Vesti/Najnovije
13.03.2021.
Autor: Dzoni Kvid

Devil May Cry 5 Special Edition PS5 - Recenzija

Šteta je što Vergil ne dobija svoju priču

DMC5 je kao što i ime navodi, peti nastavak u franšizi. Priča prati avanture lovca na demone Dantea u njegovim avanturama. Kroz svih pet delova mu više odmaže nego pomaže brat blizanac Vergil koji stalno izaziva kataklizme. Od četvrtog dela im se pridružuje još jedan lovac na demone, Nero, inače Vergil-ov sin. Oni su zajedno glavni protagonisti u ovom delu.

Cela DMC franšiza je napravljena u hack and slash maniru sa po nekom misterijom koju je potebno rešiti. Devil May Cry 5 Special Edition je izdanje za novu generaciju konzola i treba da pokaže njih pun potencijal. Igramo staru priču sa nekim novim detaljima.

Što je novo?

Vergil, Danteov brat blizanac koji nosi katanu Yamato, dodat je kao četvrti lik sa kojim se može igrati, i on je još jedna master klasa u pogledu dizajna igre. Vergil je smešno dobra zabava i vrlo verovatno najmoderniji borac na spisku. Ima teleportaciju i munjevite mačeve .

Šteta je što Vergil ne dobija svoju priču. Ako se odlučite da igrate kao on, probijaćete se kroz uobičajenu kampanju Devil May Cry 5, ali bez ikakvih scena ili narativa koji bi vam objasnili priču. To i nije baš najbolja opcija ako imamo u vidu da je Vergil-ov gameplay sasvim očigledno zvezda igre.

 

Srećom, Special Edition dolazi opremljen istinskom gamer težinom igranja: Legendarni Dark Knight mode. Potpuno novi nivo težine dostupan je od početka. On testira vaše veštine bacajući na vas horde demona. Umesto da se borite sa samo nekoliko neprijatelja u svakoj oblasti,  napada vas čitava gomila stvorenja. To je brutalan ali sjajan dodatak, ali ga ne preporučujem novajlijama. Savršen je razlog i da se iznova prođe kroz kampanju.

Impresivno je čak i kada ste okruženi bezbrojnim čudovištima i kada je vaš ekran u potpunosti prekriven svim vizuelnim efektima jer Special Edition jedva ispušta kadar. Učinak na PS5 je solidan uz malo grubog okruženja. Postoji nekoliko grafičkih opcija sa kojima se možete poigrati, uključujući režim od 30 kadrova u sekundi koji maksimizira rezoluciju i ray tracing, dok najbolji užitak pruža istinitinskim i dinamičkim 4K postavkama od 60 kadrova u sekundi.

Istini za volju, ray tracing  u Specijalnom izdanju ove igre nije nešto što se može opisati kao neophodno i sigurno ne vredi smanjiti frame-rate na pola. Postoji i opcija koja omogućava 120 sličica u sekundi ako imate ekran koji to podržava, ali nije zaključan što dovodi do primetnih padova kada ekran postane prenatrpan. Zaključak je da, iako je lepo imati sve ove opcije, Devil May Cry 5 treba igrati glatko i oštro.

Šta se dešava na brzim učitavanjem igre?

Capcom se i u ovom segmentu dobro pokazao i učitavanje u osnovi ne postoji. Igra još uvek ima load screens koji sadrže napisane savete za igranje, ali se i oni ucitavaju veoma brzo. Ponekad čak i ne primetite. Ulazak u Void - režim vežbanja kojem se može pristupiti iz menija - traje takođe samo trenutak. Sve se izjednačava sa besprekornim iskustvom momentalnog ulaska u akciju kada ste za to spremni.

DMC5 nikada nije bio savršen. Raznovrsnost dizajna nivoa nedostaje u zadnjoj trećini igre a odnos prema ženama razočarava.

Devil May Cry 5: Special Edition je jedna od igara koje će vas ne samo zadovoljiti i zabaviti već je i definitivno jedna od najdubljih akcionih igara ikada stvorenih.

Zaista dostojno igranja na next gen konzolama.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4754
PS4 Devil May Cry 5
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4566
PS4 Devil May Cry HD Collection
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50020
DMC se vratio i lepši je nego ikad! Brzina akcije i komboa koje možeš da ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
DMC se vratio i lepši je nego ikad! Brzina akcije i komboa koje možeš da ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD

Slični članci

13.
Sep.
2023.
Vesti/Najnovije
Uoci predstojeceg Mortal Kombat filma, Nikola Nick Jovanovic vas vodi na put kroz kompletnu istoriju ove slavne borilacke fransize, saznajte sve o apsolutno svi...
09.
Mar.
2021.
Vesti/Najnovije
Razvojni tim Outerminds je najavio svoju gaming adaptaciju filmskog hita Turbo Kid za 2022. godinu. Za sada nije poznato na kojim platformama će igra raditi ...
17.
Feb.
2021.
Playstation
U tužbi se navodi da je ponašanje Sony-a nezakonito, obmanjujuće, prevarantsko i nepravedano.