Vesti/Najnovije
09.08.2021.

F1 2021 - Unapređene i veoma dramatične vožnje

Pazite se probušenih guma!

Codemasters, ovog leta nam donosi naslov koji je pomno nadgledan od strane novog vlasnika,  Electronic Arts. To je i prva igra koja je od samog početka zamišljena i planirana tako da pokaže najbolje od performansi koje donose konzole nove generacije.

Sećate se da je prošla godina bila čudna i neplanirana po svim pitanjima. Pandemija je dovela do toga da sezona Formule 1 jedva bude održana nakon smirivanja koronavirusa. Tokom godine smo imali i dosta afera vezanih za vozače i snalaženje u vožnjama "od kuće". Ovogodišnja verzija Formula 1 simulacije se vraća na stazu sa dosta redovnih unapređenja na koje su igrači, ili bolje reći vozači, navikli. Forma igre se sama po sebi nije dosta promenila a grafički engine je pretrpeo blaga unapređenja. F1 2021 ima i prvu singleplayer kampanju koja je napravljena tako da više podseća na popularne cinematic priče koje viđamo u nekim drugim sportskim igrama, tipa FIFA ili Madden.

Electronic Arts nije mnogo uticao na ovu igru. Ovo je i dalje unapređivanje i poboljšanje prethodnih naslova. Ipak, možda je to moglo bolje. Čini se da je nedostatak vremena, a svi znamo da ovakvi naslovi moraju imati neki vremenski rok tj. datum kada bi moralo da se objave, uticao na to da neki elementi nisu prisutni. Možda je u pitanju i to što su želeli novu kampanju. A možda ipak mi malo više tražimo. Šta god od ovoga da je tačno ili ne, Codemasters tim je već najavio da će raditi na igri i nakon početka prodaje. Ideja im je da ubace neke nove staze koje su potvrđene za F1 šampionat. 

Hajde odmah par stvari koje fale. 

Stare legendarne staze su kompletno odsutne dok su skraćene staze, ranije prisutne, sada izbačene. Neke staze nisu adaptirane u odnosu na ono što se vozi ove godine. RT podrška za PS5 konzolu je izbačena krajem jula, uz obećanje da će je vratiti kada igra postane stabilnija kod malog broja igarača koji su imali problema sa RT modom. Ipak, tu je i podrška za 120fps mod. Igra je optimizovana i za brzi SSD hard pa su učitavanja minimalna.

Codemasters je potvrdio da će tokom ove godine besplatno ubaciti u igru tri F1 staze koje će se voziti ove sezone, i to Imola, Algarve i Jetta.

F1 2021 je definitivno veoma razumna i unapređena verzija ove franšize. Razvojni tim nije menjao stvari koje igrači vole. Igra ima dosta podešavanja ali je veoma igriva. Nije bitno da li ste početnik koji možda ne ume ni volan da vrti kako treba, a kočnice koristi non stop, da li ste nadareni za vožnje pa ćete u startu biti neuništivi na stazi, poenta je da ćete uživati u potpuno realnim vožnjama. Na vama je da vodite računa o svemu. Sistemi na preskupim F1 bolidima moraju da se redovno i pravilno održavaju, a vi mislite o tome.

Prvo što se primeti kada krenete da igrate igru je nekoliko novih zona koji mogu da se oštete, mogućnost smanjenja downforce bolida, otpadanje spojlera koji su mogli biti bolje vizuelno urađeni. Vizuelno je sa druge strane dobro urađen dodatak u damage sistemu kroz prikaz probušenih guma, sada renderovanih na neverovatno realan način. Igrač sada na svom bolidu može da uoči više unutrašnjih slojeva gume koje su sada ludo relistečne, i tako se i ponašaju. One mogu da se cepaju i na taj način da utiču na vožnju vašeg takmičarskog automobila. Nekada će vam stvarno biti frka.

Poboljšan je Replay sistem dodavanjem novih UI opcija. Tu su i nove kamere koje repliciraju one koje možemo videti u svakoj pravoj F1 trci. Replay snimaci sa najbitnijim momentima su uvek dostupni za pregled bitnih momenata koji su se desili na stazi. PC igrači dodatno imaju ekskluzivu da mogu da snime cele replay-ove za kasniju reprodukciju. Dobra opcija, zar ne?

Dopala nam se cinematic singleplayer kampanja Breaking Point. Tu igrač može da se poistoveti sa Aiden Jackson-om u neverovatnim dešavanjima i promenama situacija. Kampanja počinje sa finišom 2019. Formula 2 sezone, pa se prebacuje u F1 2020 sezonu u kojoj igrač može da vozi 17 trka u raznoraznim scenarijima. 

Imamo i Department Events koji igraču omogućava da utiče na projekat fabrike za razvoj bolida i usmeri ih u pravcu koji njemu odgovara. Career mode ima opcije koje olakšavaju ili otežavaju igranje, a dobro je da znate da je to dostupno samo pre pokretanja ovog moda. Novi elementi prilagođavanja, na primer stikeri za Halo i radio pozdrave posle kraja trke, su dobri.

Ukoliko ste takmičar u duši, iskoristite novi splitscreen mod za offline multiplayer. Dva igrača mogu da voze sada i dve pune sezone F1 šampionata a da u isto vreme pomažu jedan drugom na stazi kao vozači istog tima. Ukoliko su rivali, staviće mašti na volju a sve u okviru onoga što igra priža. Pomoći će im propratni sistemi za razvoj bolida, unapređenje performansi i raznoraznih događaja koji mogu da se dese tokom dugačkih F1 sezona.

DualSense gamepad u ovoj igri savršeno dolazi do izražaja ne samo zbog svoje odlične vibracije već i adaptivnih L2/R2 trigera koji dinamički daju otpor tokom vožnje. On na neki način oživljava i menja ovu igru sa svojim opcijama koje daju igračima mogućnost da bez volana uoče kada i kako proklizavaju kao i da lakše ostvare kontrolu nad bolidom u svim situacijama.

Nama se igra dopala a vaše komentare očekujemo!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41128
Nova zvanična Formula 1 igra, koja prati sezonu 2021. Sadrži nove staze, kao &scaro...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50056
Nova zvanična Formula 1 igra, koja prati sezonu 2021. Sadrži nove staze, kao &scaron...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBSX0019
Nova zvanična Formula 1 igra, koja prati sezonu 2021. Sadrži nove staze, kao &scaron...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD

Slični članci

27.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
Televizori se svake godine unapređuju a velika sportska takmičenja uvek povećaju prodaju istih. Ove godine je primetna ponuda gejming televizora, i ukoliko s...
16.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
Najnovije izdanje u neverovatnom serijalu F1 video igara kompanije Codemasters, F1 2021 nam uskoro stiže. I uoči izlaska 16. jula, možemo da otkrij...
25.
Feb.
2021.
Vesti/Najnovije
425 miliona je HP odvojio za HyperX. Iznenađenje!