XBOX
18.10.2022.
Autor: Danica Manojlović

Nacon Revolution X Pro

Bolje od očekivanog!

Kutija je standatno bela XBOX sa zelenim i odmah se vidi kojim igračima je proizvod namenjen. Unutar kutije ćete pronaći čvrstu kutiju kontrolera. Spolja ima osećaj tkanine i zatvara se patentnim zatvaračem.  Dodatna oprema za modifikovanje vašeg Nacon Revolution X Pro dolazi u maloj plastičnoj futroli koja se nalazi u udubljenju u čvrstom kućištu kontrolera. Obezbeđena je i krpa za čišćenje od mikrovlakana.

 

Znate i sami koliko sam ja opsednuta sa torbicama i dodatnim stvarima koje brendovi nude uz proizvod. Ovde je to iznenađujuće! Nivo kvaliteta i ideje uloženi u ovu torbicu za nošenje Nacon Revolution X Pro pružaju prilično prvi utisak.

Oblik kontrolera je priličan pomak od originalne serije Xbox Elite. Crno sa srebrnim akcentima povezuje Nacon Revolution X Pro sa proizvodom kome nudi alternativu. LED dioda 'klasičnog' režima sija živopisnom Xbox zelenom bojom. Unutrašnjost torbe i deo konca na rajsferšlusu koji ga zatvara takođe pokazuju brendovsku zelenu. Ovo su mali detalji koji povezuju proizvod sa predviđenim tržištem tj. korisnicima. Tamo gde je beli model Nacon Pro Compact-a stvorio prijatan kontrast koji je naglasio njegove minimalističke detalje, Revolution X Pro ide za potpuno „gejmerski“ izgled.

Veliki deo u sredini sa dugmadima za deljenje, meni, snimanje i Xbox široko raširenim je zajednička za oba kontrolera. Kao što je reljefni, suptilan i estetski ugodan Nacon logo koji zauzima ovaj prostor. Ovi detalji povezuju brend zajedno i nude vizuelno odličan izgled koji očekujete od visokokvalitetnog proizvođača, kao što je Nacon.  

Upotreba odvojivog kabla je lep dodatak. Zamena će biti laka jer je USB-C standarda i pomaže da se kontroler uklopi u kućište.

 

Uređaj deluje prijatno težak, iako ne baš kao tupo oružje tipa Xbox Elite ili Xbox Elite Controller 2.

Šasija je kruta, a plastika deluje grubo i debelo. Štapovi se lako kreću, ali imaju opipljiv i linearan otpor. Dugmad za lice čvrsto se pričvršćuju za njih. Iako se pomeraju malo više od originalne Elite, to neće uticati na vašu igru. Kao i Nacon Pro Compact, D-Pad je malo mekšiji od prave stvari, ali je i dalje uglavnom upotrebljiv. Dugmad na ramenima imaju pouzdan klik na njih i aktiviraju se besprekorno u frenetičnoj igri. Okidači su u potpunosti upotrebljivi. Oni takođe koriste stilizovani unutrašnji ugao koji dodatno utiče na sposobnost pravljenja tačnih pokreta duž ose okidača. Upotreba skraćenih i ugaonih okidača na Nacon Pro Compact-u imala je smisla u kontekstu naslovnog kompaktnog dizajna. Na Revolution X Pro, malo ometa preciznost bez ikakve koristi za njegovu udobnost ili masu.

 

Većina karakteristika serije Xbox Elite Controller je doneta u Nacon Revolution X. Dugmad sa donje strane su ovde i mogu se u potpunosti mapirati pomoću Nacon aplikacije Revolution X. Ova četvorka imaj oštar i taktilni klik. Srednji prsti intuitivno sleću na S1 i S3, dok domali prsti lako pronalaze S2 i S4. Ova dugmad se ne može ukloniti kao na Xbox One Elite. Prošireni thumbstick Xbox Elite kontrolera su zamenjeni različitim prstenovima za postavljanje ispod palica na stikovima. Ovo menja količinu kretanja u svakom štapu, baš kao na originalnom uređaju, omogućavajući veću preciznost ili brže okretanje u zavisnosti od vaših preferencija. Konkavne i reljefne izbočine za palac mogu se zameniti konveksnim iglicama u PS3 stilu sa laganom teksturom.

Još jedna karakteristika koja nedostaje Nacon Revolution X Pro je mogućnost fizičkog zaključavanja kretanja okidača. Prekidači koji se lako koriste i taktilni Xbox Elite su zamenjeni implementacijom putem softvera. Aplikacija može da promeni tačke od 0% i 100% duž celog opsega kretanja okidača.

Pad ima ukupno pet režima dostupnih za igrače pritiskom na dugme ili klizačem. Ispod game peda je prekidač za režim.

Klasični režim onemogućava dugmad sa donje strane i ima podrazumevani progresivni stik i osetljivost na okidač. Thumbstick u 'klasičnom režimu' se malo razlikuju od običnih prve strane, ali ništa na šta se nećete brzo naviknuti.  

Napredni režim sadrži četiri podrazumevana profila koji se mogu zameniti, duplirati, uređivati kroz dobro opremljenu, i još bolje implementiranu aplikaciju za Xbox i PC. Bez aplikacije, četiri profila i dalje pokrivaju dosta terena.

Nacon-ovi FPS, Racing, Fighting i Stealth profili se mogu prebacivati između njih u hodu bez pokretanja aplikacije. Igrači čak mogu mapirati dugmad na konzoli bez korišćenja dodatnog softvera.  Funkcionalnost ugrađena u Nacon Revolution X Pro je impresivna, nudeći neke korisne opcije pri ruci. Ali ako želite da uđete u aplikaciju, otključavate mnoštvo funkcija.\

Nacon Revolution X Pro dolazi sa sopstvenom aplikacijom. Aplikacija Revolution X dostupna je na računarima, Xbox Series X|S i Xbox One. Aplikacija koristi isti čist stil i jednostavan izgled kao i ponuda Nacon Pro Compact-a.

Postoje četiri osnovna profila koji se mogu duplirati, uređivati ili kreirati. Svaki ima različite krive odziva i mrtve zone za palice. Svaki ima dvodelne podesive klizače za levi i desni okidač. Međutim, postoji mnogo više opcija za premium Revolution X Pro, a hardver omogućava igračima da prelaze između 'klasičnog' režima kontrolera i četiri profila 'naprednog' režima. Igrači takođe mogu da podese krivu aktivacije oba analogna štapa po ukusu i prema profilu.

Vibracije se mogu podesiti za motore rukohvata i okidača. Svaka je podesiva za levu i desnu, za četiri zone za prilagođavanje.

Aplikacija Revolution X takođe ima prilagođavanje zvuka i LED svetla. Audio opcija je zaista lep dodatak koji mnogo doprinosi mogućnostima slušalica posebno Xbox konzola. Ne pominje se audio paket na kutiji i nije lako vidljiv na marketinškom/promo materijalu. Ako nemate fensi slušalice za igre sa Xbox aplikacijom za kontrolu zvuka, ovo dodaje puno tog iskustva svim pristojnim slušalicama ili bubicama koje priključite na Nacon Revolution X Pro. Poboljšanje 3D zvučne scene, petopojasni ekvilajzer i pojačanje ulaza/izlaza su veoma dobrodošli. To je svedočanstvo Naconove želje da nastavi da dodaje vrednost da bi dodali takve karakteristike kada to apsolutno nisu morali.

Nacon radi fantastičan posao prenosa karakteristika sa modela koji košta mnogo više. Ponaša se uporedivo sa Xbox Elite serijom kontrolera i osnovnim gamepadom prve strane.  Razlike u otporu štapa, kretanju okidača i podrazumevanoj krivu aktivacije štapa nisu velike niti su čak objektivno gore. Mogućnost mapiranja određenih funkcija bez upotrebe aplikacije je korisno razmatranje.  Sama aplikacija sadrži niz korisnih opcija prilagođavanja i neke dobrodošle dodatke.

Revolution X Pro radi sve ovo po ceni od 13.499 dinara.

 

Preneto sa Indijanka Danka

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Pobedi protivnike i uživaj sa dizajnom Nacon Revolution X Pro Controller - Black žičano...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Sve što ti je potrebno za igranje na PS4 je ubačenou ovaj providni i svet...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.499,00 RSD
Vrsta
Nova
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kompaktan, ali moćan, ovaj zvanično licencirani PS4 žičani kontroler jedan je od NACON...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Nacon Asymmetric Wireless Controller je zvanično licencirani bežični PS4 kontrol...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD

Slični članci

17.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
Nacon je nedavno bio domaćin njihovog Nacon Connect događaja, koji predstavlja prikaz igara koje studio objavljuje, neke u narednih nekoliko meseci, a neke s...
16.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
Ukoliko ste u grupi onih koji do sada nisu čuli za brend NACON, sigurni smo da za Big Beng brend jeste. Otkrićemo Vam tajnu, to je jedan isti brend!
15.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
SteelSeries i Spartan Gear su dobili konkurenciju - NACON!