PC
13.09.2022.
Autor: Danica Manojlović

Gejming Slušalice u 2022. godini

Možda se lista promeni do kraja godine

Najbolje slušalice za igranje ne samo da vam pružaju odličan zvuk, već i niz drugih funkcija koje će vam trebati za vrhunsko zvučno iskustvo. Pisali smo o karakteristikama, ali nikada nije dovoljno.

Gejmerima koji se takmiče je potreban odličan mikrofon za komunikaciju, dok će igrači koji jako dugo igraju dati prednost udobnosti iznad svih drugih stvari. Na par štandova koje sam videla na IFA2022 u Berlinu je prikazano dosta dobrih modela bežičnih slušalica, ali se čini da i sami proizvođači i dalje nisu sigurni u to šta tačno gejmeri traže kada su bežični modeli u pitanju. Verujte mi da nije bilo štanda na kome me nisu pitali šta mislim o topj opciji i da li bih nešto menjala i dodavala. Naravno, odgovor se razlikovao od brenda do brenda jer i dalje mislim da je to opcija koja treba da se razvija. kao da svima fali ono nešto malo... Većini su potrebne bežične slušalice koje zvuče dobro i koje ne koštaju bogatstvo.

Šta god da je potrebno,ovo je trenutna lista preporuka kada su u pitanju slušalice za 2022. godinu.  Ove slušalice nude najbolji zvuk za igrače u svakom rangu budžeta. Kvalitetni drajveri osiguravaju da dobijete najbolji zvuk.. Najbolje slušalice za igranje nude više drajvera za balans koji zahtevaju minimalno podešavanje sa vaše strane. I ovde imamo dokaz da nije uvek potrebno bogatstvo da bi imali dobar proizvod. Neke od najboljih slušalica za igranje koštaju manje od 100 eura, tj. 12.000 dinara.

Naravno, ko želi da potroši nešto više novca, ima i nekih premijum opcija koje neće razočarati jer zvuče prilično neverovatno.

Pre nego krenem sa spiskom, da se podsetimo par bitnih stvari.

 

Šta je potrebno za dobre gejming slušalice?

Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kada birate slušalice za igre. Dobra cena i kvalitet zvuka su na prvom mestu, ali i udobnost je tu. Takođe, mikrofoni za poništavanje buke su ključni za komunikacije, tako da većina slušalica koje smo ovde naveli uključuje ovu funkciju. Želite pristojan kvalitet glasa i mikrofon koji neće uhvatiti svaki pojedinačni pritisak na vašoj mehaničkoj tastaturi.

 

Kako se testiraju gejming slušalice?

Sve slušalice se koriste svakodnevno najmanje nedelju dana. Snimaju se uzorci glasa u programima i upoređuju ga sa prethodnim snimcima drugih modela. Tu je i Discord da bi se dobile povratne informacije od prijatelja o tome kako zvuče. Tokom te nedelje, cilj  je da se testira svaka slušalica u velikom broju različitih žanrova igara, pucačine, battle royal i trkačke igre predstavljaju posebno dobre scenarije testiranja jer prvi imaju tendenciju da testiraju niske cene i otkrivaju zamućenost i izobličenje, dok su PUBG odlični za poziciono audio praćenje. Dobri trkački simovi imaju veoma specifičnu mešavinu dizajniranu da vam pomogne da čujete blokiranje kočnice i škripu guma. U poslednje vreme je Project CARS 2 igra koja pokazuje razliku između odličnih i samo dobrih. Naravno, sluša se i dosta muzike, jer ko danas može bez muzike.

 

Da li su žične ili bežične slušalice bolje za igranje igara?

Ovo se zaista svodi na lične preferencije, ali ako idete bežičnim putem ono što želite da tražite je pristojan vek trajanja baterije (20 sati ili više). Poslednja stvar koju želite da imate su slušalice koje stalno treba da budu uključene jer je baterija loša. To na neki način narušava svrhu bežične veze. Za žičane slušalice želite da budete sigurni da je kabl dovoljno dugačak da dođe do računara bez osećaja da vas vuče za glavu. To je ono najosnovnije!

 

A evo i favorita, bez nekakvog posebnog redosleda.

 

 

Razer BlackShark V2

Čini se da je opšte mišljenje da je teško boriti se sa HyperX Cloud Alpha ali da ovom modelu polazi za rukom da se izbori za bolje pozicije kada je u pitanju prodaja. Razer BlackShark V2 slušalice za gejming uspevaju da ponude ubitačan kvalitet zvuka, dobru cenu i softver koji je jednostavan za korišćenje.

Od trenutka kada je Razer prvi put počeo da najavljuje BlackShark V2, bilo je jasno da je ovo glavni fokus slušalica, a dizajn samih drajvera efikasno radi ono što rade impresivne Cloud Alpha.  TriForce Titanium drajveri od 50mm su dizajnirani sa diskretnim portovima za odvajanje basova, srednjih i vibrirajućih tonova od međusobnog ometanja. Rezultat je bogatiji zvuk od standardnog seta i drži ga u rangu sa HyperX-ovim neodimijumskim drajver slušalicama sa dve komore od 50 mm. Zvuk je jedna od istaknutih karakteristika BlackShark V2, i daleko je iznad onoga što ćete dobiti sa većinom drugihmodela u ovom cenovnom rangu. Dizajn nije preteran, a dovoljno su udobne da ih noste za maratonske igre.  Uz  dolazak bežične verzije, prilično skupljeg BlackShark V2 Pro ovo je opcija i za konstantno nošenje u svim prilikama a ne samo gejming. Koriste iste drajvere, ali koriste bežičnu vezu bez kašnjenja, sa odličnim trajanjem baterije. 

Ovaj model slušalica je trenutno na akciji u našoj ponudi.

 

 

HyperX Cloud Alpha Wireless

HyperX Cloud Alpha je možda najhvaljeniji model u poslednje vreme. Najveća prednost za ovaj model je nova ogromna baterija. Ti je do 300 sati trajanja baterije u bežičnom režimu, dok su slušalice i dalje relativno lagane i udobne. To je prilično ogroman uspeh i osećamo da je HiperX uspeo. Provešćete ceo radni dan slušajući muziku i procenat baterije se možda neće promeniti, potrošiti. Koristićete ih za igranje igara i slušanje muzike prilično dosledno tokom nedelju dana i imaćete više od 50% baterije. To impresivno trajanje baterije je, naravno, najbolji mogući scenario. Mnogo toga ima veze sa jačinom zvuka na kojoj koristite slušalice, a jačina zvuka je verovatno jedina prava zamerka. Apsolutno je dovoljno glasan, ali mogu da ga slušam punom jačinom i još uvek mi je prilično udobno. Ali kvalitet zvuka je zaista neverovatan i muzika zvuči neverovatno. Ove slušalice rade odličan posao i definitivno su jedne od boljih slušalica za igre na kojima možete slušati muziku. Kada igrate igrice, usmeren zvuk je takođe veoma lep. A tekzvuk u haos igrama! Uplašićete se!

Cloud linija je uvek reklamirana kao udobna i uprkos velikoj bateriji, ovo i dalje definitivno odgovara opisu. Gornja traka je debela i ima meku podlogu ispod. Ovo dolazi zajedno sa jednako mekim kapicama za uši što čini veoma prijatno iskustvo i odlično blokira buku. Nažalost, mikrofon je prilično standardna stvar i iako će dobro funkcionisati za ćaskanje u igricama, on je veoma jednostavan i nimalo specijalan po pitanju zvuka. Preporuka su svakako i za igranje i za muziku.

 

 

 

 

Razer Kraken X

 

Kao jeftinija alternativa za Razer Kraken, Kraken X je povoljnija opcija koja se ističe na PC-u iz jednog jednostavnog razloga, virtuelni 7.1 surround zvuk!

Dostupan preko aplikacije, podiže već dobar zvuk slušalica zahvaljujući superiornoj dubini, jasnoći i definiciji. Takođe, otežava povratak na X-ov standardni audio režim.  U testiranjima je jasno da Kraken X neće moći da stane na crtu sa najboljim HiperX-ovim Cloud opsegom, ili čak sa svojim kolegama iz Razer-a, ali za svou vrednost, Kraken X isporučuje i više od očekivanog. Kada dodate zavidnu udobnost i lagan, moderan i nenametljiv dizajn, ova verzija Kraken-a nudi odličnu vrednost za novac. Naravno, postoje nedostaci kao što je glavni mikrofon koji se ne može odvojiti, ali ne možete se žaliti kada dobijate dobar 7.1 zvuk za tako nisku cenu. 

 

 

SteelSeries Arctis 7P/7X

 

Ove slušalice su kompletan paket i najbolje slušalice za gejming u celini. Nude odličan zvuk, dosledne bežične performanse i udoban, atraktivan dizajn po razumnoj ceni. Bežično povezivanje slušalica od 2,4 GHz omogućava vam da ostanete prikovani za igru bez ikakvog zaostajanja ili smetnji. Još bolje, zahvaljujući USB-C konektoru i USB-A adapteru, možete uživati u bežičnim performansama sa bilo kojim sistemom, od PS5, preko Nintendo Switch u ručnom režimu, do Android telefona. Sa elegantnim izgledom i varijantama u crnoj i beloj boji, Arctis 7P/7X su retke slušalice za gejming koje ćete zaista želeti da koristite kao svoje svakodnevne slušalice.

Neverovatno su udobne zahvaljujući elastičnoj traci za glavu koja se prilagođava vama i paru mekih, laganih slušalica. Uzmite u obzir jasan mikrofon, 24-časovnu bateriju i mnogo opcija za prilagođavanje i obezbedili ste pobednika.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL00835
Bežični zvuk od 2,4 GHz dizajniran za igranje sa malim kašnjenjem Simultano p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
26.999,00 RSD
Vrsta
Nova
26.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL00822
Gaming slušalice Razer Blackshark v2 neverovatnog zvuka i superiorne jasnoće mi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.799,00 RSD
Vrsta
Nova
11.799 ,00 RSD

Slični članci

24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koej pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
29.
Jul.
2022.
PC
Volani nisu proizvod koji se često kupuje jer su obično skupi. Ako dodamo i malo igara za koje ga koristimo, neophodno je dobro razmisliti pre nego ga kupimo...
09.
Dec.
2021.
Vesti/Najnovije
Ovu godinu su na iznenađenje mnogih obeležili platformeri! Neke od najbolje ocenjenih novih video igara u 2021. godini su predstavnici ovog žanra.