Ova mama je gejmer
27.02.2022.
Autor: Danica Manojlović

RETOGRAD: COMIX ZONE

Svi su hteli sa budu Sketch

01.01.1996 godine, budim se i trčim do jelke. Sav sam uzbudjen jer mi je Deda mraz ostavio novogodišnji poklon. Bahato i brzo cepam ukrasni papir, već sam pod prstima osetio da su dve igre za Segu Megu. Prva igra se nazire – Jungle Book, stavljam je sa strane da vidim koja je druga igra… Gledam u igru zbunjeno jer nikad pre nisam video taj naslov!!!

Pisalo je Comix Zone sa uličarem koji je imao rukavice sa otvorenim prstima i drečavom pozadinom.

Sam omot me je odmah privukao ali nisam ni sanjao da će me baš ta igra toliko zaludeti. Trčim nazad u sobu, moji još spavaju, stavljam crni ketridž u Segu i avantura je počela! Bilo mi je potrebno 5 meseci da je pređem. Svakodnevno nerviranje! Ili predjem prva dva nivoa i zaginem na poslednjem ili zaginem odmah na početku. Sredine nije bilo!

Igra je zvanično puštena u prodaju 27. oktobra 1995. godine u Evropi. Naravno, u Japanu i USA se to desilo dva meseca ranije. Igra je vrlo brzo osvojila tržiste i srca mnogih tinejdzera, ali i starijih gejmera. Verovali ili ne, moja mama je toliko igrala Comix Zone da se dešavalo da nekad ja nisam mogao da dođem na red. Sega je glavni publisher igre a dizajnirao ju je Peter Morawiec, a glavni programer je Adrian StephensComix Zone je urađen i za PC platformu, kao i za Game Boy Advance. Danas ovu igru možete naći na Steam-u kao opciju za PC.

FUNFACT: Igra je prvobitno rađena za Commodore Amiga pod nazivom “Joe Pencil Trapped In The Comix Zone“, 1992. godine.
Sketch Turner je strastveni umetnik i rok muzičar koji živi u New Yorku i radi na svom novom stripu, Comix Zone. Priča priču o Zemaljskoj imperiji koja pokušava da odbrani Zemlju od besnih vanzemaljaca i inspiracija mu dolazi iz njegovih ludih snova. Jedne noć,i dok je Sketch radio na stripu u vreme velikog nevremena, grom kroz prozor udara u njegovu olovku. 

 

U tom trenutku, njegov glavni zlikovac mutant Mortus beži sa jedne stranice stipa i želi da ubije Sketch-a kako bi oživeo i postao lik od krvi i mesa, i naravno, zavladao stvarnim svetom. Pošto u stvarnosti ne poseduje moći, on svoj karakter šalje u strip kako bi odbranio zemlju, a mitant Mortus šalje sve njegove zlikovce na njega kako bi ga u toj nameri sprečio.

 

Unutar stripa, Sketch upoznaje generala Alissu Cyan koja veruje da je on “onaj pravi“, koji je poslat da spasi njihov postapokalipticni svet od zlih Mortusovih sila. Alissa ga šalje u spasilačke misije održavajuci kontakt sa njim preko radio veze (Motorole). Na Sketchu težak zadatak da porazi zle Mortusove sile i pronađe izlaz iz sopstvenog stripa. Na kraju igre, Alissa pokušava da deaktivira nuklearnu bombu koja je namenjena uništenju sveta. Mortus je baca u komoru koja počinje da se puni tečnoscu i tada se Mortus lično bori sa Sketchom i kripovi su tu naravno. Ako uspete da pobedite Mortusa i kripove dolazi do kraja igre gde Alissa prelazi u stvaran svet i pridružuje se vojsci kao novi Šef vojske Sjedinjenih Država. 

 

Comix Zone strip postaje instant senzacija i rasprodaje se planetarno brzo širom sveta.

Comix Zone je akciona 2D igra u kojoj igrači kontrolišu glavnog lika po imenu Sketch koji se probija kroz stranice svog stripa, nadajući se da ce stići do kraja pre nego što ga njegove kreacije zlikovaca dokrajče.

Svaki nivo se sastoji od dve stranice stripa, a novi se otkrivaju sečenjem papira. Sa standardnim napadima udarac, skok i blok, Sketch može poneti sa sobom tri predmeta koji mu mogu pomoći da savlada prepreku. Sa oružjem kao sto su nož i bomba, ledeni čaj koju mu vraća energiju, pesnicu koja ga pretvara u Super ratnika sa neverovatnom snagom, i njegov najbolji drugar pacov koji može da otkrije predmete i skrivene prolaze do kojih Sketch mora da dođe ili prođe. Sketch može da otkine malo pozadine papira i napravi avion koji baca na neprijatelje i uništi ih, ali to ga košta energije. Da bi ste prešli dalje na sledeću stranicu, često morate da rešite enigmu ili da pobedite sve neprijatelje unutar tog dela stripa. Kada to uradite, dobijate strelicu koja vas upućuje kuda dalje kroz strip da idete.

Još uvek niste odigrali ovu igru?!

Pravac na Steam! 

Tekst napisao Egipatski Mauuu

Preuzeto sa Indijanka Danka bloga

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41234
ASTERIX & OBELIX u potpuno novoj avanturi punoj šamara.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

15.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Sjajan početak za upoznavanje sa arkadnim igrama je Atari 2600 a ovo su najbolje igre svih vremena.
18.
Feb.
2022.
Vesti/Najnovije
Boogerman je definitivno igra koja je našla svoje mesto u istoriji gejminga, malo zbog muzike a više zbog priče, zvukova i zadataka.
16.
Oct.
2021.
Nintendo
Shigeru Miyamoto može svašta, ali mu engleski baš i nije išao od ruke.