Nintendo
18.11.2023.

Novi INDIE WORLD SHOWCASE otkriva dosta interesantnih igara!

Outer Wilds: Archaeologist Edition, Shantae Advance: Risky Revolution i drugi

Otvaranje Showcase je bila najava da će Shantae Advance: Risky Revolution, direktan nastavak originalne Shantae igre – i avantura koja je nastajala više od 20 godina – biti lansirana na Nintendo Switch 2024.

Prezentacija je takođe otkrila da Outer Wilds: Archaeologist Edition, uključujući od kritičara hvaljenu misteriju otvorenog sveta Outer Wilds plus njenu ekspanziju, Echoes of the Eye, pojaviće se na Nintendo Switch 7. decembra.  

Među ostalim najzanimljivijim detaljima su bili Core Keeper, avantura u sandboxu za rudarenje u kojoj do osam igrača može zajedno da istražuje u onlajn multiplayer-u, koja će biti lansirana za Nintendo Switch na leto 2024; On Your Tail, šarmantni narativni životni sim sa italijanskim ukusom sa istraživačkim obrtom, koji će biti lansiran za Nintendo Switch kao ekskluzivna konzolna sa vremenskim ograničenjem 2024. godine; Backpack Hero, roguelike za upravljanje zalihama u kojem je organizovanje vašeg ranca ključ za oslobađanje jakih moći, objavljeno je za Nintendo Switch kasnije juče u toku dana; i Moonstone Island, sim života u otvorenom svetu koji sakuplja stvorenja i ima 100 ostrva za istraživanje, koji će na Nintendo Switch kao ekskluzivna konzolna sa ograničenim vremenom doći u proleće 2024.

Šta smo sve videli?

  • Shantae Advance: Risky Revolution od WayForward: Shantae, omiljeni Half-Genie se vraća u ovom autentičnom retro nastavku originala iz 2002. godine, završenom i objavljenom posle 20 godina. Ovaj akciono-avanturistički platformer sadrži svu akciju bičevanja kosom, trbušnog plesa koju su fanovi Shantae očekivali, zajedno sa više poglavlja, brojnim gradovima i lavirintima, šest transformacija stvorenja, žestokim šefovima i režimom za četiri igrača*. Nova mehanika igranja omogućava Shantae-u da kreira nove putanje kroz svaku oblast premeštanjem prednjeg i pozadinskog sloja i da se kreće između slojeva radi navigacije i istraživanja. Stiže za Nintendo Switch 2024. godine.

 

  • Core Keeper od Pugstorm i Fireshine Games: Istražite ogromnu pećinu punu stvorenja, relikvija i resursa u ovoj avanturi u rudarskom sandboxu, gde do osam igrača može da radi zajedno u onlajn kooperativnom igri za više igrača. Kao avanturista privučen misterioznoj relikviji, na vama je da otkrijete tajne ovog davno zaboravljenog sveta. Bilo da odlučite da idete polako, prikupljanjem resursa, uzgojem useva i izgradnjom baza, ili uronite u akciju tako što ćete poboljšati svoje veštine, boreći se sa drevnim šefovima i istražujući pejzaž koji se stalno menja, Core Keeper vas poziva da igrate svoju igru način kada bude lansiran za Nintendo Switch na leto 2024.

 

  • On Your Tail iz kuhinje Memorable Games i Humble Games: Kao neustrašiva mlada detektivka Dajana, igrači istražuju šarmantno primorsko selo Borgo Marina u ovom narativnom životnom simu. Ali misterije čekaju iza idilične spoljašnjosti sela. Pretražujte ulice i prodavnice u potrazi za tragovima i sakupite kartice sa tragovima da biste pomogli u raskrinkavanju lopova koji preti ovom nekada mirnom gradu. Kada ne rešavaju misterije, igrači mogu da uživaju u svom ličnom odmoru na moru tako što idu na plažu, druže se sa prijateljima, igraju igrice u arkadi, pecaju i još mnogo toga. On Your Tail se pokreće na Nintendo Switch kao ekskluzivna konzolna sa vremenskim ograničenjem 2024. godine.

 

  • Howl iz Mi’pu’mi Games i astragon Entertainment: Svet iz bajke pustoši urlik, zlokobna kuga koja se širi samo zvukom. Samo gluvi prorok može pronaći lek i vratiti mir u carstvo. Moraćete da upotrebite i svoje oružje i svoju pamet da biste napredovali u ovoj taktičkoj priči zasnovanoj na potezu ilustrovanoj u prelepom umetničkom stilu 'živog mastila'. Uključivanje u borbu izaziva vas da predvidite akcije svojih neprijatelja, planirajući do šest poteza unapred i koristeći interaktivno okruženje u svoju korist. Porazite čudovišta da biste prikupili resurse i nadogradili svoj sve veći arsenal sposobnosti, a zatim iscrtajte svoju rutu na mapi sveta da biste pronašli tajne puteve i otkrili nove veštine. Hovl stiže na Nintendo Svitch kasnije danas. Besplatna demo verzija će takođe biti dostupna na Nintendo eShop-u u isto vreme.

 

  • The Star Named EOS izdavača Silver Lining Studio i PLAYISM: Zaronite u prelepi rukom nacrtani panoramski svet i uronite u avanturističku igru s pripovedanjem priča u prvom licu koja istražuje fotografiju i načine na koje možemo da uhvatimo prolazne trenutke koji oblikuju naše živote. Igrajte kao Dey, mladi fotograf koji traga stopama svoje majke. Pronađite i sakupite predmete ispunjene uspomenama i pomozite Dey da pronađe istinu iza majčinog odsustva. The Star Named EOS izlazi za Nintendo Switch na proleće 2024.

 

  • Backpack Hero studija Jaspel i Different Tales: Backpack Hero je deck-building roguelike sa obrtom. Ne radi se samo o tome šta nosite, već i o tome kako organizujete predmete u svom rancu – pronađite ih na pravom mestu da oslobode svoju pravu moć. Istražite drevnu tamnicu, borite se protiv neprijatelja u bitkama zasnovanim na potezima i naiđite na razne šarene saveznike. Igrajte kao jedan od pet heroja ruksaka, svaki sa jedinstvenim moćima, mehanikom i predmetima. Sa plenom koji pokupite u tamnici možete pomoći svom rodnom gradu, Haversack Hillu. Ponovo ga izgradite, proširite i ukrasite, zaslužujući zahvalnost meštana i postajući pravi heroj u zajednici. Backpack Hero izlazi za Nintendo Switch danas.

 

  • Blade Chimera studija Team Ladybug/WSS playground i PLAYISM: U budućnosti, u distopijskoj Osaki, grupa poznata kao Udruženje Misa zadužena je za zaštitu grada od demonskih napada. Jedan od njihovih članova kreće na ovaj smrtonosni zadatak kada stvari poprime neočekivani obrt u ovoj 2D akcionoj piksel art igrici. Nosite moćni Lumina mač, demon pretvoren u smrtonosno oružje. Ovo sečivo ne samo da seče neprijatelje, već može i da ometa samo vreme – obnavljajući nekada uništene stepenice, mostove i platforme da biste došli do novih oblasti. Možete li savladati moći Lumina mača? Blade Chimera prelazi na Nintendo Switch kao ekskluzivna za konzolu sa vremenskim ograničenjem u proleće 2024.

 

  • A Highland Song iz inkle: Vodite Moiru dok trči, skače, penje se i kreće se napred u ovom 2.5D platformeru sa elementima ritam-akcije. Putujte kroz vrhove i doline Škotske visoravni, koristeći stotine različitih ruta, i otkrijte prečice i iznenađenja na tom putu. Vreme je faktor jer pokušavate da stignete do mora što je brže moguće, a kiša, oluje i sneg pokušavaju da vas uspore. Neke doline sadrže uzbudljive 'muzičke trke', gde igrači moraju da skaču na vreme uz brzu škotsku muziku kako bi brzo napredovali. A Highland Song izlazi za Nintendo Switch 5. decembra. 

 

  • Moonstone Island rade Studio Supersoft i Raw Fury: Ovaj životni sim koji sakuplja stvorenja, puzi po tamnicama i gradi deck sadrži 100 proceduralno generisanih ostrva na nebu za istraživanje sa ciljem da postane svetski poznati alhemičar. Postoji preko 60 divnih duhova koje možete prikupiti u ubedljivoj borbi zasnovanoj na kartama. Dok se uzvraćaju i postaju deo zajednice, igrači mogu da prave predmete, čuvaju svoju farmu, kuvaju napitke, ukrašavaju svoj dom, sprijateljuju se sa lokalnim seljanima i čak se zaljubljuju. Moonstone Island se pokreće na Nintendo Switch kao ekskluzivna za konzolu sa vremenskim ograničenjem u proleće 2024.

 

  • Death Trick: Double Blind iz kuhinje Misty Mountain Studio i Neon Doctrine: Ovaj životni sim koji sakuplja stvorenja, puzi po tamnicama i gradi palubu sadrži 100 proceduralno generisanih ostrva na nebu za istraživanje sa ciljem da postane svetski poznati alhemičar. Postoji preko 60 divnih duhova koje možete prikupiti u ubedljivoj borbi zasnovanoj na kartama. Dok se uzvraćaju i postaju deo zajednice, igrači mogu da prave predmete, čuvaju svoju farmu, kuvaju napitke, ukrašavaju svoj dom, spremaju se sa lokalnim seljanima i čak se zaljubljuju. Moonstone Island se pokreće na Nintendo Switch kao ekskluzivna konzolna sa vremenskim ograničenjem u proleće 2024.

 

  • Outer Wilds: Archaeologist Edition studija Mobius Digital i omiljenog nam Annapurna Interactive: U ovoj avanturi otvorenog sveta, pretražujte više planeta u potrazi za tragovima, čudnim signalima i drevnim vanzemaljskim tekstovima za dešifrovanje. Ali ceo Sunčev sistem je zarobljen u vremenskoj petlji, a svaka planeta se dramatično menja tokom svake petlje. Zaronite u podzemni grad pre nego što ga proguta pesak, izbegavajte ciklone visoke do neba i još mnogo toga. Pronađite ključeve za otključavanje misterija ovog solarnog sistema na najskrivenijim i najopasnijim mestima, a zatim otkrijte najdublju tajnu svih njih u uključenoj ekspanziji Echoes of the Eye. Outer Wilds: Archaeologist Edition izlazi za Nintendo Svitch 7. decembra. 

Pored istaknutih naslova navedenih iznad, prezentacija je takođe uključivala montažu još više indie igara u pripremi za Nintendo Switch, uključujući:

  • Planet of Lana, bioskopska puzzle avantura uokvirena epskom naučno-fantastičnom sagom koja se proteže kroz vekove i galaksije, a biće lansirana na Nintendo Switch u proleće 2024.
  • Enjoy the Diner, misteriozna narativna avantura sa elementima point and click, dostupna na Nintendo Switch od juče.
  • Heavenly Bodies, divno frustrirajuća svemirska zagonetka zasnovana na fizici koja izaziva igrače da završe niz naizgled jednostavnih zadataka na svemirskoj stanici iz 1970-ih, koja stiže na Nintendo Switch u februaru 2024..
  • The Gecko Gods, divno frustrirajuća svemirska zagonetka zasnovana na fizici koja izaziva igrače da završe niz naizgled jednostavnih zadataka na svemirskoj stanici iz 1970-ih, koja stiže na Nintendo Switch u februaru 2024..
  • Passpartout 2: The Lost Artist,slikarska avantura u kojoj su igrači pozvani da istraže šarmantni grad Fenix dok stvaraju i prodaju umetnička dela, dostupna na Nintendo Switch od juče.
  • Urban Myth Dissolution Center, zadivljujuća misteriozna igra u kojoj igrači imaju zadatak da istraže kletve, uklete kuće i druge urbane mitove, koja dolazi na Nintendo Switch 2024..
  • Braid, Anniversary Edition, remaster hvaljenog slagalice-platformera, sa novim zagonetkama, prefarbanom grafikom, ponovo zamišljenim zvukom i komentarima programera, koji dolazi na Nintendo Switch 30. aprila 2024.

 

 

 

Slični članci

16.
Apr.
2024.
Nintendo
Za sve one koji se verovatno pitaju zbog čega stavljamo Nintendo i Mobilno na istu listu, odgovor je jednostavan - igraju se u pokretu!
31.
Mar.
2024.
Nintendo
Veliki broj ljubitelja Nintendo igara a naročito Super Maria, nisu ozbiljno shvatili prošlogodišnje obaveštenje o limitiranoj ponudi nek...