Vesti/Najnovije
09.06.2021.

Miitopia - Pre nego odlučite koji posao želite

Mašta je granica!

Nedavno je Nick podelio sa nama svoje viđenje igre Miitopia.

Igra definitivno privlači sve veću pažnju svojim pristupom prema RPG-u i opcijama za igranje koje će ovu igru zadržati na raznim listama igara jedan duži period.  Nisu samo likovi i njihove opcije prilagođavanja vredni vaše pažnje. Baš kao i mnogi RPG-ovi, svaki heroj može da bira između različitih poslova. Svako ima svoju statistiku, sposobnosti i posebnosti. Iako sve imaju svoje pozitivne i negativne osobine, neke se ističu kao izuzetno dobre. Drugi, međutim, malo nedostaju. Bez obzira na slučaj, uvek je dobro eksperimentisati i videti šta odgovara svakom stilu igre pojedinca.

Da biste sebi olakšali posao, moraćete da izaberete pravi posao za sebe i članove svog tima. Ne zaboravite da uparite prave ličnosti sa pravim poslovima, jer to u velikoj meri utiče na to kako se članovi vašeg tima ponašaju u borbi.Evo liste svih poslova i njihovih statistika, kao i svega ostalog što treba da znate o Miitopia poslovima.

Vaš posao određuje veštine i statistiku koju imate u borbi. Kada započnete novu igru, možete da birate između Ratnika Warrior, Čarobnjaka Mage, Sveštenika Cleric, Lopova Thief, Pop zvezde Pop Star ili Kuvara Chef.

Najbolji za početnike: najlakša opcija je Ratnik Warrior, jer vam nudi snažne napade i odbranu od samog početka. Čarobnjak Wizard je takođe sjajan posao za početnike jer rano dobijaju moćne magične napade.

Za one koji vole izazov su najbolji: Miitopia nije tako intenzivna kao druge RPG igre, ali ponekada može postati nezgodna. Ako želite izazovniji korak napred, predlažemo da odaberete  Lopova Thief ili Pop zvezdu Pop Star. Krađa hrane Lopovu omogućava vam bržu nadogradnju statistike vašeg tima, dok se Pop Star može strateški koristiti u borbi.

I ukoliko se pitate da li je moguće promeniti zanimanje kasnije, odgovor je i DA i NE. Jednom kada se svako područje očisti, Mračni Lord Dark Lord briše vaše moći i primorava vas da igrate na novom poslu. Međutim, ne možete promeniti posao članova svoje grupe van ovog perioda.

 

Skromni Mag Mage može imati najniži status napada od svih poslova u Miitopiji, ali takođe ima i najviše MP i Magic statistike. Mage takođe ima pristup neverovatno moćnim veštinama koje baca vatru i munje u napadima na protivnike. Veština Sleep Tight omogućava saveznicima da ozdrave na račun njihovog okreta, a njihova Eksplozija (Explosion) može uništiti više neprijatelja odjednom. Iako su očekivano krhki u pogledu odbrane, pokazali su se izuzetno moćnom klasom u skoro svakom scenariju.

Vampir Vampire je drugi tajni posao koji igrači mogu otključati. Iako su prilično spori, imaju moćne fizičke i magične napade koji razdiru neprijateljska čudovišta. Takođe, imaju sposobnost Prokletstva Curse koja nanosi štetu onome ko im fizički naudi. Budući da su neumrli, vampiri se ponekad mogu oživeti nakon što nanesu smrtnu štetu. Ovu sposobnost čak mogu preneti na saveznike veštinom Entrhall. Njihovi neverovatno visoki HP pružaju im veliku dozu dugotrajnosti, što znači da vampiri mogu da nanesu ozbiljne povrede pre nego što se čak i približe smrti.

Naučnik Scientist je početnik Mage klase sa nekoliko ubačenih veština lečenja i podrške. Mnoge njihove sposobnosti, poput Glitch-a i Nestabilne formule Unstable Formule, nanose veliku magičnu štetu protivnicima. Takođe, mogu izlečiti saveznike u kratkom roku pomoću Cure.exe.  Naučnici takođe uče mnoštvo korisnih veština koje se automatski aktiviraju. Oni mogu povećati redovnu štetu saveznika u napadu pomoću Ignite, omogućiti im da zarastu Absorb-om i sprečiti efekte statusa pomoću Sigurnosne maske Safety Mask. Moć nauke na delu!

 

Pop Zvezda Pop Star su neophodni zbog jednog velikog razloga: mogu da reše sukob između članova stranke. Ako se dva saigrača posvađaju, veština ljubavi i mira Pop zvezde može rešiti sve pre nego što neslaganje postane previše ometajuće. Takođe imaju Encore, koji saveznicima daje dodatni zaokret, i Cheer On, koji blago obnavlja poslanike svakog drugog člana stranke. Jedina uvredljiva veština koju nauče, Out of Tune, nanosi štetu svim neprijateljima, ali i lagano ošteti saveznike. Štaviše, pop zvezde nemaju najbolju uvredljivu statistiku, pa će se verovatno pridržavati svojih korisnijih veština podrške.

Ratnik ili Warrior je jedan od prvih poslova koji su dostupni igraču. Pokazao se efikasnim u bilo kojoj situaciji. Ratnik se fokusira na fizičku moć i masu kako bi zaštitio saveznike i provalio neprijatelje. Njihov mač dobro prolazi kod oštećenja jednog cilja, ali takođe stiču i impresivne sposobnosti više ciljeva. Njihova sposobnost Snap Out of It takođe uklanja određene efekte statusa saveznika, poput plakanja i noćne more. Ratnik nema toliko brzinski status, ali sigurno će dokrajčiti protivnike dok dođe njihov red.

 

Viljenjak Elf je jedna od dve tajne klase koje postaju dostupne u postigri. Vilenjaci sjajno koriste svoje veštine, budući da su pristojni iscelitelji, podrška kao i fizički i magični napadači. Nažalost, pate od sindroma sveznalica koje nisu fokusirane na jedno. Njihove veštine su korisne, ali zatamnjuju ih specijalizovaniji poslovi. Takođe, imaju jednu od najnižih HP statistika u igri, što ih čini posebno jednostavnim za uklanjanje. Oni su i dalje vrlo dobra klasa, ali ne tako dobra kao što bi se moglo očekivati od sadržaja post igara.

Mačka Cat Mačka je moramo reći čudan posao koji se bez obzira na to pokazuje kao vrlo efikasan u borbi. Mačke imaju neverovatno oštre kandže koje lako mogu povrediti neprijatelje. Feline Frenzi, poslednja veština koju nauče, posebno je sjajna u seckanju čudovišta. Poput princeze, i mačke imaju veštinu koja može povećati prijateljstvo i izlečiti člana jednog od svojih saveznika. Imaju prilično nisku HP, ali njihova sposobnost lizanja rana daje im mogućnost da se izleče bez prskanja i grickalica.

 

Kuvar Chef ima prosečnu statistiku koja odaje njegovu iskoristivost i kao iscelitelja i kao trgovca štetom. Kuvari imaju najvišu odbranu u igri, kao i prilično solidnu statistiku napada. Njihove veštine koriste tehnike kuvanja za lečenje saveznika i isceljivanje protivnika. Iako hrana koju kuvaju može da poboljša njihov odnos sa saveznicima, oni ponekad služe začinjena jela koja štete neprijateljima, ali i izazivaju nezadovoljstvo. Oni takođe mogu da zadaju čvrste pogotke kada odluče se da svoje protivnike udaraju tiganjem.

 

Sveštenik Cleric je jedan od najpoznatijih RPG poslova, sveštenik dokazuje svoju vrednost od samog početka. Bez obzira na sastav tima, sveštenik će sigurno zaštititi svoje saveznike svojom uvek korisnom lekovitom magijom.  Sveštenik takođe ima nekoliko čarolija napada, uključujući moćnu Auru. Njegove isceliteljske sposobnosti su mnogo obilnije, pa zato očekujte da nađu više koristi. To je, naravno, ako ovaj posao ostane živ toliko dugo da ih koristi; sveštenik ima neverovatno nizak HP i odbranu, što ga čini jednim od najslabijih poslova u igri.

Princeza Princess, najvećih snaga princeze je njena sposobnost jačanja odnosa. To čini svojom High Tea veštinom koja takođe leči MP saveznika i pratnje, zbog čega saveznici povremeno štite princezu od napada. Posebno je pratnja neprocenjiva za princezu, jer ima najnižu odbranu od svih poslova. Ovaj posao se i dalje drži svojim natprosečnim Magic statusom i pristojno moćnim Royal Wave veštinama. Ipak, uglavnom deluje na ometanje neprijatelja, posebno svojim Regal Dance-om i Eau de Cologne.

Lopov Thief - statistika Lopova je ispod proseka. Napadi mu nanose malu štetu u poređenju sa drugim fizičkim poslovima, a slaba odbrana znači da neprijatelji teško udaraju. Međutim, to nadoknađuje brzinom i arsenalom korisnih veština. Sposobnost Backflip automatski povećava utaju lopova i može blokirati dolazne napade zamki. Takođe, ima nekoliko ofanzivnih poteza koji mogu pogoditi više puta, omogućavajući Lopovima da nuvećavaju štetu uzastopnim napadima.

Cvet Flower je posao koji kasnije dolazi u igri i ima pomoćnu ulogu kroz zarastanje HP-a i negiranje efekata statusa. Ima pristojnu čarobnu statistiku, zajedno sa impresivnim čarolijama napada na vetar. Nažalost, korisnije veštine se ne otključavaju do viših nivoa, a napadi oružjem u najboljem slučaju su osrednji. Jedna od retkih prednosti oružja je što pogađa više neprijatelja odjednom, pa nije potpuno bezvredno. Ipak, posvećeni iscelitelji i vračare rade svoj posao mnogo efikasnije.

 

Imp Đavolak nije toliko loš kao posao. Ima širok spektar korisnih veština, od moćnih magičnih napada do korisnih problema sa statusom. Impsi čak mogu naterati saveznike da napadnu umesto njih sa sposobnošću Butt Jab, nanoseći više štete od uobičajenog napada.  Posao dobro koristi svoju visoku odbranu i HP sa svojom Energy Drain sposobnošću. To im daje veliku dugovečnost i omogućava zarastanje bez oslanjanja na grickalice i gazirana pića. Loša strana je prilično nizak MP, kao i statistika napada i brzine.

Tenk Tank je ispod svih ostalih poslova iz više razloga. Za početak, ima slab MP, što je neobično jer je to jedna od statistika na koju se najviše oslanja u napadima. Međutim, ako se oružje tenka ukrade, ono uopšte ne može da napadne. Kada ga CPU, oni često koriste veštine koje povećavaju nezadovoljstvo kod njihovih kolega iz grupe. To dovodi do toga da Tenkovi češće uništavaju svoje veze nego što uništavaju svoje neprijatelje. Jedina dobra stvar je impresivna statistika napada i odbrane a to se valjda od njih i očekuje. 

Kakav ste tip ličnosti?

Kako smo i naveli, proverite koji tip ličnosti vam najviše odgovara i tako birajte svoje poslove. Evo male pomoći i nemojte se iznenaditi što je svima glava u oblacima u kategoriji najgore ličnosti. To je zbog toga što ovi Mii obično zaspu i ne obraćaju pažnju tokom borbi. To zaista nije dobra opcija osim ako ne želite stvari učiniti sebi izazovnijima.

Posao Najbolje  Najgore 
Warrior Cool, Energičan Tvrdoglav, Opušten, Dobar, Glava u oblacima
Mage Cool, Opušten Prijatan, Obazriv, Tvrdoglav, Glava u oblacima
Cleric Cool, Energičan Opušten, Tvrdoglav, Prijatan, Glava u oblacima
Thief Ljubazan, Energičan Obazriv, Opušten, Tvrdoglav, Glava u oblacima
Pop Star Cool, Energergičan Tvrdoglav, Obazriv, Dobar, Glava u oblacima
Chef Cool, Energičan, Ljubazan Opušten, Tvrdoglav, Glava u oblacima

 

Statistika likova se povećava sa svakim nivoom, ali statistiku možete povećati i boljim oružjem, odećom i pravljenjem i uzimanjem hrane. U gostionici se može kupiti oružje i odeća u zamenu za zlato. Takođe možete napraviti zabavu dok ste zaustavljeni u odmaralištu.  Ako Mii voli određenu hranu, imaće više obožavatelja nego obično, dok hrana koju ne voli ne donosi toliku razliku. Ponekad treba da primorate saigrače da jedu hranu koju ne vole da bi ih ojačali. Kao roditelji decu da jedu povrće.

Toliko za danas o ovim čudnim likovima. Imate li vi svog favorita?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Zaigraj u avanturi sa svojim omiljenim ljudima! Neguj prijateljs...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Uživaj sa porodicom i prijateljima u najvećoj igri Mario Golf do sada Broj igr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Ušteda 20%
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499,00 RSD
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pripremite se za Novi Pokemon Snap, potpuno novu avanturu za Nintendo Switch koja je in...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Izgradite zajednicu ispočetka na opustošenom ostrvu prepunom mogućnosti • ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD

Slični članci

04.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Najveći problem sa borbom je to što vam neprijatelji ne daju dovoljno dobre povratne informacije udaraca, tj. imao sam osećaj kao da smo se tukli jast...
03.
Jun.
2021.
Nintendo
Miitopia bez obzira na svoj šarmantni i lagani pristup ovom žanru i dalje ispunjava normu od 30 sati potrebnih za prelazak kampanje. Jedina šte...
03.
Apr.
2021.
Playstation
Za sve koji žele više akcije u svojim poteznim JRPG