Vesti/Najnovije
03.06.2024.
Autor: Dzoni Kvid

F1 24 Recenzija

Nekoliko istinskih inovacija

EA SPORTS F1 24 je najnovija igra čuvenog  Codemasters-a i EA SPORTS koja čini dugotrajan serijal igara Formule 1 i sadrži sve timove, vozače, staze i automobile iz sezone 2024, zajedno sa punim paketom sadržaja Formule 2 za 2023. (F2 šampionat za 2024 stiže u ažuriranju nakon lansiranja).

Igra je rađena u Codemasters-ovom Ego engine, tako da igrači ne bi trebalo da očekuju radikalno poboljšane vizuelnih efekta, uprkos davno zakasnelim grafičkim remontima za staze kao što je Spa-Francorchamps. Mada je vizuelna prezentacija dobro uradjena nekako nije dovoljno dobra za 2024 godinu.

Celokupna prezentacija je međutim, prikladno uglađena, sa Sky Sports F1 reporterima  kao što su Natali Pinkam, Entoni Dejvidson i – naravno – Dejvid Kroft, davajući igračima osećaj kao da će gledati autentični F1 događaj (u smislu komentara, igrači mogu čak i zameniti Kroftija za F1 TV glavnog komentatora Aleksa Žaka ako žele).

F1 24 kadrovi iz igre - slika Haasovog bolida sa kontrolnim tornjem u pozadini

Upravljanje automobilom je takođe prilagođeno, sa novim sistemom „Dinamičkog upravljanja“ dizajniranim da proizvede „realističnije i predvidljivije performanse“ na gejmpadu i na volanu. U praksi se čini da su novi modeli vešanja, guma i aero modela više usmereni na korisnike gamepad-a, što je razumljivo s obzirom na to kako će većina igrača F1 24 koristiti kontroler. Sa isključenim svim asistencijama, vučne zone su sada lakše za savladati, dok ivičnjaci čine da se benignim u svim slučajevima osim u najekstremnijim: ivičnjaci Variante Tamburelo i Gresini u Imoli mogu biti frustrirajući, čineći da gamepad ne reaguje kako bi Vi želeli.

Mnogi tvrdokorni F1 entuzijasti će radije koristiti volan, i dok je rukovanje uglavnom intuitivno (nakon opsežnog podešavanja force feedback-a). Možda neće biti po svačijem ukusu, ali nakon izvesne aklimatizacije, pruža predvidljivu platformu koja će pomoći da se uhvati u koštac sa opsežnim modom karijere u igri .

Nije se mnogo promenilo u odnosu na njegove prethodnike u ovom pogledu: igrači pokreću specifične programe vežbanja koje su postavili njihovi inženjeri, zarađujući poene za nadogradnju kako bi poboljšali svoj bolid. Dodaci su takođe obezbeđeni ispunjavanjem ciljeva za nove specijaliste za 2024. – osoblje sa specifičnim veštinama – koji dolaze i odlaze tokom cele sezone. Dobar rad povećava novu statistiku „Prepoznavanje vozača“, pomažući privlačenju potencijalnih angažovanja.

F1 24 kadrovi iz igre - slika bolida u krivini

Novi režim Challenge Career dodaje intrigantne scenarije,  sve sa onlajn rang listama najboljih igrača. Još će biti dodato i tokom sezone, sa modovima koji se vraćaju F1 Svet i Moj tim koji će nastaviti da nude zanimljivo preusmjeravanja na glavnu karijeru jednog igrača. Mikrotransakcije su prisutne (ali potpuno opcione), a superautomobili koji su bili prisutni u prethodnim igrama su stvar prošlosti.

Da li je vredno kupovine PS5 F1 24 ako već posedujete PS5 F1 23? Sve u svemu, postoji nekoliko istinskih inovacija koje bi novu igru izdvojile od svog prethodnika. Challenge Career je zanimljiv, poboljšan je način upravljanja bolida, a podešavanje bolida u career mode-u ,iako slično kao u predhodnim delovima, i dalje je poprilično zabavno i sigurno je mod u kojem ćete se najviše zadržati.

Ako ste potpuno novi u digitalnom najbržem cirkusu ili ste preskočili nekoliko unosa, F1 24 pruža autentičan osećaj brzine I uzbuđenja sa temom F1, sa sistemom kontrole koji je privlačan velikoj većini igrača. Međutim, ovo može da udalji one koji traže brutalno iskustvo vožnje.

EA SPORTS F1 24 je izašla za PS5 konzole , i za Xbox konzole

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41559
Nova zvanična Formula 1 igra, koja prati sezonu 2024. Karijerni režim dozvoljava da ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41468
Zvanična video igrici FIA Formula One World Championship 2023™, koja sadrži sve a...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50510
Nova zvanična Formula 1 igra, koja prati sezonu 2024. Karijerni režim dozvoljava da ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO1060
Nova zvanična Formula 1 igra, koja prati sezonu 2024. Karijerni režim dozvoljava da...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Volani HVO0068
Volan Thrustmaster T248 Racing Wheel je dizajniran za sve igrače koji traže perfor...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
60.499,00 RSD
Vrsta
Nova
60.499 ,00 RSD

Slični članci

22.
Jun.
2023.
Vesti/Najnovije
Nebo je granica...
29.
Jul.
2022.
PC
Volani nisu proizvod koji se često kupuje jer su obično skupi. Ako dodamo i malo igara za koje ga koristimo, neophodno je dobro razmisliti pre nego ga kupimo...
27.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
Televizori se svake godine unapređuju a velika sportska takmičenja uvek povećaju prodaju istih. Ove godine je primetna ponuda gejming televizora, i ukoliko s...