Vesti/Najnovije
22.09.2021.

World War Z: Aftermath

Da li je ovo samo još jedna zombie pucačina?

World War Z: Aftermath uzima sve što je originalnu igru učinilo uspešnom i dodaje brojne nove funkcije i mehaniku.

Za one koji još nisu imali priliku da se sretnu sa ovim serijalom, World War Z je kooperativna pucačina za četiri igrača u trećem licu. Na vama je da ispunjavate ciljeve odbijajući zombi napade. Igra zahteva snažan timski rad i to je ono što je čini još interesantnijom. Aftermath zadržava ove već od ranije poznate funkcije, dodajući nove elemente koji dodatno poboljšavaju zastrašujuće iskustvo. Ako već posedujete originalnu igru, možete nadograditi na Aftermath (sa prenosom vašeg napretka).

Horde Mode XL je deo patch-a nove generacije igre koja bi trebalo da stigne pred novu godinu a povećava broj zombija na PC-u, PlayStation 5 i Xbox Series X.

Nova perspektiva iz prvog lica je odličan dodatak. Približava vas akciji i čini sesije igre intenzivnijim. Pored toga, režim suptilno balansira snimanje i kretanje kako bi prilagodio drugačiju perspektivu. Okruženje za paljenje i prelaženje u prikazu iz trećeg lica nije isto što i raditi to iz prvog lica. Uprkos promenjenom uglu kamere i prilagođenim kontrolama, novi režim FPS-a deluje jednako čvrsto i prirodno kao i prikaz onoga što je iza vašeg lika.

Nedavno dodato oružje za bliski okršaj pomaže vam u oslobađanju zombija kada ste nadbrojani ili izbacite municiju. Razbijanje lobanja onih koji nisu mrtvi palicama i čekićima ponekada je zabavnije nego ih razneti oružjem.

Originalna igra nije imala oružje za borbu izbliza ali je njihovo uključivanje veoma zabavno. Nova Vanguard klasa pomaže da ublaži opasnost od zombija. Deluje kao oklop, Vanguards podiže štitove koji štite vrata ili stvaraju mesta za gušenje. 

I dok su zombiji svakako bez mozga, AI to nije. Ako vaš tim radi izuzetno dobro, igra vam baca moćne zombi varijante, poput neprijatelja koji nose pancire. Osim toga, horde zombija se povećavaju i napadaju vas sa svih mogućih strana. Prisiljeni ste da menjate taktiku u hodu i to dodaje jedan novi duh avanture i težine igranja koji vas drže na nogama. Nasumične kutije (koje sadrže municiju, granate i zdravstvene predmete) takođe osiguravaju opciju da nema dva ista prolaza.

Aftermath ima dva nova nivoa.

Roman nivo vam daje za zadatak da otpratite oklopni transporter do Vatikana. APC ima automatsku kupolu koja puca na obližnje zombije, ali vas ne štiti dugo od hordi zombija. Ponekad ćete morati da očistite barikade da biste napredovali. Napetost raste u ovim trenucima, jer ste zaglavljeni na jednoj lokaciji i morate da branite vozilo od bezbroj zombija. Iako jednostavan cilj, pratnja oklopnog transportera kroz razorene rimske ulice pruža uzbudljivo i mučno iskustvo.

Kamchatka nivo je još jedinstveniji, jer zombiji nisu jedina pretnja. Snažna zimska oluja donosi hladne temperature, pa boravak na otvorenom može okončati vaš život brzo kao i svaki zombi. Primarni cilj je aktiviranje četiri generatora energije, ali morate pronaći i uključiti grejače unutar zgrada kako biste sebi obezbedili prostor na kome se možete zagrejati. Zapravo, morate da uključite generatore određenim redosledom da biste vratili napajanje. Iako se lokacije generatora ne menjaju po prolazu, redosled kojim ih uključujete se menja. Mape na zidovima vam pokazuju da se generatori aktiviraju i odgovarajući redosled.

Obe faze kulminiraju masovnim bitkama. Vi dobijate priliku da postavite pokretne kupole na određena mesta pre početka opsade. Ovi trenuci zaista osvajaju duhom franšize zbog stotina proždrljivih nemrtvih koji vam iskaču na putu. Timska taktika je tu najvažnija. Vaš tim mora da se drži zajedno i da pazi leđa jedno drugom u ovim neverovatnim klimatskim uslovima.

 

Igra World War Z: Aftermath je u radnjama a na vama je da je samo stavite u korpu i poručite. I organizujete zombie vikend sa prijateljima!

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41212
„Back 4 Blood“ je jedinstvni pristup žanru zombi apokalipse u kome vod...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Ušteda 38%
1.599,00 RSD
Vrsta
Nova
1.599,00 RSD
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41202
Unapređeno izdanje igre World War Z Nove lokacije, novi likovi, nova oprema, dnevne ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO810
Unapređeno izdanje igre World War Z Nove lokacije, novi likovi, nova oprema, dnevne ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD

Slični članci

18.
Sep.
2021.
Vesti/Najnovije
Manje od mesec dana je ostalo do izlaska igre koja ima jedinstvni pristup žanru zombi apokalipse u kome vodimo tim „čistača“ i prepuš...
23.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
Kao i Alien: Isolation ranije, Aliens: Fireteam Elite je više direktni nastavak originalne trilogije nego reboot.
07.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
Back 4 Blood je uz open betom koja traje od 5. do 9. avgusta pružio uvid u igru koju u saradnji sa Warner Bros. Interactive razvija ...