Vesti/Najnovije
04.03.2022.

NETFLIX igre kao nastavak filmova i serija?

Nastavlja se kupovina stidija koji razvijaju igre

Netfliks je objavio da kupuje finskog proizvođača mobilnih igara Next Games za prijavljenih 72,08 miliona dolara. U slučaju da ste malo zatečeni i pitate se zbog čega, mnogo ste izgleda propustili.

Gejming je voz koji je već krenuo da juri a par velikih kompanija je rešilo, čini se, da pokupuje sve što se pokupovati može, i maksimalno iskoriste potencijal video igara i gejming industrije. U novembru prošle godine je Netflix objavio da pokreće platformu za video igre za Android i iOS.  Čini se da Next Games trenutno nema veliki broj igara, ali je važno da ima dva hit The Walking Dead naslova, kao i Stranger Things: Puzzle tales, zasnovanu na hit TV emisiji Stranger Things koju je objavio Netflix.

Oni koji igraju igrice na Netflix-u bi trebalo da očekuju da uskoro videi ove naslove u okviru njihove ponude.

Netflix-ov potpredsednik za gejming, Mike Verdu je izjavio:  

Sa zajedničkom vizijom i ljubavlju prema igrama, zadovoljstvo nam je što ćemo ugostiti Next Games ugradu koji je dom nekih od najboljih proizvođača mobilnih igara na svetu. Helsinki je takođe u blizini drugih evropskih gradova sa velikim talentima, što će pomoći da proširimo naše mogućnosti za razvoj igara u kompaniji. Dok tek počinjemo sa igrama, uveren sam da ćemo zajedno sa Next Games moći da napravimo portfolio igara svetske klase – bez oglasa i kupovine u aplikaciji – koje će oduševiti naše članove širom sveta .”  

Prema Rojtersu, po ceni od 72,08 miliona dolara, svaka akcija Next Games se prodaje za 2,1 evra, što je više nego duplo više od cene akcije na zatvaranju u utorak kada je iznosila 0,93 evra. Očekuje se da će posao biti zaključen krajem juna.

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.
08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...