Ova mama je gejmer
28.08.2023.
Autor: Danica Manojlović

Svetske metropole u virtualnom svetu

Najpoznatiji Gradovi u Video Igrama

Video igre pružaju igračima priliku da istraže neverovatne svetove i dožive lude avanture, a neki od najupečatljivijih doživljaja se dešavaju u velikim svetskim gradovima. Gradovi poput Pariza, Londona i Njujorka postali su legendarni i omiljeni elementi mnogih video igara.

Contents

Kako su veliki gradovi prikazani u igrama?ParizLondonNjujorkRimNajrealnije prikazani gradovi u igramaZbog čega volimo putovanja?Putovanje je putovanje, pa i u igri

Kako su veliki gradovi prikazani u igrama?

Prikazivanje velikih svetskih gradova u video igrama omogućava nam da se udubimo u njihove priče, lepotu i složenost. Ove igre nas podsećaju na to koliko su gradovi važni deo našeg svakodnevnog života i kako oni oblikuju našu kulturu i iskustva. Bez obzira da li istražujete Pariz, London, Rim ili Njujork putem video igara, ovi gradovi pružaju jedinstvene avanture koje nas povezuju sa stvarnim i virtuelnim svetom.

Pariz

Pariz je bio inspiracija za mnoge igre, kao što je “Assassin’s Creed: Unity”, gde je virtuelni Pariz rekreiran u detalje. Sa svojim prepoznatljivim spomenicima poput Ajfelovog tornja i Sena reke, igrači mogu da se izgube u ovom virtuelnom gradu i istraže njegove četvrti. Pariz je često korišćen kao pozadina za avanture, istraživanje i priče o tajnama.

evo liste video igara u kojima se može videti Pariz:

  1. Assassin’s Creed: Unity
  2. Watch Dogs 2
  3. The Saboteur
  4. Call of Duty: Modern Warfare 3
  5. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
  6. The Crew 2
  7. Mirror’s Edge
  8. Deus Ex: Human Revolution
  9. Syberia
  10. Mafia III
  11. The Sinking City
  12. The Division 2
  13. Final Fantasy VII Remake
  14. Sly 2: Band of Thieves
  15. 007: From Russia with Love

Ovo su samo neke od igara u kojima se može videti reprezentacija Pariza. Važno je napomenuti da svaka igra ima svoju interpretaciju grada i da je stepen realizma i obuhvata varirao između različitih igara.

London

“Watch Dogs: Legion” pruža igračima priliku da istraže savremeni London, uz mogućnost kontrole različitih likova. Grad je detaljno osmišljen sa mnogim prepoznatljivim lokacijama kao što su Tauer Bridž i Big Ben. Ova igra takođe istražuje pitanja tehnologije i društva, ističući kako grad može uticati na živote njegovih stanovnika.

video igara u kojima se može videti London:

  1. Assassin’s Creed: Syndicate
  2. Watch Dogs: Legion
  3. The Getaway
  4. The Order: 1886
  5. Batman: Arkham Knight
  6. Tomb Raider III
  7. Vampyr
  8. The Division 2
  9. Harry Potter and the Order of the Phoenix
  10. Total War: Three Kingdoms
  11. The Vanishing of Ethan Carter
  12. Sherlock Holmes: Crimes & Punishments
  13. Bloodborne
  14. Tearaway Unfolded
  15. The Wolf Among Us

Njujork

Njujork je često bio centar pažnje u video igrama, kao što je “Spider-Man”, gde igrači preuzimaju ulogu superheroja i preleću gradskim neboderima. Precizna reprezentacija Menhetna i drugih delova grada omogućava igračima da osete puls ovog velikog urbanog okruženja.

Evo liste najpopularnijih igara koje prikazuju Njujork:

  1. Grand Theft Auto IV
  2. Grand Theft Auto V
  3. Spider-Man (2018)
  4. Spider-Man: Miles Morales
  5. The Division
  6. Watch Dogs
  7. Prototype
  8. Max Payne 3
  9. Crysis 2
  10. Deus Ex: Human Revolution
  11. Assassin’s Creed III
  12. True Crime: New York City
  13. The Amazing Spider-Man
  14. Destroy All Humans!
  15. Midnight Club: Los Angeles

Rim

Grad Rim u Italiji je bio predstavljen u video igrama na različite načine. Neki naslovi su se trudili da prikažu Rim na realističan način, dok su drugi istraživali fantastične elemente grada.

Rim, sa svojom bogatom istorijom i kulturom, često je bio inspiracija za video igre. Kroz različite žanrove i priče, igre su pokušavale da prenesu duh Rima i njegove karakteristične elemente. Evo kako je grad Rim bio predstavljen u video igrama.

Assassin’s Creed: Brotherhood“: Ova igra smeštena je u renesansni Rim i igrači mogu istraživati autentično okruženje tog perioda. Građevine poput Koloseuma i Sikstinske kapele rekreirane su sa pažnjom prema detaljima, donoseći igračima osećaj stvarnog Rima.

Ryse: Son of Rome“: Iako igra ima fikcionalnu priču smeštenu u vreme Rimskog carstva, ona prikazuje grandiozne građevine i arhitektonski stil tog perioda. To omogućava igračima da dožive atmosferu i estetiku antičkog Rima.

Total War: Rome II“: Ova strategija se fokusira na vojne kampanje u antičkom Rimu. Igrači mogu upravljati Rimskim legijama, osvajati teritorije i odlučivati o sudbini Rimskog carstva.

Rome: Total War“: Još jedna igra iz serijala “Total War”, ova igra pruža igračima dublji uvid u političke i vojne aspekte vladavine Rimskog carstva.

Caesar IV“: Ova simulacija gradnje omogućava igračima da izgrade i upravljaju antičkim Rimom. Igra je fokusirana na razvoj i održavanje grada, uz detaljno prikazivanje arhitekture i infrastrukture tog perioda.

Ove igre su pokušale da predstave Rim na različite načine, od realističnih do fantastičnih interpretacija. Kroz različite žanrove i perspektive, igrači su imali priliku da istraže različite aspekte i vreme u kojem se grad Rim nalazio.

Najrealnije prikazani gradovi u igrama

Na stranu najpopularnije metropole, evo liste nekoliko video igara u kojima su razvojni timovi dali sve od sebe da prikažu realistično oživljene gradove:

Red Dead Redemption 2 – Ovaj zapadni ep uključuje detaljno osmišljen svet sa autentičnim gradovima i naseljima koji pružaju osećaj stvarnog divljeg zapada.

Grand Theft Auto V – Igrači mogu istraživati ​​živopisno okruženje Los Santos-a, koji je inspirisan Los Anđelesom, sa brojnim detaljima i interaktivnostima.

The Witcher 3: Wild Hunt – Svaki grad i selo u ovoj igri ima svoj karakteristični izgled i osećaj, čime se stvara doživljaj realnosti u svetu fantastike.

Assassin’s Creed: Origins – Rekreira drevni Egipat sa gradovima kao što je Aleksandrija, prikazujući detaljne arhitektonske karakteristike tog doba.

Microsoft Flight Simulator – Iako se ne radi o specifičnom gradu, ovaj simulator koristi podatke sa satelita i stvara realistično prikazivanje planete Zemlje.

Mafia: Definitive Edition – Remake originalne igre iz 2002. godine, oživljava usklađeni grad Lost Haven inspirisan Čikagom 1930-ih.

Detroit: Become Human – Prikazuje futuristički Detroit sa mnogo detalja i autentičnošću kako bi stvorio osećaj stvarnog grada budućnosti.

Death Stranding – Igrači mogu istražiti post-apokaliptički svet u kojem su gradovi i okruženja prikazani sa velikom pažnjom prema detaljima.

Watch Dogs 2 – Prikazuje savremeni San Francisco sa pažljivo osmišljenim karakteristikama grada i okoline.

Euro Truck Simulator 2 – Iako se više fokusira na prevoz putevima Evrope, ova simulacija pruža realistične prikaze različitih gradova i okruženja.

Ove igre su se trudile da stvore realistično oživljene gradove sa detaljima koji doprinose autentičnom doživljaju sveta u video igrama.

Zbog čega volimo putovanja?

Putovanje je duboko ukorenjen instinkt u ljudskoj prirodi, a ta želja za istraživanjem i otkrivanjem se često prenosi i na svet video igara. Dosta je razloga zašto volimo putovati, čak i kroz video igre:

Ljudska priroda oduvek je bila prožeta željom za istraživanjem, otkrivanjem novih mesta i iskustvima koja nas obogaćuju. Putovanje je način da pobegnemo iz svakodnevnog okruženja, proširimo svoje vidike i doživimo nešto novo. Ova ista strast za putovanjem prenosi se i na svet video igara, gde se virtuelni svetovi otvaraju pred nama. Evo zašto volimo putovati, čak i kroz video igre.

Ljudi osećaju prirodnu radoznalost prema nepoznatom. Putovanja, pa čak i putovanja kroz video igre, omogućavaju nam da istražujemo nove lokacije, kulture i okruženja. Ova radoznalost podstiče nas da istražimo i otkrijemo sve što svet ima da ponudi.

Svakodnevni život može postati monoton i predvidljiv. Putovanje, pa čak i virtualno putovanje kroz igre, omogućava nam da pobegnemo od svakodnevnih obaveza i rutine. Ovo nam pruža priliku za promenu pejzaža, iskustva i perspektive.

Putovanje kroz različite gradove, zemlje i kontinente omogućava nam da se upoznamo sa različitim kulturama, običajima i načinima života. Ova interakcija sa različitim svetovima obogaćuje nas razumevanjem i empatijom.

Bilo da je to stvarno putovanje ili avantura kroz igru, postizanje ciljeva i prelaženje prepreka donosi osećaj postignuća. Osećaj zadovoljstva koji dolazi sa svladavanjem izazova često je prisutan tokom putovanja.

Video igre nam omogućavaju da oživimo fantastične svetove, od drevnih gradova do svemirskih postaja. Ova maštovitost podstiče nas da istražimo nešto što je van okvira naše svakodnevice.

Putovanje, pa čak i putovanje kroz video igre, pruža osećaj slobode. Imamo mogućnost da biramo svoj put, istražujemo ono što nas zanima i doživimo avanture prema sopstvenim preferencama.

Putovanja često rezultiraju stvaranjem uspomena koje ostaju sa nama celog života. Igre takođe omogućavaju kreiranje uspomena, bilo da se radi o prelaženju teških nivoa ili doživljaju nezaboravnih trenutaka u virtualnim svetovima.

Putovanje je putovanje, pa i u igri

Ljubav prema putovanju, čak i kroz video igre, proističe iz ljudske prirode da istražuje, uči i doživljava nove stvari. Putovanja nas inspirišu, obogaćuju nas iskustvima i podsećaju nas da svet ima mnogo toga da ponudi.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41406
Postani najsvestraniji Assassin u istoriji franšize u novom nastavku p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 38%
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4334
Dobrodošli u San Francisko. Igraj kao Markus, briljantni mladi haker, i pri...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4082
PS4 Assassin's Creed - Unity
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj igrača: 2-4 Trajanje igre: 10-15 minuta Uzrast: 8+
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.299,00 RSD
Vrsta
Nova
3.299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj igrača: 2-4 Trajanje igre: 10-15 minuta Uzrast: 8+
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.299,00 RSD
Vrsta
Nova
3.299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Vrati se u dane Divljeg zapada uz Red Dead Redemption za Switch konzole. Ova Rocks...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Aug.
2023.
Vesti/Najnovije
Ove igre imaju značajan uticaj na edukaciju dece u vezi sa istorijskim događajima i kontekstom. Kroz simulaciju, igrače uvode u prošle periode i pomaž...
10.
May.
2022.
Nintendo
Igrač Animal Crossing: New Horizons kreira izuzetno kvalitetnu animaciju koja prikazuje potencijalne efekte putovanja kroz vreme.
29.
Sep.
2021.
Vesti/Najnovije
Igre imaju tu slobodu da istražuju fantastične svetove, ali neke od njih odlučuju da u svoje kampanje uključe istorijski tačne detalje.