Ova mama je gejmer
06.03.2024.
Autor: Danica Manojlović

Najlepše haljine u video igrama

Svetski dan haljina

Kratke ili duge haljine, A kroj, sirena ili balska, tunike i korseti. Haljine za princeze, šatorske haljine, bez naramenica ili carski struk. Bilo da su retro ili vintage, minimalističke ili sirena, baby doll ili kimono, svi ovi stilovi haljina su neverovatni i zabavni za nođenje. Bez obzira na stil oblačenja ili preferencije žena koje ih nose, Dan haljina je tu da proslavi sve i svakoga!

Svakako je koncept haljina počeo kao funkcionalan način da ljudi pokriju naša tela. Toge, ogrtači i zamotane haljine nalaze svoje mesto kao deo porekla haljina. Prvobitno su ih nosili i muškarci i žene, na kraju su pantalone postale omiljena odeća za muškarce, ali se od žena i dalje očekivalo da nose haljine. Do 14. i 15. veka, barem u Evropi, haljine su postale ne samo funkcionalan način da žene pokriju svoje telo, već su postale i deo modnih trendova. Prekrivene raznim ukrasima i uparene sa ekstravagantnim dodacima kao što su šeširi i ogrtači, haljine su od tada nastavile da se razvijaju.

Iako žene redovno nose pantalone već nekoliko decenija, postoji samo nešto dodatno što može učiniti da se žena oseća ženstveno i lepo kada odluči da nosi haljinu. Nacionalni dan oblačenja haljina je osnovala modna dizajnerka haljina, Ešli Loren. Prvi put je obeležen 2016. godine kako bi skrenuo pažnju na lepotu haljina, oživljavajući i slaveći uspomene koje se dešavaju dok ih nosite. Ashley Lauren je dizajnerka koja se fokusira na svečanu odeću, od maturskih i svečanih haljina do venčanica, posebno sa ciljem da naglasi ženske obline.

I dok je danas idealan dan za haljine, dobar je momenat i da se podsetimo nekih od najboljih haljina u svetu video igara.

Iskreno, kada sam krenula da pravim spisak, shvatila sam da je toliko igara koje su nam donele odlične kostime, ne samo haljine, i to je takođe jedna od tema kojom ćemo se baviti uskoro. Ako oduzmemo krpice koje Kardašijanke šetaju u njihovj igrici, ili one klasične obuci je igre, nemamo baš nešto mnogo izbora! Znamo da je stil glavni deo svakog lika. Silueta je ono sa čime se odmah mogu identifikovati, ali moraju biti dobri za gledanje. Postoji mnogo modernih protagonista u igricama, ali haljine daju atmosferu za razliku od bilo koje druge garderobe. Haljine su malo manje zastupljene u igrama, i većinu vremena zapravo ih i ne nose glavni likovi. Ito ima svojrazlog jer jeteško je boriti se u dugoj, lepršavoj haljini. 

 

The Legend Of Zelda - Zelda

Prva asocijacija mnogima je naša princeza o kojoj vlimo da pišemo, Zelda!

Za serijal koji nosi njeno ime, ima smisla čak iako se ona zapravo ne pojavljuje u svakoj igrici, ali u svakoj u kojoj se pojavi, nosi novu verziju svoje kultne haljine a Breath of the Wild je jedini izuzetak. Primetno je da se njene krpice odlikuju mešavinom roze, bele i zlatne. Zeldina glavna haljina je uvek jako bela, sa roze izvezenim slojem preko prednje strane i sa amblemom Hayrule.

U Ocarine of Time i Twilight Princess, ona ima zlatnu krunu i haljinu sa odgovarajućimsvetlucavim naramenicama. Breath of the Wild je ponovo izmislio haljinu i ova obeležja zamenivši haljinu odećom prikladnijom za otvorene prostore. 

 

Street Fighter - Chun Li

Moja druga asocijacija na ovu temu je Čun Li. 

Street Fighter je već poznat po svojim kultnim likovima, među kojima je Chun Li. Beskrajno tražeći osvetu protiv M. Bisona, imala je mnogo pojavljivanjakao jedan od glavnih likova serije. Naravno, njena odeća je legendarna i ikonična kao i sam njen lik. Iako se razlikuje između igara, prvenstveno se zasniva na kineskom Kipao-u, zategnutom i skraćenom da odgovara njenom agilnom stilu borbe. Plavi i sjajni materijal gornjeg dela je u potpunom kontrastu sa njenim svetlim hulahopkama i belim čizmama, sa komadom lebdećeg materijala između nogu. Savršen stil za šampionku. 

 

The Witcher 3 - Yennefer

Svet veštica nikada nije bio tako popularan kao poslednjih par godina!

Popularni romani Andžeja Sapkovskog katapultirali su ove protagoniste video igara u svetsku slavu zahvaljujući CD Projekt Red ali iNetflix platformi. Među velikom broju likova, Jenefer je jedan od najomiljenijih likova. Ona je potpuno nezavisna sa jedne strane, a opet neverovatno oslonjena na Geralta, baš kao što je i on na nju. Kao takva, njeno pojavljivanje u The Witcher 3 je bila velika stvar, pošto je ona tako važan deo priče, a njen izgled nije razočarao. Njena odeća je zapanjujuće interesantna. Karakteristično je obučena od glave do pete u crno sa malim ukrasima. Iako haljina nikako nije čest outfit, ona u početku nosi blagu modifikaciju ove odeće sa produženom haljinom kada se prvi put sretne sa Geraltom u Skelligeu.

 

Super Mario - Peach

Još jedna princeza,uvek u nevolji. Znamo da nanovija igra koja nam dolazi ovog meseca stavlja Peach u neke nove situacije i kostime ali iskreno, gde je haljina, tu je Peach!

Super Mario franšiza ima mnogo voljenih likova i iako nemaju uvek najneverovatniju odeću, imajuizglede koji su tokom decenija postali toliko kultni da su nezaboravni. Princeza Breskva je prva i centralna po tom pitanju. Baš kao i Mario, Bouzer i svi ostali, njen izgled se nije mnogo promenio u seriji. Obučena u ružičasto od glave do stopala, prikazuje stalno jednostavnu haljina u evropskom stilu. Tamnoružičasti porub, boja žvake za glavni deo tela i veliki plavi dragulj na grudima, sve uravnoteženo sa njenom plavom kosom i plavim očima. Poznato ali uvek slatko!

 

Nier Automata - 2B

Joko Taro je omiljena i neverovatno jaka. Ona je sila za sebe i gura igru za igrom prilično glatko. Ona je sjajan lik sa neverovatnom glasovnom glumom i na engleskom i na japanskom, a njen izgled bi mogao da vas natera da pronađete ili sašijetenjen kostim. Izgled joj je dihotomija, crno-belo, ozbiljno i neozbiljno. Njena bela kosa je u kontrastu sa crnom trakom za kosu i povezom za oči a blede noge umotanesu  u crne čipkane helanke. Najistaknutija je njena mini haljina, naborana na dnu, ali otvorena za noge. Sve je to tanka čipka i oko grudi, sa rukama u rukavicama.

Resident Evil 4 - Ada Wong

Crvena večernja haljina koju je Ada Vong nosila u Resident Evil 4 bila je i elegantna i praktična. Međutim, neki su tvrdili da je haljina neprikladna za borbu protiv zombija, a bilo je i kritičara koji su je  opisivali kao šangajsku kurvu ali nije daleko od toga da izgleda kao kol gerla. Njena haljina sa visokim prorezom ima smisla jer je ona tajni agent koji koristi svoj seksipil da manipuliše muškarcima. Haljina se dobro uklapa u Adine akrobacije jer joj ne ograničava kretanje.

Haljina joj omogućava i brz pristup futroli za pištolj koja joj je vezana za nogu. Modni svet vas često tera da birate između forme i funkcije, ali Adina haljina zadovoljava oba..

 

 

Resident Evil Village - Lady Dimitrescu

Kada se prvi put pojavila, Ledi Dimitresku je očarala svet video igara svojom visinom ali i celokupnim izgledom. 

Ladi Dimetrscu treba malo predstavljanja, pošto je svojom pojavom osvojila internet. Stojeći na neverovatnih devet stopa i šest inča, ona se nadvija nad svime, što je, nažalost, blagoslov za previše ljudi. Naravno, i njena odeća je kultna. Stilizovana prema inspiracijama svetlijim haljinama iz 1930-ih, njena bleda krem haljina gotovo se topi u njenu bledu kožu, dok njen tamni ruž i šešir sa obodom ne mogu da ostanu neprimećeni. To je izgled za umiranje!

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Princess Peach - Showtime! je šarmantna igrica koja će te odvesti u svet Mario u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Po prvi put na Switch konzolama neverovatni akcioni JRPG Yoko Taroa Nier Automata.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch The Witcher 3 - Wild Hunt
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.499,00 RSD
Vrsta
Nova
5.499 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO296
XBOX ONE Resident Evil 4
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.399 ,00 RSD

Slični članci

27.
Dec.
2022.
Ova mama je gejmer
Prva asocijacija mi je Aloy i Horizon Forbidden West, ali ona definitivno nije jedina. 2022. godina je donela dosta dobar izbor ženskih protagonista.
07.
Dec.
2020.
Vesti/Najnovije
Sigurni smo da većina vas zna sve o ovoj igri. O bandama, glavnim likovima ili ulogama koje vi kao igrač možete odabrati. Ipak, za sve koji tek razmi&sc...
09.
Sep.
2020.
Vesti/Najnovije
Kosplej  je spoj veštine izrade kostima, glume i performansa.