Vesti/Najnovije
09.12.2021.

Najbolji platformeri ove godine - 2021

Dodajte slobodno ako smo nekoga prevideli

Bliži se kraj godine, svode se računi i prave se spiskovi najboljih, najgorih, najočekivanijih.... Naravno, svi već razmišljaju o poklonima i naravno da ćemo se i mi baviti time. Za sada, ukoliko imate nekoga ko voli platformere, evo spiska najboljih ove godine pa proverite da li je možda kupovina nekih od njih dobra ideja.

Ovaj žanr je neverovatno važan za industriju video igara. Ko ne zna da je originalni Super Mario Bros. za NES bio platformer, a zauzvrat je inspirisao bezbroj imitatora i uspostavio jednu od najpopularnijih i najprepoznatljivijih franšiza u industriji u tom procesu. Žanr platformera je doživeo uspon 90-ih godina sa uvođenjem 3D platformera, i dok poslednje godine nisu bile takouspešne, 2021. je bila godina najava i reklama za platformere.

2021. je bila godina platformera!

Veliki broj visokokvalitetnih platformskih igara je objavljen ove godine, uključujući neke igre koje se ističu kao najbolje ocenjena izdanja tokom cele godine. Bilo je svega, od retro reprodukcija sa bočnim pomeranjem do maštovitih 3D platformera sa dovoljno sjajnih novih izdanja da se zadovolje obožavatelji. Ukoliko niste, razmislite da nabavite neke od ovih sa spiska.

 

It Takes Two

I dok Take2 želi da bije bitku na sudu jer naziv igre suviše podseća na ime njihove kompanije, igra stiče sve više obožavalaca. Mi smo imali opširnu recenziju na blogu, a preneli smo i neke od impresija eminentnih domaćih portala. 

Ovo je definitivno igra za igranje tokom nekoliko noći sa prijateljem koji sedi pored vas ili je online. Za online igranje je dovoljno da jedan od vas poseduje kopiju igre kako bi igrali oboje. Na konzolama možete da pozovete prijatelje kroz glavni meni, a na računaru igra podržava Steam Remote Play Together, što olakšava online igranje sa prijateljem.  

Osvežavajuće je i zanimljivo igrati co-op igru koja nije toliko arkadna a It Take's Two je jedna od najboljih igara za više igrača!

Nešto najluđe što smo probali!

Hazelight Studios se fokusira na pravljenje jedinstvenih igara koje se mogu igrati samo uz saradnju dvoje ljudi. Way Out je imao svoje obožavaoce, iako je bio malo nedovršen. U međuvremenu, studijski rad druge godine, It Takes Two je remek-delo kooperativnog igranja koje stavlja igrače u ulogu roditelja koji se razvode Kodija i Mej. Oni se nađu zarobljeni u telima kućne lutke. It Takes Two je briljantan 3D platformer koji igračima neprestano baca nove koncepte. Pre nego što mehanikaigre postane previše dosadna, It Takes Two vodi igrače na novi nivo sa potpuno originalnim idejama. Kodi i Mej često imaju različite sposobnosti i zadatke koje treba da završe, tako da daje igračima ubedljiv razlog da se vrate kroz celu stvar i iskuse sve kroz oči oba lika.

 

 

Kena: Bridge of Spirits

 

Ovde ćemo preneti deo teksta Play!Zine o ovoj igri. 

Dobro, opuštajuće bar dok ne krene akcija, jer ova igra iako uglavnom lagana, ima povremeno vrtoglave poraste u težini. Naročito kada su u pitanju “boss” borbe, koje su bez obzira na frustrirajuću surovost, verovatno najinteresantni okršaji u igri. Tu na scenu stupa i jednostavna ali zanimljiva mehanika koja podrazumeva svega nekoliko udaraca i blokiranje a koja se može obogatiti dodatnim potezima, koji opet odaju osećaj da je trebalo da budu prisutni od samog početka, a ne da ih naknadno otključavate.

Pobogu, ceo ovaj tekst kao da se nalazi u središtu komešanja dve struje i nikako da prevagne na jednu stranu. Ovo nesumnjivo iziskuje jedno brzopotezno sumiranje kompletne igre u nekoliko reči.

Kena: Bridge of Spirits je sjajna igra na mnogim poljima, ali joj nedostaje “ono nešto” kako bi upotpunila svoj kvalitet čvrstom građom. Da su animacije i detalji brojniji, imala bi snažniji vizuelni utisak. Da nema RPG elemente već precizan borbeni sistem, bila bi još zabavnija. Da je priča primamljivija i preneta kroz likove koji deluju stvarno a ne dizajnirano, bila bi još toplija. Ovako, igra je neviđena demonstracija talenta tima koji stoji iza nje, ali ne uspeva da uleti u sferu apsolutno vanvremenskih naslova. No i pored toga, teško je ne preporučiti je. Ovakve igre se ne pojavljuju ni približno dovoljno često.

 

 

Little Nightmares 2

 

Originalna igra Little Nightmares je dobila i razvila je posvećenu bazu obožavatelja, tako da je uzbuđenje bilo relativno veliko za nastavak, Little Nightmares 2.Nastavak 2 zadržava jezivu atmosferu i dizajn stvorenja originalne igre, ali je uglađeniji, detaljniji i zabavniji. Ovog puta, igrači su stavljeni u cipele novog lika po imenu Mono, koji mora da smisli zagonetke i završi niz platformskih izazova kako bi izbegao da ga ubije bilo koji broj grotesknih bića na koja naiđe u igri.

Ko nije igrao prvi deo Little Nightmares, možda će malo razmišljati da li da zaigra drugi deo. Ne preterano zanimljiv omot, pomalo dečiji ne obećava mnogo. Ali... Ima ono, ne sudi o knjiyi po koricama i ovde je to tačno. Igra će vas neverovatno brzo uvući u priču a vi ćete balansirati između čudnih osećaja straha, zabave i tuge i neverovatno dobrog iskustva igranja. Little Nightmares 2 je relativno laka i jako kratka horor indi igra koja će vam definitivno slomiti srce i to verovatno u istoj meri koliko će vas uplašiti. A da li ćete to nekome priznati... to je na vama. Topla preporuka!

 

 

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank serija je dosledno objavljivala igre visokog kvaliteta otkako je debitovala na PlayStation 2, a i dalje je jaka na PS5. Jedna od retkih pravih ekskluzivnih igara za PS5 trenutno dostupnih, Ratchet & Clank: Rift Apart je prekrasan 3D platformer koji uvodi simpatične nove likove, inovativno novo oružje i fantastično koristi PS5 DualSense kontroler. To je najbolji ekskluzivni platformer za PS5 na tržištu i jedna od boljih igara koje će izaći u celoj 2021.

Evo dela interesantne recenzije portala HCL.hr

Mogao bih cijeli jedan tekst pisati samo o grafici Rift Aparta, no niste ovdje došli zbog mog slinjenja nad vizualnom stranom igre nego da čujete pokoju kritiku o priči, gameplayu i općenitom dojmu igre. Pa krenimo s pričom. Rift Apart se nastavlja na R&C: Into the Nexus s PS3 konzole, ali više je orijentiran na postavljanje smjera za budućnost serijala nego na osvrtanje prema njegovoj prošlosti. U jednostavnom zapletu Clank popravi uređaj za putovanje kroz dimenzije kako bi Ratchet mogao upoznati druge pripadnike svoje vrste. No, zli doktor Nefarious ukrade takozvani dimensionator te ih sve zajedno prebaci u alternativnu dimenziju u kojoj je on apsolutni vladar. Svaki lik u toj dimenziji ima svoju alternativnu verziju, a u slučaju Ratcheta to je lombaxica Rivet...

Vezano uz priču moram još naglasiti kako je ovo najdugotrajnija igra u serijalu Ratchet & Clank. Za prvi prelazak trebalo mi je malo više od 14 sati i moram priznati da sam očekivao znatno kraću priču pa sam na kraju ostao ugodno iznenađen. Smatram kako je to idealna trajnost u kontekstu radnje te bi sve duže od toga bilo razvlačenje. Ovako mi se svidjelo na koji je način priča zaokružena, a za pohvalu je što ni u kojem trenutku nije bilo dijelova priče koji su manje interesantni od ostatka.

 

 

Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Super Mario 3D World je tehnički napravljen pre više godina za Wii U, ali Switch verzija nudi dovoljno novog sadržaja da je definitivno vredan razmatranja za jednog od najboljih platformera u 2021. Ima mala ali važna poboljšanjia u igri, kao što je povećanje brzine karaktera, što ga čini definitivno superiornom igrom u odnosu na originalnu verziju koja je objavljena pre skoro deceniju. Ipak, prava privlačnost paketa je dodavanje sadržaja Bowserovog Fury. Fury je potpuno drugačija zver od Super Mario 3D world, puštajući Maria slobodno u okruženju otvorenog sveta koje izgleda kao da Super Mario preuzima igru u stilu Breath of the Wild. Bowser's Fury je kao da zavirujete u ono što će budućnost Super Mario franšize verovatno uključiti, i bilo bi neverovatno videti celu glavnu seriju Super Mario igre objavljenu u stilu Bowser's Fury. Između Bowser's Fury i osnovne igre Super Mario 3D World, koja je sada uključena u co-op na mreži, Super Mario 3D World + Bowser's Fury daje fanovima platforme ozbiljan proizvod za njihov novac. Paket je potpuno ispunjen sadržajem i zaokupićevas tokom praznika.

 

 

Super Monkey Ball: Banana Mania

Vrhunac popularnosti Super Monkey Ball-a došao je sa originalnim igrama za konzole, a sada Super Monkey Ball: Banana Mania daje fanovima priliku da ponovo prožive te naslove na modernim konzolama. Banana Mania kombinuje nivoe iz Super Monkey Ball i Super Monkey Ball 2 sa poboljšanom grafikom, potpuno novim načinima igre i brojnim gostujućim likovima. To je najbolji način da igrate klasične igre u modernom dobu i odličan je povratak u formu za serijal. 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50126
Kena Bridge of Spirits je istraživačka avantura sa izuzetno dinamičnim akcionim sekvenc...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pridružite se Mariu, Luigiju, princezi Peach i Toad-u u misiji spašavanja kralje...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO746
Pozovi prijatelja i krenite zajedno u novu avanturu u igri It Takes Two.Igra te uvodi u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD

Slični članci

22.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika ponekad može biti dosadan predmet za učenje, pa zašto ne biste iskoristili jednu od ovih matematičkih računarskih igara da zadržite interes...
20.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Iako vam se možda ne čine kao način da provedete vreme sa svojom porodicom, sada je na raspolaganju obilje video igara koje će se svideti celom vašem ...
16.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Volite li dobre simulacije letenja? Evo par predloga.