Ova mama je gejmer
21.12.2021.

Kako smo se nekada igrali tokom praznika

Zaboravljene igre o Novoj godini

Kraj je godine i svi svode neke račune i prave neke tabele i liste. Najbolji i najgori su najčešće liste u svim oblastima. Pitanje je koliko će vremena proći dok te neke najbolje ne pregazi vreme i neke druge i drugi najbolji… Kada su video igre u pitanju, pored tih standardnih lista, svako od nas ima neku svoju listu želja i onoga što će možda zaigrati tokom praznika.

Nedavno sam pročitala tekst novinara koji sa svojom porodicom ima tradiciju sa svake godine oko Božića, izvuku sve video igrice sa temom praznika koje mogu da pronađu i igraju ih. Svake godine pokušavaju da pronađu nove igre, tako da moraju da kopaju sve dublje i dublje u kutke i rupe istorije igara da bih izvukli zanimljive božićne klasike igara za eksperimentisanje. Imate li vi negde takve igre?

Čak iako ove igre nisu savršene, zaista ćete ceniti njihov božićni duh i nostalgiju za nekim prošlim godinama.

ICICLE WORKS (COMMODORE 64, 1985)

Ako ste obožavatelj Boulder Dash i Nove godine i Božića, zašto ne kombinujete sve zajedno? Rezultat je Icicle Works, izdanje u Velikoj Britaniji za Commodore 64, Commodore 16 i ZX Spectrum. U igri trčite kroz sneg, izbegavajući ogromne snežne kugle umesto kamenih gromada dok skupljate poklone umesto dragulja. Jednostavna zabava sa puno prazničnog duha.

 

CHRISTMAS COUNTY (CD, 1996)

Nekoliko božićnih igara pojavilo se na ukletoj CD-i multimedijalnoj platformi 1990-ih. Jedna od najzanimljivijih je Christmas Country, platformer u kojem ste vi vilenjak koji pomaže Deda Mrazu na Božić. Loši vilenjak je ukrao listu Deda Mraza, a sve zavisi od vas. Vi morate da izbegavate iglo kornjača i puževa dok skupljate zvezde na svom putu do pobede. Kao i većina CD igrica, to nije vrhunski materijal, ali je definitivno opskurna digitalna relikvija. I treba je obavezno probati. 

 

 

3D XMAS ADVENTURE: SANTA’S RESCUE (DOS, 1996)

Devedesetih godina prošlog veka, kompanija pod nazivom Pie in the Sky Software kreirala je 3D sistem za pravljenje igara koji je omogućio korisnicima da kreiraju sopstvene igre pucačina iz prvog lica nalik na Wolfenstein 3D. Da bi promovisao sistem kreiranja, Pie in the Sky je objavio ovaj zabavni i praznični 3D FPS kao shareware naslov na internetu. U igrici, zli Ledeni Čarobnjak je zamrznuo sve Deda Mrazove vilenjake, a vi morate trčati okolo i odmrzavati ih bombonom koji ispaljuje magične prskalice. To je šarmantno indie iskustvo koje podseća na dane slave MS-DOS-a.

 

 

TOY COMMANDER CHRISTMAS SPECIAL (DREAMCAST, 1999)

Krajem 1999. godine, izdanje Službenog Dreamcast magazina u Velikoj Britaniji i Sega Europe objavili su veoma posebnu demo verziju Dreamcast klasičnog Toy Commander-a. U Božićnom specijalu Toy Commander igrate kao Deda Mraz sa mlaznim rancem (zajedno sa uobičajenim igračkama koje se mogu voziti) koji se kreću kroz svečano ukrašenu kuću, tražeći izgubljene poklone. 

Sigurno je ovo jedan izgubljeni dragulj. Ako želite da ga isprobate sami, možete ga pronaći na DreamOn Volume 4 demo disku upakovanom sa izdanjem za UK. Američko izdanje Official Dreamcast Magazina kasnije ga je objavilo sa izdanjem iz januara 2001. na demo disku Vol. 10.

 

 

SANTA CLAUS JUNIOR (GAME BOY COLOR, 2001)

U ovoj prazničnoj European Game Boy Color igrici, igrate kao neko po imenu Nik, verovatno Deda Mraz Junio, i morate locirati sve izgubljene poklone koje je ukrala zla veštica. To je standardna platforma koja je sledeće godine dobila ažuriranje pod nazivom Santa Claus Jr. Advance for the Game Boy Advance.

 

 

SANTA CLAUS IN TROUBLE (WINDOWS, 2002)

2002. godine, Nemački programer je napravio 3D platformsku igru i besplatno je objavio na internetu. Zbog toga se niko ne sme previše žaliti na ovaj prelepi naslov, koji po stilu podseća na Mario naslove i Banjo-Kazooie. Zaista je neverovatno zabavno kontrolisati Deda Mraza u 3D, iako kasniji nivoi postaju frustrirajuće teški. Prosto se morate zapitati zašto se nijedan veliki programer nije pozabavio modernim platformerom Deda Mraza kao što je ovaj. Prodao bi se za čas kao idealan praznični poklon.

 

 

SANTA CLAUS IS COMIN’ TO TOWN (WII, 2011)

Wii je konzola koja ima pregršt srodnih naslova. Ovaj platformer sa bočnim pomeranjem zasnovan je na istoimenom filmu iz 1970. godine. U igri ste mladi Deda Mraz koji se suočava sa zlim Burgermeister Meisterburgerom. To nije najbolji platformer na svetu, ali kada je u pitanju redak svet božićnih igara koje se zaista mogu igrati, ne budite sitničavi.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED ekran dijagonale 17.5 cm Široki stalak s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED ekran dijagonale 17.5 cm Široki stalak s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

11.
Aug.
2022.
Ova mama je gejmer
Microsoft tvrdi da Sony najverovatnije plaća developerima da ih odbijaju kada je u pitanju Xbox Game Pass, i to kao odgovor na optužbe u vezi akvizicije.&nbs...
10.
Aug.
2022.
Ova mama je gejmer
Postoji hrana od koje Vam neće samo biti muka već može biti… ubitačna
26.
Jul.
2022.
Ova mama je gejmer
Ukoliko razmišljate da li je gejming industrija za vas, možda bi trebalo da uradite ovih par stvari pre nego donesete bitne odluke.
26.
Jul.
2022.
Ova mama je gejmer
U Srbiji imamo najdužu gondolu na svetu! Pre zlatiborske gondole najduža svetska gondola bila je TianmenShan Cable Car gondola (7,4 km) koja se nalazi u sklo...
25.
Jul.
2022.
Ova mama je gejmer
Da biste obezbedili posao u industriji igara, postoji nekoliko veština i interesovanja koji će mnogo pomoći.
24.
Jul.
2022.
Ova mama je gejmer
Gejming je industrija u kojoj ne postoje granice kada su u pitanju godine, polovi ali i poslovne orijentacije. Sve je gejming i svi se mogu baviti gejmingom, sa...
06.
Jul.
2022.
Ova mama je gejmer
Ovo je zabavan film za celu porodicu i sigurna sam da ćete iz bioskopske sale izaći da jednim velikim osmehom na licu!
22.
Jun.
2022.
Ova mama je gejmer
Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.
21.
Jun.
2022.
Ova mama je gejmer
Priključite se konkursu „Tor, moj bog rata“  i pokažite nam svoju kreativnost!  
13.
Jun.
2022.
Ova mama je gejmer
Svaki Disney film prati gomila propratnih dešavanja, uključujući ne samo onno što je blisko povezano sa filmom, već i sa gadgetima i video igra...