Ova mama je gejmer
26.07.2022.
Autor: Danica Manojlović

Video igre sa temom planinske gondole

Nije da ih nema

Preuzeto sa bloga Indijanka Danka

 

Nedavno sam saznala da u Srbiji imamo najdužu gondolu na svetu! U pitanju je Gold gondola na Zlatiboru. Devet kilometara vazdušne trase ove gondole povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta. Maksimalan kapacitet gondole je 90 kabina i 1000 putnika/h. Vožnja Gondolom traje 25 minuta ali to tako brto prođe jer je pogled na pejzaže neverovatan. Pre zlatiborske gondole najduža svetska gondola bila je TianmenShan Cable Car gondola (7,4 km) koja se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Zhangjiasie u Kini, u okviru kojeg je snimljen kultni film Avatar nagrađen oskarom reditelja Džejmsa Kamerona. Ovo je naravno meni bila inspiracija da proverim kako se gondole kotiraju u video igrama.

Prva asocijacija kada kažemo gondola je COD Vanguard mapa Gondola objavljena februara 2022. godine. i planirana je za klasične  6 vs 6 borbe. U pitanju su Alpi i mapa srednje veličine, skoro simetrična. Gondole koristite da putujete po mapi a najteže će vam biti na ovim lokacijama: Fire Watch Tower (Vrh), East Gondola Station, Power Plant, West Gondola Station i Fire Watch Tower (donja tačka).

Gde su gondole nego na planini a tu je onda i Winter Resort simulator. Igra je objavljena decembra 2019. godine. Winter Resort simulator vam daje odrešene ruke da rukovodite veoma detaljnim Doppelmayr gondolama i vozilima za sneg, kao što je Pistenbully snowcats. Smeštena je u veoma realan planinski pejzaž i osećaćete se kao pravi rukovodilac sopstvenog ski resorta. I zapamtite, osmeh gostiju je ono što je najbitnije.

 

Kada je nešto dobro, dobije drugi deo, pa i Winter resort Simulator 2 nije iznenađenje. ovoga puta, malo više se bavite funkcionisanjem svega što čini jedan resort. Najbitnije, od vas zavisi kako će funkcionisati i gondola i da li će vaši putnici biti sigurni. Igra je objavljena 2020. godine. a još uvek dobija svoja unapređenja.

U igri Grand Mountain Adventure: Snowboard vi koristite gondole kako bi posmatrali neverovatne vratolomije naravno, snowboarder-a. I ova igra je objavljena 2019. godine i to za PC i Nintendo, kao i mobilne telefone gde je popularnija nego na ostalim platformama. Ukoliko Vam je ovih dana vrućina, možda vas pogled na sneg i planine malo rashladi.

Cities: Skylines je moderan pogled na klasičnu simulaciju grada. Igra uvodi nove elemente igranja kako bi shvatili uzbuđenje i poteškoće stvaranja i održavanja pravog grada, dok se istovremeno proširuju na neke dobro uspostavljene tropove iskustva izgradnje grada. Veliki gradovi nikako ne mogu bez gondola pa iako nije najduža, ova u igri ume da zada  glavobolju.

Najduža gondola na svetu zaslužuje jedan duži spisak video igara sa gondolom.

Riders Republic je fenomenalna igra za sve zaljubljenike u ekstremne sportove. Neverovatne kolacije, još neverovatniji potezi i puno adrenalina. Igra stiče sve veći broj fanova a pored neveovatnih akcija, tu je i snowbardng po žicama gondole. Verujte mi da to može da izgleda ludo i iako je meni neverovatno, kažu da ima onih koji to rade i u stvarnom životu. 

Destiny: Rise of Iron velika ekspanzija za Bungi pucačinu iz prvog lica, Destiny. Ekspanzija je objavljena 20. septembra 2016. kao četvrta i poslednja ekspanzija Destiny. Neprijatelji,  Zid koji okružuje poslednji bezbedan grad na Zemlji, virus SIVA, nanotehnologija Zlatnog doba, Lord Saladin i jedan od težih zadataka koji ima svoje tutorijale… kako pokrenuti gondolu.

Da li ste znali da postoji igra Gondola’s adventure? Ovde je gondola dobila glavnu ulogu. Igra je objavljena 2021. godine i u pitanju je težak proceduralno generisan precizan platformer koji uključuje režim priče i lokalni režim za više igrača. na vama je da izazovite do 3 svoja prijatelja ili neprijatelja u trku penjanja! Birajte između 4 različita podrazumevana režima igre ili kreirajte sopstveni prilagođeni režim igre!

The Climb oživljava napetost i uzbuđenje penjanja po stenama u neverovatnoj virtuelnoj stvarnosti. Igrači će dostići nove visine i istražiti zadivljujuća okruženja u novom igračkom iskustvu razvijenom isključivo za VR. A gondola je tu, iako je vama kao igraču interesantnije da koristite njihove žice a ne kabine. Ova igra je adrenalin i zabava od početka do kraja.

Gorile i gondola? Naravno da je dobra kombinacija u igri Gorilla Gondola. Igra je stara 10 godina i u pitanju je varijanta žanra platforme. To je jednostavna igra koja izgleda prilično šarmantno i bila je osvežavajuća promena zbog stalne poplave poslovnih simulacija i zombi aplikacija u tom periodu. Od vizuelnog do zvučnog dizajna, kvalitet se svakako ističe. Ako je neko ljubitelj platformskih igara, onda Gorilla Gondola vredi pogledati.

Uz Ropeway Simulator 2014 gradite sopstvene spektakularne žičare unutar planinske panorame koristeći originalne gondole i liftove licencirane od strane svetskog lidera Doppelmair-a. Na vama je da izaberete najbolju lokaciju svoje žičare. Uživajte u pogledu sa prozora na plutajuće gondole, prevozite tešku robu između doline i vrha planine i profesionalno upravljajte skijaškim i planinarskim područjima koja su vam poverena.

Nova ili stara, gondola je gondola, pa i ova u igri Tomb raider. Ova igra je poznata po glavnoj protagonistikinji savršenog struka i neverovatnih borbenih veština, Lari Croft. Ona može sve i neustrašiva je pa joj je sasvim normalno da se penje po gondolama najsatije verzije, znate ono, konopac i drvene konstrukcije. Sva sreća pa je sada sve modernizovano, a ukoliko niste igrali ovu franšizu, topla preporuka.

Kakva nas budućnost čeka je neizvesno. Ono što je sigurno je da će dobra gondola opstati, čak i u budućnosti kakvu donosi Borderlands 3. DLC Guns, Love and Tentacles ima misiju u kojoj se dosta toga dešava sa gondolom. Gaige i Deathtrap će se sa vama naći kod gondole koja treba da vas odveze u The Lodge. Zadatak da je pokrenete, neće biti lagan i zahtevaće dosta improvizacija.

 

Just cause će mnogima možda biti iznenađenje na ovoj listi, ali ako ste igrali igru, znate da nije lako ući u gondolu. Problem je i kako je koristiti. JC je serijal akcionih avantura otvorenog sveta. Do juna 2018. godine, serija je isporučena u preko 15 miliona primeraka širom sveta.[1] Serija je direktno dobila ime iz stvarne invazije Sjedinjenih Država na Panamu, pod kodnim nazivom “Operacija Just Cause”.

Planet Coaster je video igra za simulaciju konstrukcije i upravljanja objavljena širom sveta 17. novembra 2016. Developer Frontier je ranije radio u žanru izgradnje i upravljanja zabavnih parkova sa RollerCoaster Tycoon 3 (čiji je Planet Coaster duhovni naslednik), ali i hit Zoo Tycoon. Verzija za PS 4, Xbox One i Xbox Series X/S, poznata je kao Planet Coaster: Console Edition

 

Extreme Sky Tram Driver Simulator – Tourist Games, je putovanje u 3D simulaciji. Igra simulatora gondole je puna avantura i izazova dok birate i ispuštate putnike. Kontrolišite igre žičare kako bi turisti uživali u putovanju. To će biti veoma realan zadatak. Biće vam potrebno vreme za igru da biste u potpunosti razumeli funkcije dok upravljate. Vozite svoju žičaru kroz velika i lepo dizajnirana okruženja. Dođite do odredišta u pravo vreme. Kontrolišite brzinu sa izuzetnom preciznošću i veštinom.To nije jednostavan simulator jer će zanimljive staze biti iznenađenje za većinu.

Moram da priznam da nisam očekivala ovakav spisak kada sam sebi dala za zadatak da pišem o ovoj temi. Ali najduža gondola na svetu pa me poduži spisak obradovao. Sigurna sam i da sam neke igre svakako propustila pa Vas molim da mi pišete i podsetite me šta još da dodam.

Koja je Vama omiljena od ovih igrica?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
PS4 igre PS41068
Bilo u industrijskoj zoni ili luci, u centru grada, u okolnim selima ili u poslovnom pa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4905
PS4 Just Cause 4
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4861
PS4 Shadow of the Tomb Raider - Definitive Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO576
Dobrodošli u južnoameričku državu Solis – gde žive konflikt, tiranija i ek...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Korišćena
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC023060
Train Sim World je impresivni simulator vožnje vozova iz prvom licu savršen za s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Ušteda 33%
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499,00 RSD
999 ,00 RSD

Slični članci

30.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Znamo da zvuči čudno, naročito ako imamo u vidu da kod nas postoji čitaj jedan pokret roditelja koji su protiv gejminga. Problem je što neki od njih n...
24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koej pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
16.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Volite li dobre simulacije letenja? Evo par predloga.