PC
22.02.2022.

GEJMERSKE STOLICE - Preporuka i za one koji nisu gejmeri

Nekima je bitnija stolica od računara

Uvek kada pomislimo da je sve o gejmerskim stolicama rečeno i napisano, shvatimo da je toliko toga novog ili neobjašnjenog, iako je u pitanju na prvi pogled jednostavan proizvod. Modeli se konstantno unapređuju, od materijala preko boja do funkcija. Nekako sve najbolje gejmerske stolice trenutno izgledaju kao da su pravljene za automobile za trke a ne za igranje i posao. Razlog zbog čega ih kupuju poslovni ljudi je zbog odličnog držanja koje ovakve stolice podstiču. Briga o vašoj kičmi je važna, jer je ona jedina koju imate, a toliko nam je bitna. Odabirom najbolje gejming stolice za sebe osiguraćete da se ona brine o vama. Nekima je bitan računar ali je bitno i zdravlje!

Mnoge od najboljih stolica bi mogle ponekada da izgledaju i preterano sa sedištima za trke ili sa prekrivenim satanističkim runama kao neki DOOM modeli, RGB svetlima, nosačima za piće i čips ili grejačima. Nije svaka stolica u čijem naslovu piše gejming dobra, a nije ni gejmerska. I imajte u vidu da iako možda nije na vrhu vaše liste bitnih stvari kada gledate stolice, ergonomija je veoma bitna! Testiranje stolice u izložbenom salonu može vam pokazati samo par stari. Da biste zaista razumeli kvalitete nekog modela, morate ga koristiti. Cena nije glavno merilo i ako je nešto baš skupo, ne mora značiti da je i dobro. Pogledajte, raspitajte se, vidite pa tek onda kupite.

Ukoliko niste pričitali naš tekst o tome kako birati najbolju stolicu, predlažemo da prvo pročitate taj tekst kao i ovaj o RGB opcijama.
O DX RACER brendu i stolicama smo već pisali ali sada ćemo o odeđenom modelu.

 

 

DXRacer Racing Pro

DXRacer je originalni brend stolica za gejmere. Postoje korisnici koji tvrde da DXRacer nije postojao, ne bi postojala industrija gejming stolica. Njihovi rani dizajni dali su nacrt koji je svaki brend u industriji pratio. Dugi niz godina, Racing Series Pro RV131 je bio jedan od vodećih modela DXRacer-a. To je nacrt/osnova onoga što ChairsFX sada naziva „stolica za profesionalne esports igre“. Ima 4D naslone za ruke, podstavu od hladne pene i multifunkcionalnu bravu za nagib. Ovo je bio jedan od najranijih modela koji je imao višenamenski mehanizam za nagib. 

Odmah da budemo jasni - ovo je jedna jako kvalitetna stolica!

Nekoliko stvari definiše ovu stolicu kao „kvalitetnu“. Prvo je obloga od hladne pene. Čak i posle višemesečne upotrebe, izgledaće i ponašaće se kao nova. Svaki put kada ustanete iz stolice, ona se vraća u prvobitni oblik.  Materijal je jako bitan a Racing Pro serija dokazano posle konstantnog korišćenja mesecima ima izled kao da su u pitanju nove stolice.  DXRacer garantuje da će njegov vrhunski materijal od koga je tapacirana stolica trajati dve godine. Na osnovu raznih testova izdržljivosti, možete očekivati da će trajati duže od garantnog roka. Samim tim, imaćete jako malo znakova habanja. Nakog jako duge upotrebe možda ćete dobiti mali nabor na koži, ali to je nešto šte će se nekim drugim brednovima desiti posle par meseci, tj. mnogo brže. Ukoliko izaberete stolicu sa belim DXRacer logotipom na jastucima, povremeno obrišite znak da vam se ne bi pojavila posle jako duge upotrebe malo promenjena nijansa od znoja.  Tilt-lock je još jedna karakteristika u kojoj ćete zaista uživati. U pitanju je multifunkcionalna blokada nagiba. Korišćenje pruža dodatne mogućnosti kretanja dok sedite. Idealno je praviti pauze u radu ali kada imate gužvu, multifunkcionalno zaključavanje nagiba je zaista zgodno. 4D nasloni za ruke nude pristojan opseg pokreta, mekane vrhove i oštre performanse. Nakon višemesečne konstantne upotrebe, i dalje će izgledati i raditi kao novi. 

Ovo su stolice sa izbočenim ivicama sedišta kojevas „prisiljavaju“ da sedite sa spojenim nogama. To osigurava odlično držanje dok sedite, ali takođe možete da se oseća kao da vas nešto ograničava. Za rad za stolom, ova konfiguracija je savršena. Za opušteno igranje igara ili gledanje filmova, kauč je možda udobniji. Bez izbočenih ivica, ova stolica bi bila idealna i za rad i za opušteno opuštanje.

DXRacer Racing PRO Serija stolica najviše odgovara korisnicima visine od 170 do 182 cm.

 

 

Trust GXT 712 Resto Pro

Da li se sećate teksta u kome smo kritikovali naše distributere jer ne poručuju nekada sve ono što kupci žele da vide u radnjama? Tada smo napomenuli da ovaj model stolice u svetu dobija nagrade i da je često izbor urednika. Sada je i u našim radnjama.

Pakovanje stolice je slično svim ostalim stolicama, velika braon kutija sa nacrtanom stolicom, ali... sa druge strane se nalazi slika i to nam se dopada!

U pitanju je vrhunska, visoko podesiva gejmerska stolica sa izuzetno širokim sedištem koje je napravljeno za sate udobnog igranja.

Igrači znaju da neprekidno igranje satima može opteretiti telo. Zbog toga je potrebna stolica koja vas podržava u vašim najvećim avanturama i najtežim bitkama. Trust GXT 712 Resto Pro stolica ima prilagodljiv naslon, uklonjive jastuke za donji deo kičme kao i za vratni deo, 4D naslone za ruke i podršku za težinu do 150 kg!

Ulošci velike gustine na sedištu i naslonu dopunjuju ergonomski dizajn ove stolice, dok isporučeni jastuci za lumbalni deo i vrat sprečavaju naprezanje i pružaju krajnju udobnost. Zbog prostranog dizajna, lako pristaje svakom igraču ali i svima onima koji koriste stolicu i za više satni rad. Trust GXT 712 Resto Pro je napravljena od veganske PU kože sa elegantnim šavovima zlatne boje i detaljima koji izgledaju i na dodir su kao od antilopa. Ako bolje pogledate zlatni šav, nećete videti nikakve izbočene niti. Crni antilop na ivicama za ocrtavanje sedišta je posebno lep. Tekstura je super nežna za kožu i oseća se veoma udobno kada dodirnete. Konačno, na naslonu za glavu je zlatni logo kompanije. Trust je očigledno vodio računa o novim trendovima i uklopio ih u moderan a opet tradicionalan dizajn. 

I ova stolica ima 4D naslone za ruke. Sva dugmad za podešavanje su laka za dohvat i rukovanje. dok su i sva ostala podešavanja na stolici, kao što su naslon za leđa od 90° do 180°, ugao sedišta od 90 do 115° i visina sedišta od 47 do 57 cm, pogodna za lako regulisanje bez problema.

Ispod sedišta vidimo svima poznatu gasnu oprugu klase 4, za koju se zna da radi pouzdan i izdržljiv posao. Ova stolica takođe impresionira svojim kapacitetom od 150 kg uparenim sa metalnom bazom i izdržljivim točkovima od 65 mm. Pojedinačni točkići su zasnovani na standardu i ostavljaju solidan utisak nakon prvog kotrljanja. Na kraju krajeva, Trust želi da se osećate kao kralj ili kraljica na ovoj stolici. Već posle prvog testa, jastuci će vas osvojiti. Zbog prilično dužeg oblika u visini sa nešto manjom dubinom jastuka, sedećete neočekivano dobro. Uglavnom se ovi jastuci ne koriste a nekima su čak i dosadni. Trust je uložio mnogo truda u ove jastuke i stvorili su nešto udobno i drugačije. Za montažu jastuka koriste se jednostavne kopče, koje se moraju jednom provući oko naslona. Okvir je prostran i nudi dosta prostora za visoke ljude. Što se tiče čvrstog stajanja, ukupno pet točkova se veoma dobro kotrlja po svim površinama, bilo da je to tepih ili laminat.

Prema Trust-u, cela stolica nije zahtevna kada je u pitanju održavanje jer je otporna na mrlje i prskanje. Uobičajena pukotina na bočnim stranama sedišta, gde se često krije neka prljavština, još uvek postoji, ali je zatvorena na dnu i lako se čisti krpom.

 

 

Razer - Iskur i Iskur X

Ovaj brend je sinonim kvaliteta. Zeleni znak koji svi žele na svom stolu. Bilo je samo pitanje vremena kada ćemo dobiti i stolice u ponudi. Ukoliko se pitate koja je razlika između ova dva modela sem cene, Iskur X dolazi po nižoj ceni u odnosu naIskur, ali i dalje zadržava većinu osnovnih karakteristika Iskur gejming stolice lansirane 2020. godine. Lumbalni oslonac je izostavljen kod Iskur X, ali je dostupan jastuk za lumbalnu podršku kao poseban dodatak koji možete kupiti..

Veliki deo odličnih materijala koji su korišćeni u proizvodnji Iskur takođe je primenjen na Iskur X. Izdržljiva pena visoke gustine unutar stolice pruža jastuk za sedenje koji šruža dugotrajnu udobnost. Pena se proizvodi od prilično izdržljivih materijala, a osoba može dugo da sedi bez osećaja nelagodnosti.

Postoje i razlike u naslonima za ruke između ove dve stolice. Dok Iskur ima 2D naslone za ruke, Iskur X ima 4D naslone za ruke. Možete se nagnuti malo unazad bez potrebe da bilo šta podešavate, namestite naslon pomoću nivoa, ili možete nagnuti stolicu napred ili nazad i zaključati je na mestu. I da, možete podesiti visinu. Upakujte sve to sa mehanizmom za lumbalni oslonac i dobićete stolicu koja može da odgovara mnogim pozicijama za sedenje i da se prebacujete između njih bez mnogo muke. Svaki deo ovih stolica je čvrst i luksuzan.

Koji model stolica iz naše ponude se vama najviše dopada?

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Razer Iskur je izuzetno kvalitetna i potpuno prilagodljiva gejmerska stolica. Tapaciran...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
56.999,00 RSD
Vrsta
Nova
56.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Razer Iskur je izuzetno kvalitetna i potpuno prilagodljiva gejmerska stolica. Tapaciran...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
64.999,00 RSD
Vrsta
Nova
64.999 ,00 RSD

Slični članci

08.
Feb.
2022.
Ova mama je gejmer
Gejmerske stolice su uvek interesantne, a čini se da je trust rešio da nasa konstantno iznenađuje novim modelima.
27.
Dec.
2021.
PC
DXRacer nisu samo stolice namenjene udobnom sedenju. DXRacer je moćno sedište puno snage, pravo umetničko delo čija se vrednost ogleda u svakom &...
23.
Aug.
2021.
PC
Postoje stolice.. i stolice... O tome smo pisali. Ipak, Trust konstantno dobija nagrade za svoje modele.