Ova mama je gejmer
17.12.2021.

Najbolje igre sa ženskim protagonistima 2021

Javite koga bi vi dodali na listu

Žene su tople
žene su meke
žene su blijede
žene su snene
žene su ukras prirode
žene su ženstvene
žene su ženstvene

i žene su jake heroine u nekim od najboljih video igara ove godine. A koje su to možda najbolje igre 2021. godine sa ženskim likovima koje ste zavoleli?

 

It Takes Two

IT2 je igra koja je obeležila 2021. godinu svojom kreativnošću i atmosferom koju stvara dok je igrate. Mnogi su se smejali kada je predstavnik studija Josef fares izjavio da će platiti onome ko ne bude zadovoljan igrom a čini se da se sada studio smeje dok gleda prihode od igre. T2 je sigurna sam jako nezadovoljan uspehom ove igre pa pokušava i da joj promeni ime na sudu i dobije odštetu jer kažu, ima previše sličnosti. 

Igra vas tera da igrate u dvoje i da zajednički rešavate razne zadatke. Spretnost, dogovor, timski duh i dosta smeha. May je tipična zaposlena majka koja čuči možda u svakoj od nas. Posao, obaveze, sve kraći dan i nedovoljno vremena za porodicu. Ponekada sam se pitala zašto dozvoljavam da me uvek nešto poslovno natera da promenim planove ali sada, kada mi je ćerka već velika, žao mi je što se nisam nekako drugačije organizovala i posvetila joj više vremena. May se trudi da to promeni. I na vama je da joj pomognete.

 

Metroid Dread

 

"Metroid Dread" služi kao povratak u formu za ovu franšizu. Igrači se ponovo nalaze u odelu lovca na glave Samus Aran dok ona istražuje planetu ZDR. Uprkos tome što je proveo 15 godina u razvoju, "Dread" je nadmašio očekivanja većine kritičara, pružajući odličan tempo, izazovne borbe, pa čak i novi sistem zasnovan na stelt-u. Iako nije revolucionaran naslov, on hvata srž onoga što čini "Metroid,"  Samus ima dugu istoriju u svetu igara. Kada je debitovala 1986. godine, bila je jedna od prvih opakih ženskih protagonista video igrica, uspevši da izbegne standardnu ulogu devojke u nevolji u koju je većina žena bila gurnuta u to vreme. Iako je njen lik naišao na nekoliko udaraca na putu, kao što je njena zbunjujuća karakterizacija u "Other M," ona i dalje stoji kao jedan od originalnih pionira u industriji kada je u pitanju predstavljanje. Ovo nasleđe čini da posmatranje kako iskusni veteran dostiže potpuno novi nivo moći u "Metroid Dreadu" bude posebno zadovoljavajući.

 

 

Ratchet & Clank: Rift Apart

 

"Rift Apart," dugo očekivani šesnaesti deo u voljenom "Ratchet & Clank" serijalu, nije razočarao kada je izašao za PlayStation 5 sredinom 2021. Pored ponovnog okupljanja igrača sa titularnim duom, "Rift Apart" nudi svež lik ko-protagonist:e Lombak Rivet. Iako je dizajniran da služi kao Ratchetov interdimenzionalni pandan, borac otpora je daleko od kopije.

Ona sama stoji kao svetionik hrabrosti i saosećanja, uprkos tome što je odrastala u svetu opterećenom ugnjetavanjem, patnjom i nesrećom.  Kritičari su hvalili "Ratchet & Clank: Rift Apart," identifikujući Rivet kao jednog od njegovih najdopadljivijih likova. Iznenađujuće uvučena Lombak se ističe na više načina, nudeći zanimljivu pozadinu i snažnu žensku ulogu koja uspeva da pobegne od standarda da je definiše njena trauma iz prošlosti. "To je trik za Rivet," glumica Dženifer Hejl je objasnila je u razgovoru sa novinarima. "Ona definitivno ima tešku istoriju i povređeno srce, ali ne živi tamo." Prema događajima u igri, Rivet je mnogo izgubila, uključujući i ruku. Ipak, ona zadržava svoju odlučnost i optimizam i uvek se bori za bolje sutra.

 

 

 

Returnal

 

Naučnofantastični roguelike "Returnal" koristi prednosti tehnološkog napretka PlayStation 5 za prikaz i korišćenje funkcija koje nikada ranije nisu bile moguće. Od praćenja zraka pri 4K 60FPS do vremena učitavanja munjevitom brzinom i prilagođenih haptičkih povratnih informacija i adaptivnog korišćenja okidača, pucačina pokazuje pravu snagu konzole sledeće generacije. Igrači doživljavaju čuda i opasnosti vanzemaljske planete koja se stalno menja kroz oči Selene, svemirske izviđačice koja prkosi svojim nadređenima u potrazi za istinom i završava zarobljena u vremenskoj petlji.  Prikazana kao sredovečna žena sa praktičnom frizurom, Selena predstavlja demografiju koja se retko viđa u video igricama,  posebno u ulozi protagonista. Pored ovoga, "Returnal" plete zadivljujuću priču natopljenu adrenalinom, ludilom i užasom. To jesigurno jedna od najboljih video igara u 2021. godini, posebno otkako je programer Housemarque uveo sistem čuvanja koji omogućava igračima da prave pauze tokom ciklusa. Još uvek možete da završite maratonske sesije ako želite, ali više nije potrebno da igrate satima u isto vreme da biste primili sve to "Returnal"; ima da ponudi.

 

 

 

Life is Strange: True Colors

 

Life is strange serijal govori o veoma povezanim, "svakodnevnim herojima" koji se nalaze u sposobnostima jedinstvenih, natprirodnih moći. "Life is Strange: True Colors" nastavio je ovaj trend 2021. uvođenjem Aleks Čen, mlade žene koja poseduje "psihičku moć empatije." Delom blagoslov, delom prokletstvo, Aleks može da manipuliše i iskusi emocije onih oko sebe, veštinu koju koristi da razotkrije misteriju ubistva svog brata nakon preseljenja u Heven Springs u Koloradu.  Naslov je dobio visoke ocene od kritičara koji su pohvalili njegove likove, okruženje i osnovnu petlju igranja. Kao čudna, Amerikanka azijskog porekla, Aleks je takođe unela neku preko potrebnu raznolikost u postavu za 2021. godinu, ali, kako je istakla Shannon Liao iz Vašington posta, igra troši malo vremena na rešavanjepitanja  rase ili seksualnosti svog lidera. Iako ovo može ostaviti osećaj praznine,  Aleks i dalje sija kao prizeman, pristupačan protagonista. Njeni zapisi iz dnevnika i interakcije sa sporednom glumačkom postavom jačaju ovu vezu, što rezultira emotivnim i nezaboravnim putovanjem.

 

 

Naravno da ovo nisu svi ženski protagonisti od ove godine jer ih je bilo dosta. Jedan je posebno upamćen iako nije oduzeo mnogo vremena u igranju. Lady Dimitrescu iz Resident Evil Vilage je svakako na listi likova koji su obeležili 2021. godinu, bez obzira na pol, zar ne?

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50040
Resident Evil Village, osmi glavni nastavak čuvene Resident Evil franšize donosi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50039
Nakon prinudnog sletanja na planetu koja menja oblik Selena mora da istraži opusto&scar...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD

Slični članci

30.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Znamo da zvuči čudno, naročito ako imamo u vidu da kod nas postoji čitaj jedan pokret roditelja koji su protiv gejminga. Problem je što neki od njih n...
24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koje pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
08.
Jun.
2021.
Nintendo
Potrudite se da bar jedan od ovih Pokemona bude uvek u vašem timu i dobro pazite na pokrete i sposobnosti.