Nintendo
14.03.2024.
Autor: Danica Manojlović

Nintendo igre koje bi bile odlični filmovi

Mario nije jedini koji zaslužuje film

Film Super Mario Bros. je bio jedan od najvećih hit filmova 2023. godine i svi se slažu da ako Nintendo zaista želi da stvori zajednički univerzum usredsređen na Super Smash Bros., onda ima nekoliko filmova koje bi morali da se snime sledeće.

Super Mario Bros. uspeh je bio ogroman a film je oborio sve vrste rekorda i bio je jedan od najprofitabilnijih animiranih filmova svih vremena. Stoga, Nintendo nesumnjivo želi da zadari još para ali pre nego se ponnovo posvete brkatom vodoinstalateru,ima tu još interesantnih likova. Super Smash Bros. je franšiza borbenih igara koja deluje kao veliki crossover za najpopularnije Nintendo karaktere pri čemu je ova ideja o crossoveru savršena za zajednički filmski univerzum, zar ne?

Film  The Legend of Zelda je u razvoju. Filmovi kao što su Sonic the Hedgehog i Detective Pikachu su već objavljeni. Ukoliko Nintendo želi da nastavi da gradi zajednički Smash Bros. univerzum, ima još mnogo posla o kojem treba razmišljati.

 

Donkey Kong

Sigurna sam da Vam Donkey Kong prvi padne na pamet kada pomislite na samostalni film. 

Spin-off Donkey Konga izgleda kao očigledan izbor. Donkey Kong i nekoliko njegovih prijatelja su već bili predstavljeni u filmu The Super Mario Bros. ali ima još mnogo toga što može da se proširi. Ovaj titularni majmun je već decenijama glavni u svojoj franšizi. Film koji bi se proširio na likove kao što su Diddi Kong i King K. Rool mogao bi mnogo da doprinese  daljem uspostavljanju liste Super Smash Bros. u zajedničkom univerzumu Nintenda.

 

Metroid

Metroid je jedna od najpoznatijih Nintendoh franšiza naučne fantastike. Zbog toga iskreno čudi da se film se još uvek nije dogodio. Metroid je serija video igrica savršena za filmsku adaptaciju jer je bila u velikoj meri inspirisana filmovima kao što je Alien. Metroid bi bio  odličan način da kompanija ima film koji vode žene. Metroid film bi bio savršen ključan za stvaranje Nintendo kinematografskog univerzuma i snažno verujemo daSamus Aran treba da napravi skok u film.

 

Fire Emblem

Sližićemo se da je serija Fire Emblem daleko drugačija od Super Maria. ali je ključna za snimanje uspešnog filma Super Smash Bros. Fire Emblem je taktička RPG serija smeštena u srednjovekovni svet fantazije sa likovima poput Marth, Roy, Ike i drugih koji su glavni oslonci serije Super Smash Bros.

Film Fire Emblem bi morao da bude zreliji od filma Super Mario Bros. samo se pitamo da li Nintendo o tome i razmišlja.

 

Kirby

Slatki roze Kirbi!

Kirbi franšiza je možda najpopularnija platformska serija kompanije Nintendo posle Maria, što znači da bi Kirbi film bio ključan za stvaranje uspešnog univerzuma Super Smash Bros. Kirbi je delo tvorca Super Smash Bros. Masahira Sakuraija, sa franšizom koja ima tone zastupljenosti u seriji krosovera. Ovaj ružičasti lik bi se savršeno uklapao u animirani porodični film u stilu filma The Super Mario Bros., što znači da je to očigledan izbor ako Nintendo želi da se proširi na više franšiza.

 

Star Fox

Star Fox sa narativnom serijom vazdušnih borbi koja je fantastična za ekspanzivnu naučno-fantastičnu franšizu je takoše dobar izbor za sledeći film.

Fox, Falco i Wolf su već u Super Smash Bros. sa ogromnom količinom zastupljenosti u franšizi, što znači da film mora da se napravi da bi se serija isplatila. Nintendo je objavio anime specijal Star Fox koji je dobio pohvale kritike. Međutim, pravi Star Fox film  bio savršen način da se ova ideja vrati.

 

Imate li vi neku ideju za potencijalni film? Da li smo yaboravili nekoga?

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Princess Peach - Showtime! je šarmantna igrica koja će te odvesti u svet Mario u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Igra Mario vs. Donkey Kong je uzbudljiva avantura koja spaja klasičnu igru Super Mario ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Klasična Mario igra sa bočnim pomeranjem je okrenuta naopačke uz dodatak Wonder Flowers...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Originalni Metroid Prime je izašao 2002 godine za tada popularni GameCube, i pre...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.499,00 RSD
Vrsta
Nova
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pridruži se Mariu, Luigiu i prijateljima za zabavu za jednog igrača ili više igr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Aug.
2023.
Ova mama je gejmer
Iako igranje video igrica i gledanje TV emisija imaju svoje prednosti, aktivno angažovanje, kognitivna stimulacija, razvoj veština, društvena i...
20.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Najmanje 15 AAA igara očekuje uskoro svoju adaptaciju na Netflix striming platformi.
14.
Oct.
2022.
Vesti/Najnovije
Tekst prvi put objavljen 30.10.2022 Stiglo je i to doba, došao je novi spooky season! Respawn.ba je odlučio da pripremi 10 horror filmova koje možete...