Vesti/Najnovije
24.03.2023.

Fortnite Unreal Editor alati će zauvek promeniti video igre

Epic Games donosi promene

Fortnite je popularan.

Fortnite stalno donosi novitete.

Fortnite ima odlične crossovere.

Fortnite možda možete lako odbaciti baš zbog te njegove trajne popularnosti a najinteresantnije stvari karakterisati kao loše. Međutim, to je mnogo više, a Epic Games je tokom godina dokazao da ono što je nekada bilo unovčavanje u battle royale ima moć da zauvek promeni svet video igara. Na neki način već jeste pokazujući kako bi metaverzum mogao planira budućnost dok koristi ogroman potencijal razvoja video igara mlađoj publici koja je uvek željna noviteta i uskakanja u nove medije.

Epic Games je odavno shvatio potencijal mladih autora i razmene ideja i umesto da zloupotrebljava mlade kreatore za njihov novac dok ubiru minimalne nagrade, čini se da proširuje svoj repertoar na načine koji bi mogli da zauvek promene način na koji tumačimo razvoj igara entuzijasta.

Kao deo svoje prezentacije State of Unreal na GDC-u ove nedelje, Epic Games je svetu otkrio Unreal Editor za Fortnite (UEFN), a njegove mogućnosti su nekima čak i zastrašujuće. Ranije je bio ekskluzivan za PC i nije mogao da implementira kreiranje korisnika direktno u naslov. Ovaj novi skup alata to sada čini potpuno mogućim!

Sada u javnoj beta verziji, alat se može koristiti za kreiranje i objavljivanje iskustava koja se mogu igrati na svim platformama, a vaši prijatelji čak mogu da pređu direktno na nivoe koji su u toku dok ih uređujete u realnom vremenu da biste dobili povratne informacije i prihvatili stvari za menjanje. On je neverovatno intuitivan i vremenom će uključiti sve funkcije dostupne u širem Unreal Editor-u kojima profesionalni programeri imaju pristup. 

Unreal Editor za Fortnite (UEFN) će utrti put za Fortnite Creative 2.0, koji bi uz pravilno izvršenje mogao da pomogne ova platforma traje zauvek.

Epic Games je oduvek bio na vrhuncu razvojne tehnologije u video igrama, a sada svima pruža alate sa intuitivnim sredstvima za učenje osnova, mehanike i likova sa kojima ste već upoznali. Zauzima nivoe koje mnogi igrači već prave. Jednostavni nivoi trčanja mogli bi da se pretvore u filmske narativne blokbastera ili epove horora preživljavanja u prvom licu koji menjaju perspektivu i izražavaju originalne namere igre Fortnite na potpuno nove irazličite načine.

Igrači su već pravili sjajna dešavanja, a sada to mogu da urade uz mnogo više ohrabrenja developera i mnogo manje prepreka. Mogućnosti su beskrajne, a Epic ohrabruje kreatore na sve prave načine. Kompanija je otkrila da će plaćati kreatorima 40 odsto neto prihoda od prodavnice artikala i većine stvarnih kupovina igračima na mesečnom nivou, što znači da bi vrlo verovatno nekima to pomoglo da se pokre karijera u razvoju igara kada ovi alati budu zaživeli.

 

Slični članci

10.
Jul.
2024.
Vesti/Najnovije
T2 nam je napokon ponudio informacije o najnovijem NBA 2K25 naslovu, a najbitnije je da imamo datum izlaska!
09.
Jul.
2024.
Vesti/Najnovije
U svetu igara, svaki NPC ima svoju svrhu. Ali da li svi treba da budu pošteđeni? Evo zašto treba dvaput razmisliti pre nego što povučete...
28.
Jun.
2024.
Vesti/Najnovije
Elden Ring Shadow of the Erdtree DLC poziva Ukaljane nazad u Lands Between na još jedan komadić (20-30h) epske avanture, obećavajući ne samo skoro ...