Vesti/Najnovije
14.10.2020.
Autor: Danica Manojlović

Potvrđeno je da će Rock Band 4 svi DLC raditi na novim konzolama

Play that f****n bass John

Mi se izvinjavamo ali jednostavno nas je ova vest inspirisala da kao podnaslov stavimo čuvenu rečenicu koju Simon Le Bon koristi na koncerima kada najavljuje jednog od najboljih basista na svetu, John Taylora.

Developer Harmonix je potvrdio da Rock Band 4 i svi DLC, kao i veliki broj Rock Band periferija raditi od D1 na Sony i Microsoft konzolama nove generacije.

I dok je Sony već razjasnio da je PS5 kompatibilan sa 99% od hiljade igara za PS4 i da su to testirali, Microsoft je dao neko slično objašnjenje i rekao da će skoro sve XBOX ONE igre raditi na Xbox Serija S i X pored par njih koje će tu i tamo biti izuzetak.

Rock Band 4 se nalazi u nekako specifičnoj situaciji. Ne samo da zahteva gomile perifernih uređaja koje su mu prilagođeni a kako bi mogli da sviramo, već su neki od njih i dosta stari, PS3 i Xbox 360 recimo. A tu je i hiljade DLC koji se nalaze u katalogu sa pesmama i to od 2007.

„Naš tim je marljivo testirao gomilu stare opreme na novim sistemima kako bi bili sigurni da sve funkcioniše“, objasnio je Harmonix u novom postu na zvaničnoj stranici studija. „Kada raspakujete i povežete te nove konzole, trebalo bi da budete u mogućnosti da povežete postojeću, kompatibilnu perifernu opremu i odmah pustite Rock Band 4.“  

„Svi DLC koji su trenutno dostupni za preuzimanje takođe će raditi na novim konzolama. Ovog puta nema problema sa prelaskom iz generacije u generaciju, to je isti DLC! “

Tim je takođe otkrio „prilično značajan porast performansi“ na obe nove konzole, posebno kada je reč o vremenima učitavanja. Čini se da je jedina manja prepreka koju je tim otkrio da PS5 podrazumeva da je mikrofon dostupan u kontroleru: „Ako želite da koristite uobičajeni USB mikrofon, moraćete to da promenite u postavkama konzole“, objašnjava Harmonix.  

Kompletnu listu testiranih Harmonik-ovih perifernih uređaja - uključujući kontrolere koji datiraju iz Rock Band 2 - možete proveriti na blogu studija.  S obzirom na to da se nove pesme i dalje objavljuju nedeljno, Harmonix je primetio da se nada da će nastaviti podršku za Rock Band 4 „u dogledno vreme“.

I mi se nadamo!

Slični članci

08.
Oct.
2020.
Vesti/Najnovije
Legendarni gitarista i jedan od osnivača grupe Van Halen - je izgubio bitku sa rakom.
20.
Sep.
2020.
Vesti/Najnovije
"U sledećih nekoliko dana ćemo ponuditi više PS5 konzola za preorder – ritejleri će podeliti sa vama više informacija" obj...
20.
Aug.
2020.
XBOX
Xbox je svuda!