Vesti/Najnovije
06.07.2021.

Najsmešnije video igre

Red je da se malo opustimo

Da se razumemo, teško je napraviti smešnu video igru!

I nema ih mnogo.

 

South Park: The Stick Of Truth i South Park: The Fractured But Whole

Sigurno je da niste iznenađeni da smo se prvo njih setili.

 

Kada je objavljeno da Ubisoft izdaje South Park igru, niko nije mislio da će to biti loše ali nisu očekivali ni da bude previše dobra. Nekoliko prethodnih video igara vezanih za South Park je vredelo igrati, ali prva nova igra zasnovana na vulgarnoj seriji je okrenula priču iznenađujuće dobro.  U igri je toliko sadržaja da je neki obožavaoci čak svrstavaju u svoju sezonu emisije. Ima mnoštvo oslanjanja za najsmešnije trenutke serije, ali ima i toliko originalnih šala.

 

 

Nakon ogromnog uspeha koji je postigao Stick of Truth, Ubisoft se vratio sa nastavkom, samo umesto da bude parodija na Game of Thrones i Harry Potter-a, The Fractured But Whole cilja na superheroje i filmove o njima.  Zadržava potezno igranje i sve RPG elemente prve igre, a toaletni humor ide korak dalje. Čak je i sam naslov genijalano dvosmislen. Igra je maštovitija od svog prethodnika, jer se mnogo manje oslanja na sećanja vezanih za scene u TV serijama, već unapređuje jedinstvene scenarije i elemente igranja.

 

 

Goat Simulator

 

Parodija na trend simulacija i nenamerni hit više od nekoliko godina, Coffee Stain Studios su 2014. godine objavili krajnje urnebesni Goat Simulator. Malo igara se hvali time koliko su grozne i, obično, ako je igra prepuna gličeva to znači da se ne može igrati. Ali, svi propusti u Goat Simulatoru ga čine toliko zabavnim!

Igra je zapravo manje simulator, a više avantura trećeg lica, jer igrači kontrolišu kozu koja slobodno luta po otvorenim površinama sa namerom da uništi što više stvari u tom svom svetu.

 

 

Destroy All Humans!

 

 

Jasno je da postoji obrazac među komičnim video igrama. Većina njih ima za cilj da igrači nešto unište pa se Destroy All Humans ne razlikuje, čak i po imenu.  

Igra je smeštena u ruralni grad Amerike pedesetih godina prošlog veka i, iako bi napravio sjajan film, igra se kao parodija B-filma. Glavni lik je Furon, vanzemaljac koji mrzi ljudsku rasu i na vama je da ga pratite. Igrači preuzimaju kontrolu nad ovim vanzemaljcem osvajačem i izazivaju sve vrste haosa a sve u cilju uništenja... ljudke rase, kako u naziv kaže.

 

Saints Row IV

 

Inspiracija Grand Theft Auto, serijal Saints Row je desetostruko povećao ludost i apsurd GTA serije, ako je to ikako moguće. Ali, Saints Row IV ga u potpunosti podiže na drugi nivo. To je igra otvorenog sveta trećeg lica pretvorena u neku vrstu prekomerne parodije. Lik stvoren od igrača postaje predsednik Sjedinjenih Država u ovom ulasku i kreće u akciju u momentu kada vanzemaljci napadaju Zemlju, a igra apsolutno nikada ne odustaje od neobičnih gegova i smeha.

 

 

The Worms serijali

 

 

Serijal Worms jača već decenijama i nalazi se na skoro svakoj modernoj platformi i konzoli. Bilo da se igrači odluče da je igraju na konzoli ili na mobilnom telefonu, osnovna formula igranja se retko menja, a uvek je zabavna i smešna.

Od lukavstava i uboda, koje crvi trguju, do ogromnih količina otkačenog oružja koje im stoje na raspolaganju, igra je jednostavno smešna. Ume i da se pretera sa smehom ali možda baš zbog toga igra nikako ne zastareva.

 

The Simpsons: Hit & Run

 

 

Igra je izdata, verovali ili ne, 2003. godine. Danas je na svim top listama omiljenih igara poznatih gejmera i youtubera.

Simpsonovi: Hit & Run je možda jasan početak Grand Theft Auto serijala! Ipak, obzirom na činjenicu da je ta franšiza previše nasilna za decu, Hit & Run je zapravo sjajna alternativa GTA.  Uvek ponudite detetu ovu opciju kada vam zatraži GTA. Igra je puna humora koji obožavaoci vole iz serije. Istraživanje Springfield-ovog otvorenog sveta, kao i progon policajaca, čini Hit & Run ne samo najboljom The Simpsons video igrom, već i jednom od najsmešnijih video igara ikada napravljenih.

 

 

Jazzpunk

 

 

Zagonetni Jazzpunk iz prvog lica možda je samo jedna od najviše potcenjenih igara koje su ikad napravljene. Nije baš dugačka i u nju nije uloženo puno novca, ali to je tako jedinstveno iskustvo i nijedna druga igra se ne može uporediti s njom.  

Bazirana je oko špijunske agencije koja deluje iz napuštene stanice podzemne železnice. Već prva scena prikazuje kofer u obliku čoveka koji se kreće duž trake za prtljag i od tog momenta smeh jednostavno ne prestaje.

U svakom kadru su skrivene šale, a iza svakog uglavas čeka nešto čemu ćete se nasmejati.

 

 

 

 

 

Slični članci

02.
Sep.
2022.
Ova mama je gejmer
Igre, firmovi, serije i život... Pas je definitivno čovekov najbolji prijatelj koji možda još uvek nije dobio zasluženo mesto u video igrama.
03.
Apr.
2021.
Vesti/Najnovije
Šta je RPG kada su u pitanju video igre i šta to vole da igraju ljubitelji ovog žanra?