Vesti/Najnovije
15.05.2021.

Retrograd

Sve iz ljubavi prema gejmingu

Šta mogu da urade dva brata zaljubljenika u gejming?

U ovom slučaju mogu da naprave Retrograd.

Ko je kriv za ovi ideju?

Kriv je iznajmljivač konzola koji je trebalo da donese PS4 na poziv i omogući braći da odigraju koju igru na ovoj tada hit konzoli. Pošto nisu ni pucali, ni skakali, mogli su da popričaju o gejmingu i o tome šta bi oni voleli da urade kako bi ostavili i neki svoj trag na gejming sceni.

Koliko braća imaju godina?

Deca su  devedesetih. Odrastanjem su dobijali od roditelja ili nasleđivali od starijeg brata ili sestre konzole. Bili su tu Commodor 64, Atari 2600, Nintendo Gameboy, Sega, Sony Playstation 1, i mnoge druge. Svaku konzolu su sačuvali (za razliku od nekih drugih koje poznajemo). Naravno, sačuvali su i same igre za njih.

 

Da li su uspeli da sakupe sve što su želeli?

Trci nema kraja! Kada jednom osetite tu ljubav, to zadovoljstvo, taj osećaj da posedujete nešto iz npr. 1968 godine, to je neprocenjivo. Ili kada dođete u posed nečega što je mnogo retko na našim prostima, to se rečima ne može opisati. To je jedan začaran krug, iznova i iznova Vam se pojavljuju sve ređe konzole, igre. Rekli su toliko buta sebi: "E sada stajemo"... ali NE, to je nemoguće!. I eto, tu su gde su. Saklupljaju i dalje, traže, čuvaju ali ponekada i popravljaju, i to sve iz ljubavi prema gejmingu.

 

Kome žele da prikažu svoju kolekciju?

Oni nemaju granice i vole da dele svoje aktivnosti sa svima od 5 do 75 godina. Cilj im je da se i  Vi setite nečega što ste igrali kao mali i da to pokažete Vašem detetu. Omladinu treba edukovati da to nije samo razonoda već da je to ljubav. Kroz ovaj povratak u prošlost se može naučiti dosta. Mnogi veliki ljudi su od igranja obične igre nekada, danas postali ozbiljni GIGANTI koji prave današnje velike naslove.

 

Kako videti šta su sve sakupili?

Svoje kolekcije žele da prikažu svima. Do sada su tri uspešne izložbe iza njih. Uz pomoć pamfleta, uspeli su da dođu da okvirnog broja posetilaca prve izložbe u Beogradu u TC Big Fashion. Za četiri dana posetilo ij je 2450 ljudi. I tri donatora. U Pančevu, na otvorenom parkingu TC Big, posetilo ih je za dva dana 1670 ljudi. Na poklon su dobili jedan stari LAMPAŠ televizor, jedan SONY Triniton i staru žetonjeru iz fliperana. Novi Sad, tri dana, mnogo veći  prostoru nego u Beogradu i u Pančevu i 1800 ljudi. Od dva donatora su dobili Tony Hawks skateboard i nekoliko igara za PlayStation 3. 

Sledeća izložba je TC Big u Zrenjaninu a dalji plan pratite preko društvenih mreža na kojima su prikupili lep brooj pratilaca.

Koja je najstarija konzola ili igra koju vi posedujete?

 

 

 

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Gadgets HKO427
Uživajte uz klasične igre uz retro konzolu Sega Classic. Zabavite se uz 81 ugrađenu igr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.999,00 RSD
Vrsta
Nova
10.999 ,00 RSD

Slični članci

13.
Sep.
2023.
Vesti/Najnovije
Uoci predstojeceg Mortal Kombat filma, Nikola Nick Jovanovic vas vodi na put kroz kompletnu istoriju ove slavne borilacke fransize, saznajte sve o apsolutno svi...
05.
Apr.
2022.
Ova mama je gejmer
U praistoriji su se igrali kamenčićima kako prikazuju neki nađeni crteži. Kamenčići su unapređeni u platnene lopte, platnene lopte u klikere a klikeri u prav...
24.
Mar.
2021.
Vesti/Najnovije
Resident Evil serijal proslavlja 25 godina postojanja pa je tim povodom Capcom najavio još jedan Resident Evil Showcase za april.