnika. Naravno, jedno ali sreću kvari... Ali, ugrađeni gamecool termalni sistem nije baš toliko efikasan mda i dalje sprečava pregrevanje. I da... cena.

Uz ASUS telefon je uvek preporuka uzeti dodatnu opremu istog brenda. Zbog toga proverite ponudu ASUS slušalica, od onih koji idu preko glave, do modela koji su lagani i laki ša nošenje. 

 

Slušalice Asus ROG Cetra True Wireless - White

 

 

Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung je brend koji skoro uvek donosi nešto novo i očekivano je da iz potrebe da privlači nove korisnike nudi i gejming opcije jer svi znamo da je gejming deo života novih generacija.

Ovaj model je dosta velik, sa ekranom oštrih ivica i dijagonale 6.8 inča, kao i rezolucijom 1440 x 3120 piksela. Unapređena čvrstoća telefona sa titanijmuskim okvirom nudi sigurnost uz Corning Gorilla Glass Armor zaštitu koja je postavljena preko ekrana i preko staklenih leđa, koja duplira otpornost stakla na grebanje i za 75 procenata smanjuje reflektivnost. Čisto za slučaj da u žaru borbe ispadne iz ruke od nervoze.

Najmoderniji i najmoćniji čipset je tu - Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, vrhunska grafika i odlične kamere, od kojih glavna poseduje rezoluciju 200 MP. Na poleđini telefona se nalaze i periskopska telefoto kamera rezolucije 50 MP sa 5x optičkim zumom, 10 MP telefoto kamera sa 3x optičkim zumom, kao i 12 MP ultraširoka kamera. Na prednjoj strani je blizu gornje ivice ekrana postavljena selfi kamera od 12 MP. Baterija kapaciteta 5000 mAh, sa podrškom za 45 W brzo punjenje i za 15 W bežično punjenje nudi sate igranja.

A za igranje, uz ovaj telefon najbolje idu Razer i Nacon.

Proverite trenutno na akciji Gamepad Razer Junglecat NP

Razer Junglecat je prenosivi dvostrani kontroler za poboljšanu preciznost mobilnih igara. Ima modularni dizajn za potpunu fleksibilnost i personalizaciju. Vaše je da uživate u preciznosti i prednosti posedovanja dvostrukih analognih i bumper tastera, a sve to u kompaktnom, ergonomskom obliku koji pruža udobno igranje igara iz ruke.

Modularni dizajn futrola koje su uključene omogućavaju vam da pričvrstite levu, desnu ili obe strane Razer Junglecat-a na telefon, dok ga adapter pretvara u samostalni kontroler koji radi sa drugim Android uređajima. Aplikacija Razer Gamepad za integrisanu podršku za igre i prilagođeno mapiranje tastera, dizajnirana je tako da upari Razer Junglecat sa vašim telefonom. Aplikacija Vam omogućava da uronite direktno u igre sa unapred podešenim profilom ili kreirate sopstveni raspored tastera za stotine drugih podržanih naslova. Brzo povlačenje poteza, uz pouzdanu vezu koja ima manje od 14 ms kašnjenja na pametnom telefonu.

Efikasna potrošnja energije osigurava da čak i ako ste van udobnosti doma, možete da igrate više od 100 sati pre nego što bude potrebno novo punjenje. Funkcija podešavanja osetljivosti, preko aplikacije Razer Gamepad, omogućavajući preciznije ciljanje kada se ukaže potreba, što je važno za FPS igre.

 

Redmi Note 12 Pro 5G

Redmi Note 12 Pro 5G je odlična opcija za nekoga ko traži telefon za igrice koji može sve ostalo dobro da radi, a da ne olakša vaš novčanik. Možda ima svojih problema, ali cena mu redovno pada što ga čini veoma privlačnom opcijom za one koji imaju ograničen budžet. MediaTek Dimensity 1080 je možda malo star, ali je on i dalje pristojan čip srednjeg ranga koji nudi brzo igranje igara bez smanjivanja trajanja baterije. Opuštene igre, o kojima smo nedavni pisali, su lake, dok su teži naslovi na srednjim podešavanjima generalno glatki. Najbolja kod Redmi modela je, imajte na umu, da je Pro 5G dobar svestrani uređaj, tako da ako vam je potreban jeftin telefon koji može da se nosi sa igrama, ali se i dalje uklapa u vaš svakodnevni život, on je odličan izbor. Pristojne kamere, trajanje baterije i kvalitet izrade zajedno čine ovaj pametni telefon vrhunskog kvaliteta.

Gamepad GameSir T6

GameSir T6 Bluetooth Controller je opremljen brzim Bluetooth 4.0 i kompatibilan je sa svim Android 4.0 uređajima pa naviše. Prenosan je, a zahvaljujući rastegljivom nosaču, može da stane na telefone raznih veličina. Dodatno, GameSir World aplikacija, otključava veliki broj popularnih igara. Dugmići LT, A i B, kao i džojstik olakšavaju nišanjenje, trčanje i ostale funkcije u igrama. U kombinaciji sa ekranom na dodir igraćete mnogo lakše, bolje i preciznije.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Ostalo MOS685
Paladone Marvel - Groot - držač za mobilni telefon Visnia: 16,4 cm Zvanično licennc...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Accessories HAC2202
Uz Punjač za Mobilni telefon Konix - Fiji - Wireless Charger, brzo i bežično punjenje t...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Accessories HAC2100
Postolje za Switch konzolu i mobilni telefon Konix - Mythics  Kompatibilan sa N...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Razmisli o svemu što si znao o mobilnim igrama. Razer Kishi V2 je univerzalni ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.999,00 RSD
Vrsta
Nova
15.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
iOS
Ergonomske ručke Bežična veza sa Bluetooth 5.0 Životni vek baterije od 20 sati Lak...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
16.999,00 RSD
Vrsta
Nova
16.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Apr.
2024.
Nintendo
Za sve one koji se verovatno pitaju zbog čega stavljamo Nintendo i Mobilno na istu listu, odgovor je jednostavan - igraju se u pokretu!
09.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
Većina igara za mobilne telefone je besplatna. Ima ih mnogo i svakodnevno se objavljuju nove. Neke će vas izludeti poudama za kupovinu unutar igre, a neke će...
18.
Jan.
2022.
Vesti/Najnovije
Otvorite oči i pokrenite neku igru.