Ova mama je gejmer
07.12.2022.
Autor: Danica Manojlović

Najbolje Co-op igre u 2022. godini

Za svakoga po nešto

Od samog početka, video igre su obožavane zbog opcije igranja u paru. Solo igranje je zanimljivo, ali ništa nije tako zabavno kada može sa još nekim da se na kraju smeješ i razmeniš komentare. Danas postoji mnogo odličnih igara za zajedničko igranje. U 2022. godini je zabeležen priličan udeo izuzetnih iskustava u zajedničkom igranju, a većina je omogućila igračima da se udružuju sa prijateljima na mreži ili lokalno u ušuškanosti svog doma.  Od teške Elden Ring do iskustava zasnovanih na naraciji kao što je The Quarry, co-op igrači su ove godine imali veliki izbor igara. Međutim, bilo je  par kooperativnih igara koje su bile posebno dobre, pa bi oni koji traže novu co-op igru svakako trebalo da odluče da ih provere ako već nisu.

 

 

Elden Ring

FromSoftware i njihov ep o otvorenom svetu Elden Ring je neverovatno solo putovanje, ali je još zabavnije kada se igrate sa prijateljima. Kao i Dark Souls pre njega, Elden Ring omogućava igračima da prizovu druge u svoj svet igre za pomoć u prevazilaženju teških delova i preuzimanju teških boss-ova. Iako postoje neka ograničenja za to, Elden Ring co-op u osnovi dozvoljava Tarnishedu da igra od početka do kraja i čini postavljanje sesija saradnje znatno lakšim nego što je to bilo u prethodnim FromSoftware igrama.

Elden Ring co-op takođe ima zanimljiv PvP element. Kad god igrači započnu zajedničku sesiju, oni otvaraju vrata PvP osvajačima Elden Ringa za napad, što već intenzivnu igru može učiniti mnogo luđom. Zasigurno postoje načini na koje FromSoftware može da poboljša uajedničku igru, ali ono što je ovde i dalje je jedno od najboljih co-op iskustava tokom cele godine.

 

Grounded

Prvu igra preživljavanja Grounded, definitivno inspirisanu sa  Honey, I Shrunk the Kids, Obsidian Entertainment je lansirao kao izdanje za rani pristup u julu 2020. godine. U to vreme bila u prilično teškom stanju. Dve godine kasnije, Obsidian je objavio 1.0 verziju Grounded i pokazuje koliko je igra napredovala.

U Grounded, do četiri igrača mogu preuzeti uloge nesrećne dece koja su se smanjila do minijature i primorani su da prežive u opasnom dvorištu. Igrači moraju da prave alate, oružje i oklop da bi se borili sa ogromnim bubama i stekli resurse neophodne za izgradnju skloništa, ispunjavanje zadataka i rešavanje sveobuhvatne misterije igre. Grounded bi trebalo da se dopadne onima koji uživaju u igranju igara poput Minecraft-a sa svojim prijateljima. Dok je njegovo početno pokretanje bilo problematično, sada je to igra u kojoj ćete uživati.

 

 

Kirby and the Forgotten Land

Znate i sami koliko se hvalila ova igra od prvog dana. To je najprodavanija Kirby igra do sada, i to sa dobrim razlogom. Ubedljivo najambicioznija Kirby igra do sada, Kirby and the Forgotten Land, istražuje 3D svetove po prvi put u seriji. Kirby može sam da krene u ovu avanturu, ali drugi igrač može da se pridruži zabavi preuzimajući kontrolu nad Bandana Waddle Dee.

Bandana Waddle Dee nedostaju moći transformacije koje ima Kirby, ali on ima sopstveni set pokreta koji je savršen za borbu protiv raznih neprijatelja u ovoj igri.

 

 

Pokemon Scarlet and Violet

Pokemon Scarlet i Violet svakako imaju svoje mane, sa tehničkim problemima koji opterećuju prve ikad zaista open world Pokemon avanture. Ali dok su Pokemon Scarlet i Violet definitivno potrebna ažuriranja da bi rešili neke od svojih problema, igre su uspele u implementaciji zajedničkog igranja. Ne samo da su Pokemon Scarlet i Violet prve glavne  Pokemon igre sa otvorenim svetom, već su i prve koje podržavaju zajedničku igru. Pokemon Scarlet i Violet saradnja omogućava da do četiri igrača zajedno istraže istu verziju regiona Paldeea. Ali dok se igrači mogu držati jedni s drugima i istraživati zajedno, oni su takođe sposobni da jednostavno odu sami i imaju potpuno nezavisnu Pokemon avanturu ako to žele. Napredak koji neko ostvari u saradnji prenosi se i na njihovo glavno spasavanje, što ga čini vrednim truda.

Pokemon Scarlet and Violet co-op takođe daje igračima još jedan način da dobiju ekskluzivnu verziju Pokemona pored trgovine, što olakšava igračima da završe svoj Pokedex.

 

Splatoon 3

Splatoon 3 ima različite režime igranja koje igrači mogu proveriti, od dobro prihvaćenog režima priče do režima protiv više igrača, što je osnova bilo koje Splatoon igre. Ali kada igrači nisu zauzeti  prolaskom kroz priču, ili suočavanjem u režimima za više igrača, oni mogu da se udruže sa prijateljima i učestvuju u režimu Horde Mode-style Salmon Run Next Wave. Dok je Salmon Run Splatoon 2 bio vremenski ograničen, igrači Splatoon 3 mogu da igraju Salmon Run kad god žele. Specijalna Big Run varijanta režima je povremeno dostupna i za Splatoon 3 igrače da je provere.

 

 

The Quarry

Supermassive Games' Serija Dark Pictures inovirala je novi stil kooperativne igre za interaktivne narative gde igrači mogu u suštini da oblikuju likove koje žele da igraju, a zatim imaju kontrolu nad tim pojedincima tokom događaja u igri. The Quarry nastavlja tu tradiciju u priči većeg obima, omogućavajući igračima da izaberu koje tinejdžere žele da pokušaju da održe u životu protiv raznih užasa koji ih čekaju tokom igre. Iako se igra u potpunosti može igrati sama, The Quarry je znatno zabavniji u saradnji, i to je definitivno poželjniji način da se iskusi ova horor igra.

 

 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

Neka od najvećih co-op iskustava u igrama su obezbeđena arkadnim beat 'em ups, a Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge savršeno beleži te trenutke. Omaž TMNT video igricama stare škole, Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge je igra u klasičnom stilu sa modernim senzibilitetom. Najbolje se igra u grupi sa 4 igrača, pri čemu svaki igrač preuzima ulogu jedne od legendarnih nindža kornjača, ali Shredder's Revenge takođe omogućava co-op  igru za 6 igrača za one kojima ne smeta malo haosa u igrama.

 

Tiny Tina's Wonderlands

Borderlands igre kompanije Gearbox Software dugo su pružale zadivljujuće avanture za kooperativne igrače, a sada Tiny Tina's Wonderlands predvodi ostale. Spin-off franšize Borderlands sa definitivno Dungeons & Dragons, Tiny Tina's Wonderlands ima igrače koji se udružuju u kooperativi kako bi istražili neverovatno bizarnu zemlju fantazije ispunjenu bezbrojnim oružjem i beskrajnim plenom. Sa opcijama podeljenog ekrana i saradnje na mreži, Tiny Tina's Wonderlands je još jedno solidno zajedničko iskustvo iz Gearbox-a i svakako preporuka za kooperativne igrače koji žele da izvuku maksimum za uloženi novac i vreme.

 

Bilo je tu još igara pa ako mislite da smo neku propustili da navedemo kao najbolju među najboljima, pišite nam!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50180
U sumrak poslednjeg dana letnjeg kampa, devet tinejdžerskih vaspitača je gurnuto u nepr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50119
Nova igra tvoraca Borderlands serijala Looter shooter smešten u svet epske fant...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50083
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Omiljena ružičasta ćufta moćnija od Gokua u najvećoj 3D avanturi do sada! 1-2 igr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC2296
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD

Slični članci

30.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Znamo da zvuči čudno, naročito ako imamo u vidu da kod nas postoji čitaj jedan pokret roditelja koji su protiv gejminga. Problem je što neki od njih n...
24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koej pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
16.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Volite li dobre simulacije letenja? Evo par predloga.