Vesti/Najnovije
12.04.2022.

Primećen je AMD RX 6400

Da li nam to stižu entry level proizvodi?

U svetu grafičkih kartica, AMD i Nvidia su dugo bili rivali. Nvidia je ostala malo ispred kao vodeća na tržištu. Međutim, pošto je Intel lansirao svoje desktop Arc GPU ovog leta, oba tima, i crveni i zeleni, će imati novog konkurenta sa kojim će se boriti.

Iako postoje planovi da se krene napred u sledeću eru grafičke tehnologije, još uvek postoji šansa da se neki proizvodi lansiraju pre nego što se to dogodi, i izgleda da se Lisa Su i kompanija spremaju za entry level proizvod. Prema brojnim izvorima, čule su se glasine o predstojećem AMD RX 6400.

Tom's Hardware je uspeo da ga nađe na listi bugarskog prodavca BestPC po ceni od 562 bugarska leva, ili oko 312 dolara, dok PC Gamer navodi sajt MiDrivers.com koji ga ima za nešto manje od 1.500 kineskih juana, ili otprilike 235 američkih dolara. Postojala je i lista jednog singapurskog trgovca na malo kako je primetio korisnik Twitera momomo_us. Međutim, izgleda da je ovo obrisano.

U ovoj fazi vredi reći da AMD tek treba da zvanično potvrdi novu karticu, ali njeno postojanje je nešto čega su mnogi već bili svesni. RX 6400 se pominje u decembru 2021. godine, što je otkriveno preko procurelih rendera. Detalji o proizvodu pokazuju da je to više deo hardvera početnog nivoa, sa MSI Radeon RX 6400 Aero ITX koji dolazi sa 4 GB GDDR6 memorije. Takođe uključuje 768 sejdera, za razliku od 1.024 koliko ih ima u 6500 XT, i koristi 53W snage.

Obzirom da je Nvidia nedavno lansirala neodoljiv RTX 3090 Ti, čini se da bi tim crveni mogao biti više zainteresovan za donji deo tržišta, dok njihov rival želi da povede u poslednjim trenucima ove ere sa svojom najmoćnijom karticom do danas. Sve u svemu, obe kompanije se bore da se izbore ovih poslednjih nekoliko meseci nudeći nove proizvode, posebno sada kada cene počinju da padaju, a tržište izgleda da postaje sve bolje svakim danom.

I AMD i Nvidia su zainteresovani da napreduju sa tehnologijom. Sa najavljenom arhitekturom RDNA 3 i serijom RTX 40 koja se planira za lansiranje u septembru, krajem ove godine će se pojaviti sledeća generacija GPU-a, i biće zanimljivo videti kuda će stvari krenuti odatle, posebno sa ulaskom Intela u ring .

Trenutno nema komentara

Slični članci

13.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Leviathan AI može da meša ciljeve kako se njemu prohte, tako da se dešavalo i da na početku partije se borimo sa mini-bossem dok je ostatak par...
13.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Neenah je možda vozač za bekstvo, a Kevin čovek sa kontaktima, ali izgleda da je Eli mozak operacije.
12.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Ponovno pokretanje Saints Row dodaje mnoštvo novih funkcija i potpuno novu postavu likova, uključujući DJ-a kriminalca Kevina.
11.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Saints Row ponovo pokreće seriju sa novim okruženjem i potpuno novim likovima, uključujući sjajnu novu ekipu koju igrači mogu da upoznaju.
11.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Bulkhead Interactive, developer multiplejer igre  FPS Battalion 1944 je objavio da prekida partnerstvo sa izdavačem Square Enix.
10.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Saints Row će prikazati kako titularna banda stvara svoj jedinstveni identitet u Santo Ileso, ali će im se suprotstaviti tri bande, jedna od njih su Idols.
10.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Embark Studios je objavio da je njihova PvE multiplayer igra, ARC Raiders, pomerena za 2023.
09.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Igrači Saints Row će se suočiti sa još tri bande tokom igre, a Los Panteros je jedna od njih.
08.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Iako je godina dosadnija od očekivanog jer su neke igre pomerene za kasnija izdavanja, ipak ima par naslova koji se ističu.