Ova mama je gejmer
16.05.2024.

10 najboljih igara kao Fallout

A ima ih i više!

Preneto sa bloga Indijanka Danka

 

Iskreno, nisam planirala da se bavim povećanim interesovanjem za igru Fallout nakon početka emitovanja serije, ali stvari postaju jako ozbiljne. Mislila sam da su rekordi koje igra postiže na Steam platformi od prošlog meseca odraz nekih drugih zemalja ali nisam znala da se Amazon prime toliko gleda i kod nas. Onda sam istrčala iz kuće u mojoj više godina staroj Fallout 76 majici do Beo centra i doživela da mi par klinaca priđe i pita gde sam kupila majicu!

Zbog toga se danas bavim najboljim igrama koje možete igrati ukoliko vam se dopada Fallout.

Odavno je jasno da je Fallout franšiza toliko popularna zbog jedinstvenih elemenata koji uključuju fantastičnu i beskrajnu avanturu, fascinantnu priču i elemente horora. Treba napomenuti i impresivan otvoreni svet, veliki broj raznovrsnih neprijatelja, tone oružja ipuno odličnih likova. Fallout igre nisu kratke i lake i svako će vam reći da na njih treba odvojiti bar 100 sati. Igrači su nakon završetka igranja svih Fallout igara napominjali da se osećaju kao da ne postoje druge igre koje bi dale tako dobar osećaj. Naravno, svet video igara je tako velik da se ipak mogu pronaći igre koje će vam pružiti skoro isti osećaj. Dakle, za one oji nisu do sada igrali Fallout, uskoro ide tekst o najboljim Fallout igrama, a za prekaljene gejmere, evo igara koje vredi zaigrati.

 

Bioshock

Prva igra koja mi pada na pamet je Bioshock. To je pucačina iz prvog lica objaljena 2007. Razvili su je 2K Boston (kasnije Irrational Games) i 2K Australia, a objavio 2K. Igra prati Džeka koji otkriva podvodni grad Rapture, koji je izgradio poslovni magnat Endru Rajan kao izolovanu utopiju. Otkriće ADAM-a, genetskog materijala koji daje nadljudske moći, pokrenulo je turbulentno propadanje grada. Džek pokušava da pobegne od  Rapture, boreći se sa njegovim mutiranim i mehaničkim stanovnicima, dok nekoliko zdravih preživelih stanovnika objašnjava prošlost grada.

BioShock je dobio pohvale sa svih strana, a kritičari su ga posebno hvalili zbog narativa, tema, vizuelnog dizajna, okruženja i igre. Smatra se jednom od najvećih video igara ikada napravljenih i demonstracijom video igara kao umetničkog oblika.

Bioshock se uvek bavio istraživanjem i atmosferom na prvom mestu, a zatim pucnjavom, tako da, iako borba ovih dana može da izgleda pomalo drvena u poređenju sa drugim FPS igrama, još uvek postoji vrlo malo podešavanja igre koja su tako dobro realizovana kao Rapture.

 

Borderlands 3

Druga opcija bi mogao biti Borderlands 3. To je akciona pucačina iz prvog lica objavljena 2019. Razvio je Gearbox Softvare i objavio 2K. To je nastavak Borderlands 2 iz 2012. i četvrti zapis u glavnoj seriji Borderlands.

Borderlands ima psihotropsku lunarnu apokalipsu uz svetliji, glasniji i abrazivniji pristup. Igra vas vodi u svet u kojem morate da se borite uz dosta zabave. Velika količina oružja u igri je detalj koji privlači pažnju igrača.

Outer Worlds

Zatim bi trebalo zaigrati Outer Worlds ukoliko to niste do sada uradili. Iako mi nije prva pala na pamet za ovaj spisak, možda bi ona mogla biti prvi izbor za igranje. Outer Worlds deli više od teme igre sa Fallout jer potiče iz Obsidian Entertainment-a, istog studija koji je preuzeo veći deo posla i zasluga za Fallout New Vegas koji se smatra jednom od najboljih Fallout igara.

Ove dve igre su zapanjujuće slične po nekim detaljima. Ali, Outer Worlds ima odličnu verziju nacrta. Izdanje sa RPG temom iz 2019. nudi sve stvari koje se vole u Fallout-u, a zatim i neke nove. Igra je smeštena u 1901. kada su mega-korporacije preuzele kontrolu nad raznim planetama da bi ih kolonizovale. Vaš cilj je da zacrtate novi put kao putnik u novoprobuđenom svemirskom brodu dok komunicirate sa galaktičkim frakcijama na svom putu.

Wasteland 2

Originalni Wasteland je objavljen 1988. godine, a Wasteland 2 dosta kasnije i to 2014. godine. To je igra kompanije inXile Entertainment razvijena u saradnji sa Deep Silver. Fallout entuzijastima je bilo teško da poveruju da će ovakva igra ikada postojati.

Ovo je poboljšano izdanje RPG pristupa odozgo nadole koji se odvija u alternativnoj istorijskoj vremenskoj liniji u kojoj su nuklearni rat i pad meteora opustošili Zemlju. Igra ima sličan stil igranja kao neke od najranijih Fallout igara. Ovo je uobičajen aspekt jer igra dolazi od kreatora retro naslova Fallout-a. Vizuelni prikazi su bolji u ovoj igrici, a takođe ima i neke dodatne mehanike prilagođavanja tima sa preciznim udarcima i više linija govornog dijaloga.

HORIZON ZERO DAWN

Možda nekima neobičan izbor ali je meni sasvim razumljiv. Nema igrača koji ne zna da je Horizon Zero Dawn fantastična igra smeštena u ne baš tako svetlu budućnost.

U igri se borite sa dinosaurusima mašinama i drugim stvorenjima. Sve što imate na raspolaganju su luk i strela u rukama dok se krećete kroz različite lokacije. Dosta su lepe ako imamo u vidu pustoš nuklearnog otpada. Vaš cilj je da otkrijete misteriozno poreklo meni omiljene Aloy. Od vas se zahteva pažljivo planiranje i izvršenje da bi se svaka od pretnji u vidu životinja mašina uništila. Sa svakim stvorenjem koje skinete, skupljate materijale koje možete koristiti za nadogradnju Aloy-ine opreme kako biste mogli da se borite sa još većim zverima. Ovo je neverovatno impresivna igra i obavezno je treba odigrati!

Cyberpunk 2077

Još jedna od mojih omiljenih igara, Cyberpunk 2077 govori o ne baš tako lepoj budućnosti. Odvija se u distopijskoj budućnosti, a vi kradete biočip i ubacujete ga u svoju glavu. Delite svest sa preminulom rok zvezdom i teroristom po imenu Johnny Silverhand, koga igra Kianu Reeves. Igranje u Cyberpunk 2077 je slično seriji Fallout ali Cyberpunk je za korak bolji u odnosu na Fallout sa svojom borbom, i ima još impresivnije zadatke i NPC interakciju.

Ova igra je takođe dobila svoju seriju koja je i dalje jako popularna.

Starfield

Bethesda ima još jedan veoma specifičan RPG u svemiru, Starfield. Igra je imala prilično težak početak kada je lansirana ali od tada je zajednica preuzela ovu igru nalik Fallout i pokušava da je oblikuje tako da predstavlja nešto što im je omiljeno.

Premisa igre je zaista jednostavna. na vama je da nabavite brod i istražujete. Možete pratiti glavnu priču, ako želite, ili jednostavno otići i izazvati haos. Bethesda konstantno radi na poboljšanju Starfield igre i čini se da nas najbolje tek čeka.

Metro 2033

Ovo je igra za one koji žele nešto što obuhvataFPS sisteme i mračni ton Bethesdinih Fallout naslova, samo u vidu fokusiranijeg okvira. Teško je pogrešiti sa postapokaliptičnom Metro serijom. Dok Metro: Last Light ima neke dobre ideje, a Metro: Exodus dokazuje koliko je prelep i ambiciozan, nijedno od njih ne odražava klaustrofobični teror Metro 2033.

Zahvaljujući horor igrama preživljavanja koliko i FPS, Metro 2033 je napeto, podzemno putovanje koje čini da se svaki pojedinačni metak oseća dragocenim.

Stalker: Call of Pripyat

Stalker Call of Pripyat je smeštena u alternativni univerzum gde se drugi Černobil dogodio 2006. To je pucačina u prvom licu sa mnogo mogućnosti za borbu. Ovde apokalipsa nije neizbežna i na vamaje da date sve od sebe da je zaustavite. Stalker franšiza ima više igara i na vama je da im se posvetite u potpunosti kada krenete da igrate. Dakle, postapokaliptični ambijent koji je sličan Fallout-u ali ovoga puta oko Černobila.

Vaša naređenja su, kao majora Degtyarev-a da uđete u zonu da istražite nestanak vojnog osoblja. Pored zračenja, zona je ispunjena čudnim anomalijama, od energetskih oluja do predatora mutanta i moraćete da učinite sve što je potrebno da preživite. Jako mračna igra otvorenog sveta je zadivljujuća mešavina akcionog horora koji će vas naterati da skačete u senke i neprestano gledate preko ramena dok istražujete napuštene gradove Černobil i Pripyat.

Call of Pripyat je direktan nastavak Shadow of Chernobil pa iako ne morate nužno da ga prvo igrate, itekako je vredan odvojenog vremena. Imajte u vidu da je ovo stara igra.

No Man’s Sky

Akciona avantura preživljavanja u kojoj istražujete delove beskonačnog univerzuma. Ovo je veoma zabavna igra puna opcija prilagođavanja koja vam daje puno slobode da radite šta god želite. Ako vam borbe i potrage nisu zanimljive, a više volite otkrivanje tajni i istraživanje beskrajnog svemira, svideće vam se sigurno No Man’s Sky. Na vama je da putujete kroz igru otkrivajući različite planete, prikupljate resurse i nadograđujete svoju letelicu.

Imajte u vidu da kreatori i dalje rade na ifri i nude nove sadržaje.

Ovo spisku bi se još mogle dodati i sledeće igre:

  • Divinity Original Sin 2
  • Disco Elysium
  • Dying Light
  • FROSTPUNK
  • Skyrim

Javite mi kako Vam se dopadaju ove igre!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Proizvođač: Exquisite Gaming Limited Visina: 20 cm Kompatibilan sa: većinom pametni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41166
Role play igra sadrži duboku i zanimljivu priču, koristeći novi dinamički sistem dijal...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50477
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smeštena u Night City, megalopolis...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50438
Ovo kompletno izdanje ti omogućava da uživaš u hvaljenom Horizon Forbidden...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
The Outer Worlds je novi naučnofantastični RPG Single player. Dok istražuješ&nb...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Putujte u gradove Rapture i Columbia kroz BioShock Remastered, BioShock 2 Remastered i ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Aug.
2023.
Ova mama je gejmer
Iako igranje video igrica i gledanje TV emisija imaju svoje prednosti, aktivno angažovanje, kognitivna stimulacija, razvoj veština, društvena i...
11.
Aug.
2023.
Vesti/Najnovije
Mašta može svašta a naročito kada se radi o svetu video igara. Neke igre nam donose bolju budućnost, ali većina je vidi na jedan mračan i apoka...
22.
Jan.
2023.
Vesti/Najnovije
Kako živimo u eri TV i striming serija, sve više ponestaje originalnih ideja. Tvorci ovakvog sadržaja su pronašli rešenje i okrenuli se ...