Ova mama je gejmer
24.09.2023.
Autor: Danica Manojlović

MISTERIJA AVIONA IZ 1944 i letilice u video igrama

Konačan povratak heroja

Da li ste pročitali vest o slučajnom pronalasku olupine ratnog aviona koji se smatra nestalim od 1944. godine?

 

Slučajno otkriće planinara koji je poznat po svojim youtube snimcima planinarenja, na udaljenoj planini u Bosni, moglo bi konačno spojiti posmrtne ostatke pet pilota RAF-a iz Drugog svetskog rata sa njihovim porodicama, skoro 80 ​​godina nakon što su nestali u akciji. U julu 1944, RAF Welington bombarder koji je poslat iz Regine, Italija da napadne rafineriju nafte u Smederevu u Srbiji, nije se vratio i ništa se više nije čulo o njegovoj posadi. Mnogi saveznički avioni izgubljeni su u opasnim planinskim lancima Bosne i Hercegovine, koju je tada okupirala Nezavisna Država Hrvatska koja je podržavala naciste. Jedini nadgrobni spomenik za pet članova posade sa leta 150 eskadrile HF736 i hiljade drugih pilota nestalih u akciji bio je ogroman spomenik na Malti. Sada je bosanski fotograf i planinar Dženad Džino uspeo da locira ljudske kosti, pa čak i zlatni prsten sa pečatom za koji se veruje da pripada posadi, zajedno sa olupinom iz aviona.

I dok se svet oduševljava ovim otkićem, ja ću se pozabaviti video igrama sa tematikom simulacija letenja i borbe u Drugom svetskom ratu.

Drugi svetski rat je bio događaj koji je zauvek promenio tok istorije jer su se zemlje sukobile i mnogi životi su izgubljeni. Gejmeri često budu zaintrigirani događajima i bitkama koje su se odigrale u to vreme dok žele da saznaju više o tome. Mnoge video igre bile bi savršene za sve, ne samo gejmere već i naučnike jer nude opciju uranjanja u ovaj rat sa različitih gledišta. Igre koje su objavljene imaju fokus na ovaj vremenski period i cilj da ostanu verne činjenicama. Sve one imaju drugačiji pristup ratu, ali svaka će dati ovim naučnicima svoje znanje.

Ovo su neke od najboljih igara Drugog svetskog rata koje će biti objavljene, a u narednim godinama ima ih još u razvoju.

IL-2 Sturmovik: Great Battles Series – Vođeni Stvarnim Događajima

Da li ste ikada poželeli da se popnete u kokpit Spitfire-a ili Messerschmitt-a i vratite se unazad u vreme kada su se vodile žestoke bitke na nebu iznad Evrope? Serija IL-2 Sturmovik pruža upravo tu mogućnost. Ove simulacije letenja verno prikazuju legendarni vazdušni bojište Drugog svetskog rata, omogućavajući igračima da osete napetost i adrenalinske skokove koje su piloti tada doživljavali. Jedini problem sa kojim ćete se suočiti je – Koju borbu prvu zaigrati?

Bez obzira koji naslov kupite, imaćete pristup do najmanje 8 aviona u svakom borbenom paketu, mapi, većina ima režim karijere koji nudi mnogo mogućnosti ponovnog igranja i kompatibilnosti za više igrača u celoj postavi. Multiplayer je od posebne važnosti za seriju jer možete leteti na bilo kojoj mapi u multiplayeru. Server na kome se nalazite mora da ponudi najmanje jedan avion kojim možete da letite da biste učestvovali. Čak i ovde, postoji prilika da se igrate jer možete da uskočite u bilo koji avion sa više posade (bombarder ili jurišni avion sa zadnjim strelcem) čak i ako ga ne posedujete.

Sim koji je započeo čitavu seriju, IL-2: Bitka za Staljingrad je najstariji u seriji, ali je doživeo stalne nadogradnje sa potpuno novim sistemom karijere, 4K teksturama za većinu svojih aviona i prikaz jedne od najvažnijih bitaka Drugog svetskog rata. Bitka za Staljingrad je jedna od najpoznatijih i najkrvavijih bitaka Drugog svetskog rata, a ova igra vam omogućava da je doživite iz vazdušnog ugla. Izaberite avion, uđite u kokpit i pridružite se borbi nad tim istorijskim gradom. Autentični modeli aviona i precizno rekonstruisani tereni čine ovu igru posebno uverljivom.

Razvijen odmah nakon izlaska IL-2: Bitka za Staljingrad, Bitka za Moskvu je naslov koji neki zanemaruju, ali u kojem ćete neizmerno uživati . Sa ranijim ratnim avionima, Bitka za Moskvu nudi jedinstvenu raznolikost istočnom frontu i sadrži još jednu ključnu bitku koja je lako mogla da promeni tok rata.

War Thunder – Kombinacija Vazdušnih, Kopnenih i Morskih Bitaka

Ovo nije samo igra, već pravo vazdušno-terensko-morsko doživljavanje Drugog svetskog rata. War Thunder donosi širok izbor ikoničnih aviona i vozila, sa prelepom grafikom i realističnom fizikom. Prilika da se sukobite u različitim režimima igre i okruženjima, uključujući i bitke sa oklopnim vozilima i brodovima, čini ovu igru posebno uzbudljivom.

2019. godine War Thunder je bio među najigranijim igrama na Steam-u sa preko 25.000 istovremenih igrača samo na Steam-u. U 2023., broj istovremenih igrača War Thunder-a samo na Steam-u bio je u proseku preko 75.000 i dostigao je maksimum od 97.939 12. februara 2023.

SB režim je zasnovan na najrealističnijim podešavanjima simulacije; dostupan je samo pogled iz prvog lica u kokpitu ili pogled topnika, a fizika leta je na najrealističnijim podešavanjima, odražavajući atribute aviona u stvarnom svetu na prilično tačan nivou.

Microsoft Combat Flight Simulator – Povratak u Drugi svetski rat

Zamislite da letite nad Normandijom na Dan D ili da se pridružujete legendarnim vazdušnim borbama iznad Velike Britanije. Microsoft Flight Simulator sa svojim dodatkom posvećenim Drugom svetskom ratu omogućava vam upravo to. Ovo je pravi simulator letenja sa spektakularnom grafikom koja će vas ostaviti bez daha dok prelećete ikonične lokacije iz tog perioda.

Najjači element Combat Flight Simulatora je samo iskustvo letenja. Ogromna većina simulatora leta obično deli svoje modele leta na dva načina: lak ili realan. Neki uključuju i treći režim za popunjavanje sredine. Combat Flight Simulator upravlja letenjem kroz niz opcija koje vam omogućavaju da prilagodite pilotiranje bilo kom nivou veštine. Ovo je fantastično jer nijedan drugi sim nije tako dostupan za toliko širok spektar korisničkih veština. Da li želite nešto brzo i lako poput US Navi Fighters? Moguće je igrati sa serijom prečica za rukovanje najvažnijim funkcijama, uključujući mogućnost letenja od tačke do tačke pomoću dodira jednog tastera. Možete imati potpunu kontrolu nad svakim aspektom letenja. Zašto se mučiti sa interventnim tasterima za kontrole motora kada možete pojedinačno podesiti gas, podupirač i kontrolu mešavine? A pošto je sve opciono, možete mešati i kombinovati. Na primer, možete da koristite interventni taster da pokrenete motor umesto da se zavaravate sa svim kontrolama, ali umesto da odmah krenete ka sledećoj tački puta, zapravo odvojite vreme da odletite tamo. Pored toga, postoje kontrolne liste koje možete koristiti za iskačuću pomoć, vodeći vas korak po korak kroz procese letenja. možete koristiti interventni taster da pokrenete motor umesto da se zavaravate sa svim kontrolama, ali umesto da se odmah uputite ka sledećoj tački puta, zapravo odvojite vreme da odletite tamo.

Postoji ceo dodatak posvećen avionu koji je pronađen WELLINGTON. Wellington nudi jednu od najrealističnijih rekreacija ikad za ulepšavanje desktop simulacije. Veoma prepoznatljive linije trupa dopunjene su nizom prilagođenih animacija koje oživljavaju avion u živopisnim detaljima. Sa autentičnim rasporedom pilotske kabine i preciznim rukovanjem usred buke moćnih motora, istorija avijacije upada u dramatičan život. Takođe je uključena dodatna scenografija za RAF Driffield, oko 1941. godine, dom najboljih Weilington eskadrila. Od ambicioznih posada Wellington-a se takođe traži da se okupe u prostoriji za brifing pre nego što krenu u seriju izazovnih FSX misija koje će testirati i pilote i avione do krajnjih granica.

Heroes of the Pacific – Let u Tihom Okeanu

Zaronite u epohe borbi na Tihom okeanu tokom Drugog svetskog rata sa Heroes of the Pacific. Ova igra nudi brze i uzbuđujuće vazdušne borbe, gde možete da letite u legendarnim avionima i doživite adrenalin kakav su osećali piloti tog vremena.

Ubisoft’s Heroes of the Pacific je igra, koja kombinuje dobro osmišljenu kontrolu i igru sa solidnim vizuelnim prikazima i zvukom. To nije vrsta stvari koja će vas izuti iz cipela, ali će vas oduševiti realnošću modela. Glavni režim igre je kampanja koja vas stavlja u ulogu mornaričkog letača po imenu Krou, koji se, zajedno sa svojim bratom, prijavljuje za vojnu službu i biva uhvaćen u japanskom prikrivenom napadu na Perl Harbor. Podigneš se u vazduh i uspeš da izađeš odatle živi, obarajući avione u ono što je u suštini misija tutorijala. Vaš brat, međutim, nije te sreće i gine kada njegov brod potopi Zeroes. Ovo je pokušaj da se to učini ličnim i vodi do nekih konfrontacija sa eskadrilom odgovornom za napad nešto kasnije. Odatle, igra ide hronološkim redosledom, vodeći vas kroz mnoge glavne bitke u regionu i s vremena na vreme dodajući snimke iz Drugog svetskog rata.

Pomoći ćete u evakuaciji ostrva Wake, učestvovati u Midway bitkama i tako dalje. Igra pokušava da koristi dijalogerealno, ali ovo se zapravo svodi na to da čujete termin “Japanci” iznova i iznova. Dok ćete većinu svog letenja obavljati u lakim, manevarskim lovcima, vi ćete takođe leteti ronilačkim bombarderima, torpedo avionima i bombarderima u različitim tačkama kampanje. Često je bacanje oružja na neprijateljske mete jedan od najmanje uzbudljivih delova ovakve igre. Ali Heroji Pacifika se veoma dobro bave bacanjem bombi i lansiranjem torpeda, što ove aktivnosti čini veoma zabavnim. Indikatori na ekranu se pojavljuju kada se spremate da padnete, a svetle zeleno kada ste, na primer, spustili dovoljno nisko da lansirate torpedo ili ste se nagnuli do odgovarajućeg ugla da izvršite malo bombardovanje u poniranju.

Combat wings Great Battles Of WWII

Igra se želi fokusirati na kompromis između simulacije i arkadne zabave, sa opcijama za prelazak sa zabavnih vremena uz pomoć upravljača na hardcore simulaciju za one koji vole luđe opcije. Misije će takođe biti veće od norme za arkadne borbene igre, umesto toga da se opredele za kontrolne tačke u celini, što znači da oni koji su manje stručni neće postati frustrirani ponavljanjem istog odeljka iznova i iznova. I naravno, hardkor se može samo ponovo pokrenuti.

Fighter Squadron: The Screamin’ Demons over Europe

Simulator borbenog leta sa temom Drugog svetskog rata objavljen za Windovs 95/98 u martu 1999. Igru je razvio Parsoft Interactive, a izdao Activision, nakon njihovog uspešnog partnerstva na A-10 Cuba! iz 1996. Igra je sadržala devet letelica i tri seta sa više misija za svaku kombinaciju, kao i mrežnu igru sa do šesnaest igrača. Prvobitno je planirano da igra bude isporučena 1998. godine, godine u kojoj su takođe izašli Jane’s WWII Fighters i veoma uspešan European World War. Igra je nekoliko puta odlagana, propustivši izlazak ove dve igre, a zatim i kritičnu božićnu sezonu. Kada je objavljen početkom 1999. godine, slabo se prodavao, uprkos nekim dobrim kritikama. Activision je prestao da radi sa Parsoftom, a kompanija je ubrzo potom prestala sa radom.

Their Finest Hour

Simulacija borbenog leta iz Drugog svetskog rata Lorensa Holanda, objavljena u oktobru 1989. za sisteme Amiga, Atari ST i MS-DOS. Bila je to druga igra u trilogiji naslova iz Drugog svetskog rata kompanije Lucasfilm Games, a ostale su Battlehawks 1942 (1988) i Secret Weapons of the Luftwaffe (1991). Igra je objavljena sa priručnikom od 192 stranice koji je napisao Viktor Kros, koji je pružio detaljan istorijski pregled bitke i perspektive pilota. Paket za proširenje, Their Finest Missions: Volume One, objavljen je 1989.

Postoji više desetina simulacija letenja iz Drugog svetskog rata, a na Vama je da pronađete najinteresantniju za vas. Ove video igre su način da se približite iskustvu Drugog svetskog rata iznad oblaka i borbenih zona. Uzmite kontrolu nad svojim omiljenim avionima i budite deo istorije. Ali samo u igrama jer nam drugi ratovi nisu potrebni.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41511
Željno očekivani nastavak COD MW 2 je konačno dostupan! Pomozi Oprerativnoj g...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41406
Postani najsvestraniji Assassin u istoriji franšize u novom nastavku p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 38%
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC2276
Microsoft Flight Simulator je sledeća generacija jedne od najomiljenijih generacija si...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Ušteda 38%
15.999,00 RSD
Vrsta
Nova
15.999,00 RSD
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Predstavljamo Xbox Series X. Reprodukujte hiljade naslova iz četiri generacije konzola ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
72.999,00 RSD
Vrsta
Nova
72.999 ,00 RSD

Slični članci

11.
Sep.
2023.
Ova mama je gejmer
Video igrice sa temom košarke su popularne već dugo. Od realističnih simulacija do zabavnih igara u arkadnom stilu, a ovo su možda najbolje od njih..
16.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Volite li dobre simulacije letenja? Evo par predloga.