Vesti/Najnovije
21.10.2021.
Autor: Dzoni Kvid

Obsidian Entertainment ima plan!

Planira da objavljuje novu igricu svake godine počev od 2022 do 2028

Jedna od posljednjih Microsoft akvizicija je bilo i prisvajanja/kupovina Obsidian Entertainment koji je zaslužan sa sate provedene pored PC računara uz  Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords, Pillars of Eternity, Fallout: New Vegas. Da li znate da su Fallout: New Vegas razvili za svega 18 meseci.

Mnogo godina kasnije, Obsidian Entertainment će pokušati da uradi možda i još luđu stvar, odnosno kako su najavili, planiraju da izbacuju igrice na godinu dana odnosno u svakoj kalendarskoj godini počev od 2022. Naravno, ovako nešto ne deluje nemoguće sa finansijskom podrškom Microsoft-a. To je od velike pomoći mada je pitanje da li studio od oko 200 zaposlenih (zvaničan podatak sa njihovog sajta) može tako nešto da izvede. 

Dakle, počev od sledeće godine, ovaj studio objavljuje co-op survival Grounded, godinu dana kasnije 2023 bi trebalo da izadje RPG naslov Avowed dok za najavljni nastavak The Outer Worlds-a još uvek nema tačan datum izlaska, mada sudeći po gore navedenom igra bi mogla da izadje 2024 godine.

Xbox game studio je očigledno izbacio u glavni plan razvoja novih igara Obsidian Entertainment i biće veoma zanimljivo videti kako će se sve ovo završiti odnosno, da li će kvalitet igara iz ovog studija opasti ili pak povećati.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Xbox Series S, najmanja, najslađa Xbox konzolu ikada. Iskusite brzinu i performans...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
44.999,00 RSD
Vrsta
Nova
44.999 ,00 RSD

Slični članci

30.
Mar.
2021.
XBOX
Microsoft planira da pokloni izuzetno limitiranu ediciju XBOX kontrolera koji su izrađeni u čast akvizicije sa kompanijom Bethesda.
23.
Mar.
2021.
Vesti/Najnovije
Mnogi su, čini se profitirali tokom ovih godinu dana pandemije. Platforme za grupne razgovore su svakako na toj listi i ne čudi da neke od njih razmiš...
21.
Sep.
2020.
XBOX
Microsoft ništa ne prepušta slučaju i tako kupuje jednu od najpoznatijih kompanija za razvoj hit igara kao što su Doom. Wolfenstein, The...