Ova mama je gejmer
25.05.2024.
Autor: Danica Manojlović

Skriveni zapleti u video igrama

Za neke sigurno niste znali!

Zaplet u nekim video igrama može biti jednostavan ali je najčešće složen i sveobuhvatan. Zapleti mogu uzeti nekoliko dana igranja, više likova ali i godine igranja. Dešava se da je ponekad teško uočiti manje podzaplete koji se granaju u svojim pravcima. Ukoliko vam recimo pogrešan lik umre u pogrešno vreme, vi možda nikada nećete dobiti priliku da istražite skriveni dragulj priče. To može biti frustrirajuće ako znate da nešto gubite, ali se dešava da igrači godinama ne budu svesni onoga što su mogli igrati. Sporedne priče mogu biti tako dobre ako ne i bolje od glavne priče!

Ove priče mogu završiti otkrivanjem skrivenih informacija o voljenom liku, Mogu vam pomoći da više uronite u svet kroz koji igrate. Koji su neki od najboljih zapleta koje ste možda slučajno prošli?

 

Persona 4

Na sredini igre Persona 4, kada se čini da ste uhvatili ubicu i kada vas pitaju šta nameravate da uradite sa njim dobijate opcije

  1. da ubijete,
  2. predate policiji
  3. kažete "This doesn't seem to add up"

Biranje bilo koje opcije je ok ali ova poslednja efektivno završava igru i daje vam ili osrednji ili loš kraj.  Nemojte misliti da je treća opcija dosadna! Da ne kvarimo, predlažemo da izaberete treću opciju. To će vas odvesti na put pravog ubice.

 

Half-Life 3

Nekadašnji pisac Valve kompanije je u avgustu 2017 objavio mogući sažetak zapleta Half-Life 3., ispričan očima Gordana Freemana. Curenje ili šala, moguće je da će ovaj zaplet ostati skriven zauvek. Fantastika ili činjenica, to je definitivno zanimljivo čitanje jer sadrži detalje Alyx i Gordonove poslednje samoubilačke misije u srce Combine na brodu koji putuje kroz prostor i vreme dok ih progone neprijateljske snage. Ako je ovo bio stvarni rezime igre, jasno je da je Half-Life 3 trebao da bude finale. 

 

 

Grand Theft Auto

GTA ima baš malo likova koji se ponavljaju. Ali, uvek je tu jedan legendarni glas u skoro svakoj igri. Jeffrey Crawford "Lazlow" Jones.

Njegova prošlost je grozna i duga. Počeo je samo kao pripravnik a zatim DJ pomoćnik u Vice City Stories. Unapređen je da vodi ceo V-Rock tokom Grand Theft Auto Vice City pre nego što je otpušten zbog seksa sa pripravnicom. Postao je i očajan da nađe posao a čak je zvao i druge radio stanice i molio ih za posao. 

1992. godine mu VCTR nudi posao voditelja Entertaining America nakon što je originalnog voditelja slučajno ubio Jack Howitzer. I taj je posao izgubio zahvaljujući alkoholizmu, a završio je kopanjem rovova u Maleziji. Nakon još nekoliko poslova koji se proteže kroz više GTA igara, konačno je pronašao svoj put povratka do VCTR hostinga Chattersphere u GTA V.

 

Endless

Još jedan zaplet koji možete otkriti samo igranjem više igara u seriji i obavljanjem mnoštva sporednih zadataka. Davno, davno je zatvorski transportni brod bio primoran da se namerno sruši na površinu planete po imenu Auriga. Zatvorenici, stražari i drugi ljudi koji su bili zarobljeni su se izborili da izađu na površinu nakon što se njihova kapsula za spasavanje srušila duboko u džinovske trezore. Milenijumima kasnije Auriga umire i ponestaje joj prirodnih resursa. Tu su i mnoge frakcije koje se ili bore da je poprave, osvoje ili pobegnu u svemir. U beskrajnom svemiru vi  pokušavate da uđete u trag misterioznoj drevnoj civilizaciji koja je preteča celog života koji nestaje. Ovo je najkraći rezime a na vama je da igrate ove igre kako biste sami otkrili istinu.

 

Skyrim

Igra Skyrim je puna skrivenih tajni i priča. Iskreno, mnogo bi bilo potrebno da se pređe preko njih, čitajući knjige koje se mogu pronaći koje mogu dati nagoveštaje o predanju i drugim pričama koje se dešavaju širom sveta i u prethodnim igrama. Postoji jedna knjiga koja otkriva čitavu dodatnu liniju zapleta na 17 stranica  Kolb & the Dragon An Adventure for Nord Boys. To je knjiga koja se može naći na više lokacija širom Skyrim i napisana je u standardnom stilu. Vi treba da izaberite svoj avanturistički stil i birate kojim putem želite da idete, a zatim okrenite stranicu na kojoj je to detaljno objašnjeno. Zabavna mala sporedna priča o mladom dečaku iz Norda koji će ubiti zmaja.. Iako većina završetaka uključuje njegovu smrt na razne tragične načine, ako krenete pravim putem - možete ga pratiti do pobede!


Metal Gear Solid

Johnny Sasaki je lik koji se pominje se pominje na neki naćin u svakoj igrici Metal Gear Solid igri. On je zaista bio u prvom planu kada je bio jedan od Old Snake-ovih najvrednijih saveznika u Metal Gear Solid IV. Ako ipak niste igrali sve igre i uspeli ste da povežete koji je nasumični čuvar, njegovo iznenadno priznanje ljubavi Meril moglo bi biti malo šokantno. U svim igrama u kojima se pojavio otkrivao je da je zaista bio zaljubljen u nju od prve igre u kojoj može biti saslušan komentarisanjem o tome kako je Meril napravljena.  

 

 

Dishonored

Korvo Atano dobija misteriozni predmet od strane Outsider-a u Dishonored-u na početku njegove potrage za pravdom i osvetom. Još uvek toplo i jezivo kuca Srce koje mu pokazuje lokaciju skrivenih predmeta i šapuće mu mračne tajne. Takođe, Srce je zapravo Caričino, i njen duh ili duša su na neki način magično vezani za njega jer je to način na koji se Outsider kreće. Ako ste propustili tu vezu, razumemo vas jer je veoma suptilna. Nijedan NPC to nikada ne pominje ili komunicira sa Srcem. Možete otkriti da je organ nekada pripadao Corvovom bivšem ljubavniku tako što ćete ga uperiti u stvari, a zatim ga stisnuti dok otkrića koja daje polako otkrivaju ličnost koja izgleda poznato. Na kraju, ovo kulminira tako što ga uperite u Caričinog ubicu i malo ga stisnete.

Far Cry 4

U Far Cry 3 je postavljena visoka granica za psihodelične pojave u Far Cry 4, a pisci su odgovorili na izazov stvarajući mistični svet Shangri-La. Prva misijaje  potrebna da bi se unapredila priča, a sve ostale su opcione i mogu se lako proći osim ako ne uživate u prilici da istražujete kroz Kyrat i pronađite svaku teško dohvatljivu Thangku. Čak i tada morate da igrate kroz sve misije u kojima se borite protiv demona da biste iznudili invaziju stvorenja na svetu zemlju. Učiniti sve to još uvek može da vas ostavi u mraku, a puni obim onoga što se ovde desilo i kako se Shangri-La odnosi na glavnu priču može se u potpunosti razumeti samo sa ispunjavanjem višestrukih bonus ciljeva i sopstvenim tumačenjem događaja.

 

 

Legend Of Zelda Breath Of The Wild

Svi znamo da je gubitak prijatelja koji vas je podržavao dugi niz godina težak. To je razlog zbog kojeg ćete poželeti da učinite nešto u čast sećanja na njega. Nintendo je slično uradio za Satoru Iwata ovekovečivši ga u fantastičnoj igri Breath Of The Wild kao NPC po imenu Botrik uz njegovu sopstvenu malu liniju zapleta. Kada razgovarate sa Botrikom, on bi mogao da pomene Gospodara planine koji živi na planini Satori na severozapadu. Ako putujete tamo, naći ćete prelepo drvo trešnje koje gleda na jezerce, a ako ga posetite noću, možda će prijateljski eterični duh čuvati jezerce.

Gospodar planine, čija je biografija, ako pročitate, poznata i kao Satori, prikladan je omaž velikom izvršnom direktoru kroz igru.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4314
Reprizirajte ulogu ubice sa natprirodnim moćima u Dishonored-u 2 - sledećem poglavlju n...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
999 ,00 RSD
Korišćena
799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4305
PS4 Far Cry 4 & Far Cry Primal
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch The Legend of Zelda - Breath of the Wild
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Žičani USB kontroler u GameCube stilu  Anti-klizajuće analogne palice i br...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

21.
Dec.
2023.
Focus on
Još uvek nemamo sve informacije o glumcima koji su pozajmili glasove novim GTA 6 junacima, ali postoji poduži spisak poznatih glumaca koji su rad...
05.
Sep.
2023.
Focus on
Uživajte u fantastičnoj igri STARFIELD uz ovih par saveta.
10.
Aug.
2023.
Nintendo
Nintendo Swith koristimo već godinama ali nam se čini da je Nintendo još dosta toga o ovoj konzoli ostavio neotkriveno kako bismo se igrali i neke stv...