Vesti/Najnovije
29.09.2021.

Koliko su istorijski tačne video igre?

Ponešto se može i naučiti

Valhalla je pokrenula neke nove trendove kada je izašla, a vikinzi su postali veoma popularni. Igračima se svidelo da kreiraju svoje viđenje ovih velikih ratnika. Sam proces kreiranja lika u bilo kojoj igri ovog tipa je interesantan jer je to način na koji se igrače stavljaju u svet igre intimnije od ostalih naslova. Vi kreirate lik, birate kako taj lik napreduje i menjate naraciju tim izborima. Iako je ova vrsta igre istraživala nekoliko žanrova, ona koju obično izbegava je istorija.

To je žanr koji je obično rezervisan za naslove RTS -a i lako je shvatiti zašto. Istorijski događaji su postavljeni u osnovi. Uticaj na njih previše drastično žrtvuje autentičnost.

Neki RPG -ovi, međutim, prevazilaze ovaj trend. Omogućavaju igračima da razviju svoje likove, a da pri tome zadrže istorijsku tačnost. To nije lak poduhvat a stvaraoci igre zaslužuju sve pohvale.

 

 

The Sims Medieval

Ovaj Sims naslov uključuje više igranja uloga od ostalih u franšizi. Igra dolazi sa mnogim faktorima koji su standardni za The Sims. Na primer, projektovanje zgrada i namirivanje osnovnih potreba, kao recimo jela, su redovni zadaci sa kojima se igrači moraju pozabaviti. Društveni detalji koji upadaju u oči se pojavljuju u broju tadašnjih zanimanja i kako neki zadaci zahtevaju zajedničke napore. Bolest može zahtevati lekara i sveštenika. Obrazovanje bi moglo uključivati monarha i trgovca. Igrači se susreću sa logističkim pitanjima izgradnje kraljevstva tokom srednjeg veka.

 

 

Assassin's Creed serijali

Assassin's Creed igre su se oduvek oslanjale na istoriju i omogućavale igračima da prelaze legendarne lokalitete u različitim vremenskim periodima. Jedna od preporuka koje se daju roditeljima gejmera je da ih puste da odigraju igru ali da ih tokom igre teraju da više istraže istorijske činjenice o periodu koji se igra. Učenje kroz gejming!.

U ovom delu, igrači moraju da se užive u svoj role playing kroz zadatke i sporedne aktivnosti, i moraju da iskoriste svoju akumuliranu statistiku i opremu kako bi pobedili u preuređenom borbenom sistemu. Iako naslovi iz serijala i dalje imaju slobodu, oni nisu ni približno tako ludi kao u Odyssey ili Valhalla

Vikinzi su popularan trend, pa nije bilo iznenađenje kada je Ubisoft zaronio duboko u kulturu i istoriju ovih nordijskih osvajača za priču u okviru Assassin's Creed franšize. Još manje iznenađuju slobode koje preuzimaju programeri. Anahronistički dijalog i natprirodni elementi koji prožimaju franšizu i dalje su prisutni ovde.  Međutim, brojni elementi u Valhali potiču iz stvarne istorije, uprkos tome što zvuče fantastično. Krvavi orao Blood Eagle, na primer, bio je oblik pogubljenja kraljevskih zatvorenika, ali postaje daleko nejasan. Jedna sporedna potraga uključuje misteriozni par zelene dece, koji datira iz stare engleske bajke. Istina, ovde ima mnogo toga što su neke druge igre uradile bolje, ali Valhalla ima više od nekoliko iznenađenja koja će svakako ugoditi ljubiteljima istorije.

 

 

Far Cry Primal

Far Cry igre obično ne biste povezali sa tačnošću ili autentičnošću bilo koje vrste, posebno sa onom koja uključuje savijanje praistorijskih životinja prema vašoj volji. Međutim, ovaj naslogiz glavne serije posvećuje više pažnje detaljima nego što se čini. Programeri su koristili pravi protoevropski jezik kao temelj govora plemena. Oni su radili sa lingvistima i antropolozima na razvoju ovog jezika i njegove evolucije, utvrđujući kako bi se on promenio kroz vekove i kako bi zvučao u najranijim fazama. Druge igre bi se zadovoljile nekom besmislicom i završile posao za dan. Ova igra se nije zadovoljila stereotipovima kada je u pitanju život pećinskog čoveka.

 

 

Red Dead Redemption 2

Mnogima Divlji zapad nije preterano intersantan. Vestern filmovi su odavno prestali da budu bioskopski hitovi a retko se pojavi igra koja se bavi ovom epohom.  Red Dead Redemption 2 prikazuje kraj takve ere sa sveobuhvatnim veličanstvom koje nema cenu. To vrlo lako možete primetiti istraživanjem okoline. Ljudi različitih profesija i društvenih krugova rutinski se sukobljavaju. Inovacije sledećeg veka se pojavljuju, remeteći prljavu jednostavnost prošlosti. Dodati RPG elementi samo pojačavaju ovaj osećaj istinitosti. Jelo, prilagođavanje i čišćenje oružja i briga za jednog konja bili su stvarni problemi kojima ste morali da posvetite vreme i pažnju, bilo da ste nemilosrdni razbojnik ili skromni poljoprivrednik. Programeri su mogli jednostavno da iskopiraju špageti vesterne ali su umesto toga odlučili da budu realni a igra je zbog toga još bolja.

 

 

Ghost of Tsushima

Malo je onih koji su očekivali da će Sucker Punch pratiti stilizovane stripovske podvige njihovih naslova Sly Cooper i Infamous sa igrom koja se oslanja na samurajske filmove iz prošlosti. Još manje je onih koji su očekivali da će to biti duboko oslonjeno naistoriju. Ghost of Tsushima ne samo da koristi stvarnu mongolsku invaziju kao svoju dramatičnu pozadinu, već koristi i japansku kulturu za istraživanje i osnovu o izgradnji svojih likova, uključujući prikazivanje različitih stavova za različite stilove samuraja. Jin Sakai mora da  proširi svoje stavove da bi odbio mongolsku pretnju, a igrač mora ući u ovu kulturu da bi pobedio. To je fluidan spoj igranja i poštovanja istorije.

 

 

L.A. Noire

LA Noire je savršen primer replike jednog vremena. Smešteni u Los Anđeles kasnih 40 -ih, programeri Bondi su pomno rekreirali svaki aspekt Grada anđela pre 70 godina, na osnovu starih mapa i fotografija. Uključeni su i automobili specifični za period, od kojih je većina, autentična za to doba. Ovaj prelepo obnovljeni grad bio je mesto za napetu detektivsku priču koja je igrala kao ukrštanje između Raymonda Chandlera i Jamesa Ellroya, što je dodatno dalo igračima osećaj da su zakoračili u vremensku mašinu. Mnogo prave istorije u jednoj igri.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4958
U Assassin’s Creed Valhalla, ti si Eivor, svirep ratnik, uzgajan uz priče borbe i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4680
Od kreatora Grand Theft Auto V i Red Dead Redemption - Red Dead Redemption 2 je epska p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
2.799 ,00 RSD

Slični članci

30.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Znamo da zvuči čudno, naročito ako imamo u vidu da kod nas postoji čitaj jedan pokret roditelja koji su protiv gejminga. Problem je što neki od njih n...
24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koej pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
22.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika ponekad može biti dosadan predmet za učenje, pa zašto ne biste iskoristili jednu od ovih matematičkih računarskih igara da zadržite interes...