Vesti/Najnovije
09.05.2022.

Xbox i Bethesda Showcase sprema iznenađenja

Iako je još mesec dana do eventa, nagađanja su u punom jeku

Neki kažu da se može bez onih koji nisu tu. Kažu i da niko nije nezamenjiv. Možda. Pitanje je samo koliko je veliki jaz koji taj neko napravi svojim izostankom. E3 je svakako događaj koji je mnogima bio nezamenjih kada je u pitanju gejming industrija.

Zbog svima znanog razloga, svima nam je život bio stavljen na pauzu. E3 imao svoje digitalno izdanje a dobili smo i dosta drugih digitalnih manifestacija. Sa otkazivanjem E3 ove godine, postoji prilično značajan jaz u rasporedu industrije igara. Činjenica je da je poslednjih nekoliko godina, sve više i više izdavača je počelo da se u potpunosti pomera sa E3 i umesto toga održava sopstvenu "izložbu" pod sopstvenim uslovima.

Dakle, ako tako gledamo, ove godine se stvari možda neće mnogo promeniti, jer bi Xbox i Bethesda Showcase, zajedno sa Summer Games Festom i drugim dešavanjima specifičnim za izdavače, trebalo da pomognu da se popuni ta praznina. Microsoft je prošle nedelje najavio Xbox i Bethesda Games Showcase za 12. jun u 10:00 PT/12:00 CT. Očekuje se da će trajati oko 90 minuta. Ne samo da namerava da prikaže različite igre u razvoju, već je takođe spreman da otkrije novu listu Xbox Game Pass naslova. Ovo je uzbudljivo, posebno za fanove Starfielda koji će bez sumnje imati veliko prisustvo tamo. Međutim, to je samo jedna igra sa ogromnog spiska igara u razvoju. Šta je sve tu ostaje da se vidi, a sigurno postoje programeri/igre kojih verovatno neće biti. Uz to, šuška se da će skoro svaki Xbox prvi studio, uključujući i one u Bethesdi, imati nešto na izložbi. Ovo naravno uključuje Arkane Studios.

Na osnovu do sada objavljenih tizera, čini se da će se Xbox i Bethesdina očekivana manifestacija 12. juna fokusirati na Bethesdin dugo očekivani Starfield, koji će biti objavljen krajem godine. Zajedno sa Starfild, fanovi će verovatno videti i Arkane ko-op vampirsku pucaču Redfall za 4 igrača. SIgurno ćemo imati još neke informacije i otkrića o već potvrđenim naslovima. Ali konvencija igara velikih imena ne bi bila ništa bez nekoliko iznenađenja, a Xbox i Bethesda Showcase će verovatno imati nekoliko keca u rukavu.

Why Deathloop Could Be at the Xbox and Bethesda Games Showcase | Game Live  Story

Prvi je sa nagađanjima, verovali ili ne, Deathloop!

Međutim, Deathloop je bio prilično neprimetan od objavljivanja. To ne znači da Arkane nije naporno radio na obezbeđivanju ažuriranja za Deathloop i bez sumnje na razvijanju svoje sledeće igre, Redfall, kooperativnu pucačinu inspirisanu Left 4 Dead. Ova tišina bi mogla biti prekinuta sledećeg meseca. Deathloop ima dve potencijalne opcije pojavljivanja na ovom događaju. Arkane bi mogao da priča o tome tokom svog segmenta, otkrivajući datum izlaska za Xbox i potencijalno novi DLC koji dolazi u igru. Deathloop i njegova ograničena ekskluzivnost se završava 14. septembra, i iako bi mogao postojati neki dogovor koji bi sprečio Xbox ili Arkane da razgovaraju o tome pre toga, to se ne čini previše verovatnim. U najmanju ruku, verovatno neće sprečiti mnogo marketinga blizu potencijalnog izdanja. Kada se završi ovaj ekskluzivni period, Microsoft i Arkane mogu da podstaknu igrače da igraju nudeći novi sadržaj, pitanje je da li je taj sadržaj takođe ya PS5, i to bi objasnilo opštu tišinu oko potencijalnog Deathloop DLC-a od lansiranja. Možda bi igrači čak mogli da dobiju datum za ovo. Druga opcija je najperspektivnija: Xbox Game Pass.

Deathloop može biti samo za PS5, ali je first party Microsoft naslov. To znači da će se pokrenuti na Xbox Game Pass-u kada se postavi na platformu. Sada, ta ekskluzivnost najverovatnije prestaje 14. septembra, ali to ne znači da će se pridružiti listi već 15. septembra. Mogla bi, ali je verovatnije da će to biti kasnije. Pošto Microsoft namerava da govori o predstojećim igrama za Xbox Game Pass, ima smisla ubaciti Deathloop u tu diskusiju. U najmanju ruku, izgleda verovatno da Deathloop stiže na Xbox Game Pass pre kraja godine. To znači da će vlasnici Xbox-a moći da dobiju igru najverovatnije besplatno i da će se isporučiti novi DLC koji bi samo podstakao igrače da još više igraju. Na kraju krajeva, postoje oni sa PS5 i Xbox Series X, a Microsoft i Arkane bi trebao dobar razlog da igrači potencijalno ponovo igraju na Xbox Series X. Ideja da se Deathloop lansira na Xbox Game Pass-u sa DLC-om kasnije ove godine takođe nije pesedan. Bugsnax je već to uradio kao naslov lansiran na Xbox Game Pass-u 28. aprila, kao i za Switch. Uz to je došlo i besplatno novo ažuriranje sadržaja pod nazivom Isle of Bigsnax, koje je dodalo oko tri sata novog sadržaja na ostrvu džinovskog Bugsnax-a. Ako ništa drugo, ima smisla to raditi i sa Deathloop-om, pogotovo zato što je ovo first party naslov. Dakle, neće biti iznenađenje videti Kolta i Džulijanu kako se pojavljuju na toj sceni.

Lucasfilm Games & Bethesda Announce New Indiana Jones Game

90 minuta, koliko je planirano da traje event je dosta i trebalo bi da bude značajan broj igara predstavljen i prikazan. Dok su nekoliko predstojećih igara Xbox-a i Bethesde sigurni hitovi koji će se pojaviti u nekom trenutku prezentacije, postoji nekoliko igara za koje fanovi nisu čuli već neko vreme, ili o kojima fanovi nemaju ni najmanju ideju ili informaicju. Takva je na primer, MachineGames-ova predstojeća Indijane Džonsa igra. Januara 2021, Wolfenstein programer MachineGames je potvrdio da radi na potpuno novom naslovu Indijana Džons, a fanovi od tada nisu čuli ništa zvanično od njega. Iako nije dostupan opšti datum objavljivanja, čini se verovatnim da će se nova igra Indijane Džonsa pojaviti na predstojećem eventu. U kratkom video snimku Bethesda za igru Indiana Jonesa, kamera polako prelazi preko Indijevog stola, prekrivena knjigama, dijagramima artefakata i drugim uskršnjim jajima koja nagoveštavaju kada bi se igra mogla odvijati i o čemu bi mogla da govori. Moguće je da će igra Indiana Jones biti ekskluzivni naslov zaXbox i PC, ali bi mogla doći i na druge platforme. Bethesdina najava uključivala je i činjenicu da će u igri glumiti Indi u "cvetu svoje karijere," što može značiti samo korišćenje Fordovog lika. Ali da li će glumac takođe dati glas liku? Do sada, Bethesda i MachineGames nisu komentarisali Fordovo učešće. Na osnovu prethodnih video igrica Indijane Džonsa, ne izgleda verovatno da će on izgovarati replike legendarnog lika.

Fallout 5: everything we know so far | TechRadar

Nova Fallout igra, na primer, bila bi veliko iznenađenje za mnoge, pošto praktično nije bilo priča ili spekulacija oko još jednog naslova u postapokaliptičnoj franšizi.

Treći glavni ulazak u Wolfenstein takođe bi bio lepo iznenađenje, posebno što Wolferstein: Youngblood nije sasvim ispunio očekivanja obožavatelja i ostavio je serijal sa malo kiselim osećajem u ustima. Dati obožavaocima samo tizer o još jednoj avanturi koju vodi BJ Blazkovicz mogao bi biti pametan potez za izdavače.

Xbox i Bethesda Showcase bi čak mogli da izvuku neka neočekivana iznenađenja, možda konačno potvrđujući rimejk GoldenEye 007 o kome se dugo pričalo. Tokom poslednjih godinu dana, bilo je dosta "curenja" informacija o GoldenEye rimejku, uključujući i listu Xbox dostignuća, tako da bi moglo imati smisla da se konačno otkrije tokom ovogodišnjeg Xbox Bethesda Showcase-a.

Neka istaknuta Xbox Game Pass iznenađenja takođe mogu biti aduti. Kako je Game Pass trenutno tako ključna usluga za Xbox, logično je da bi želeli da ga i dalje stavljaju ispred i u središte, odmah pored otkrivanja novih igara. Iznenađenje koje otkriva Game Pass bi moglo da uključiv i nedavnehitove kao što je Ghostwire: Tokyo ili čak neke od nedavnih unosa u Call of Duty za stvaranje hajpa za Modern Warfare 2.

Hellblade 2 će najverovatnije biti na The Game Awards 2021 - PLAY!

Hellblade 2 je takođe na spisku očekivanih predstavljanja. Ova akciona avantura koju razvija Ninja Theory je nestrpljivo očekivani nastavak za naslov iz 2017 Hellblade: Senua’s Sacrifice, a prva pojavljivanja Senua's Saga: Hellblade 2 su svakako impresionirala fanove. Igrači se nadaju da će dobiti datum objave na ovom dešavanju.

Playground Games i njihov Fable reboot su verovatno na spisku igara koje će se pridružiti uz Starfield svima na spisku za event. Nagađanja o napretku razvoja Fable nude dosta optimistička očekivanja. Čini se da je to jak igrač pored Starfield ako imamo u vidu kombinaciju sličnosti i komplementarnih razlika ove dve igre. Prisustvo Fable na eventu bi predstavljalo sjajan pokazatelj pozitivnog rasta unutar Microsoft-ovih gejming studija. Fable je odličan primer Microsoft-ove namere da pomognu starim IP naslovima da rastu i da se ponovo pokažu u punom sjaju. Zahvaljujući novim programerima i moćnoj novoj kućnoj konzoli, Fable će se sigurno promeniti na mnogo načina, ali ta reinvencija će učiniti Fable svežim i za nove i za stare obožavaoce. Microsoft podstiče slične promene sa predstojećim Perfect Dark ponovnim pokretanjem. Playground Games i Fable su simbol Xbox Game Studios potencijala da se starim IP adresama pristupi kreativno, što znači da bi to bio moćan prikaz potencijala na predstojećem predstavljanju.

Fable reboot: Potential release date, trailer, platforms - Dexerto

 

Bethesdina reputacija majstora za RPG čini Starfield idealnom igrom za pokazivanje. Microsoft je u poslednjih nekoliko godina preuzeo dosta dobrih studija, ali Bethesda se ističe kao programer blokbaster franšiza kao što su The Elder Scrolls i Fallout. Uključivanje Bethesde u naziv eventa označava njenu važnost kao novog člana Microsoft porodice. Xbox i Bethesda su već proslavili svoje novostečeno partnerstvo u poslednjih nekoliko godina, ali otkrivanje igre Starfield na eventu bi učvrstilo Xbox kao Bethesdin novi dom. Starfield je možda misterija na mnogo načina, ali je i dalje moćan naslov za Xbox. Bethesdina reputacija je razlog za optimizam u vezi sa njenim kvalitetom, a svemirski model čini ga veoma jedinstvenim RPG-om. Broj Starfield aspekata o kojima je Bethesda ostavila da se raspravlja znači da Starfield može zauzeti centralno mesto. Što više sadržaja Bethesda otkrije, to bolje ali fanovi bi svakako želeli da pored gledanja prezentacije vide i diskusiju o istoj.

Može se desiti da Bethesda dođe sa informacijama o The Elder Scrolls 6. Trenutno, jedina stvar koja je potvrđena o sledećoj igri Elder Scrolls je da ona dolazi u nekom trenutku u budućnosti. Starfild je imao moguć Easter egg Elder Scrollsa u svom najnovijem trejleru, što su mnogi protumačili kao nagoveštaj lokacije igre. Ovo je jedan podatak koji bi mogao da se otkrije. Trenutne mejnstrim spekulacije su da će se sledeći Elder Scrolls nalaziti negde u zapadnom Tamriel-u, Hammerfell iliHigh Rock, ali bi se ta spekulacija uskoro mogla pretvoriti u činjenicu.

The Elder Scrolls 6: everything you desire to know to get out of the  delusion of its arrival. - Cuopm

Redfall je još jedan Bethesda naslov koji bi mogao da se pojavi ove godine, tako da je sasvim jasno da će dobiti veliku ulogu tokom letnjeg predstavljanja. U trejleru za najavu postavljenom na Bethesdin YouTube kanal u junu 2021. godine, Redfall co-op je izgledao bolje od Left 4 Dead, i predstavljeno je mnogo zanimljivih mehanika igre. Na kraju trejlera pisalo je "Leto 2022" ali nije bilo nikakvih naznaka šta to znači. Sada, imajući u vidu saznanje o letnjoj prezentaciji za Xbox i Bethesda 2022, verovatno je ukazivalo na ovaj događaj, a ne nužno datum lansiranja. Bilo bi lepo da se konačno vidi neka live gameplay za Redfall i možda potvrđen datum izlaska.

Šta vi očekujete od ovog eventa?

 

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO851
The Elder Scrolls - Skyrim Anniversary Edition  poseduje poboljšanu gra&sca...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Xbox Series S, najmanja, najslađa Xbox konzolu ikada. Iskusite brzinu i performans...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
44.999,00 RSD
Vrsta
Nova
44.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL00815
ARCTIS 9X bežične gaming slušalice za Xbox Istovremeno povezivanje bluet...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
29.999,00 RSD
Vrsta
Nova
29.999 ,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.
08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...