Ova mama je gejmer
26.04.2024.

Video igre o gostima iz svemira

Dan vanzemaljaca

Priče o vanzemaljcima i filmovi o bićima iz svemira već više od četiri decenije čine svemir zastrašujućom perspektivom. Ipak, čini se da ksenomorfi neće nigde otići jer nam stižu konstantno novi  filmovi i serije. Ali šta je sa video igricama sa ovom temom?

Očekivano, i ovde je prilično živa situacija, ali i vraćanje u prošlost da bi se iskopali neki ubistveni naslovi je neophodno. Taktička akciona igra odozgo nadole Aliens: Dark Descent je stigla prošle godine.

Aliens: Fireteam Elite iz 2021. i dalje dobija nove sadržaje.

Nekoliko studija aktivno razvijaju potpuno nove projekte, uključujući VR igru. Dizni, a novi vlasnik IP i drugih sredstava Fox- je objavio da je jako zainteresovan da male zelene održi u životu.

Dakle, koje su to igre o ubistvenim vanzemaljcima koje treba odigrati?

 

ALIEN VS. PREDATOR ARCADE

Alien vs. Predator igre su već bile u ponudi za Nintendo sisteme a prvo veliko širenje za crossover IP je bila je Capcom AvP arkadna beat ‘em up igra. Smatra se da je to jedna od najboljih igara ikada napravljenih u tom žanru.

Izgleda i dalje prelepo i ima priličan udarac, sa strogim kontrolama i raznovrsnošću nivoa koji nisu baš uobičajeni za tu vrstu akcionih igara. Dostupna su četiri lika a igra može da radi i za tri igrača. Tu su: ratnik i lovac Predator, major Dutch Schaefer koji je zasnovan na liku Arnolda Švarcenegera iz originalnog filma Predator,  i poručnik Lin Kurosava  ljudski kiborg stručnjak za borilačke veštine. Svi oni zajedno sarađuju kako bi stavili tačku na infestaciju vanzemaljaca koja je zahvatila veliki grad u futurističkoj Kaliforniji. Ovo je divna i luda vožnja koja uzima najbolje elemente iz filmova i stripova objavljenih pre 1994.!

 

 

ALIENS VS. PREDATOR CLASSIC 2000

Pre trideset godina, godine 1994. je takođe objavljen jak Alien vs. Predator FPS na Atari Jaguaru. Tek 1999. je Rebellion imao priliku da zaista oduva i iznenadi igrače.

Tehnologija jemnogo napredovala za samo nekoliko godina, a puna 3D grafika je pokretala vrhunske fantazije o snazi Alien-a i Predatora, kao i  neverovatno napetu igru. Početkom 2010. godine, nakon nekoliko godina nedostupnosti, AvP je ponovo objavljen pod naslovom Aliens vs. Predator Classic 2000. Ova verzija je radila na modernim računarima i imala podršku za kontroler kao i mnoga druga poboljšanja. Nudi sav dodatni sadržaj koji je objavljen u toku dana, i onlajn multiplayer. Priče za svaku vrstu je nezavisna jedna od druge i vodi igrače kroz originalne lokacije, kao i kroz kultne scenarije iz filmova o vanzemaljcima. Ako imate i možete da se uhvatite u koštac sa starim kontrolama i dizajnom nivoa stare škole, ovo je must!

 

 

ALIEN TRILOGY

Alien Trilogy se može opisati kao DOOM na Alien način. To je 3D pucačina iz prvog lica (FPS), još uvek sa puno 2D sprajtova, nastala iz revolucije koju je izazvao id Software glavna pucačina u prvoj polovini devedesetih.Ali,dali znate da je imala svoj trik u rukavu! To je bila prva igra koja je koristila Acclaim-ovu 3D tehnologiju snimanja pokreta, što je pokretima vanzemaljaca dalo visok stepen realizma u odnosu na neprijatelje koji su statičnog izgleda viđeni u drugim pucačima iz tog doba.

 

 

 

 ALIEN RESURRECTION

Nismo imali neki bitan i veliki Alien FPS do Alien Resurrection iz 2000. godine, koji je trebalo da bude objavljen zajedno sa istoimenim filmom iz 1997. godine. Razvoj drugih igara nije išao glatko i igra je bila zaglavljena u razvojnom haosu neko vreme pre nego što je konačno objavljena krajem 2000. Bio je primetno da su kritičari bili blagoakloni kada je konačno naslov objavljen. Opšte je mišljenje da su godine bile dobre prema jednoj od najlepših pucača na PS1.Opresivna atmosfera je odlična a postoji nekoliko likova koji se mogu igrati kroz priču, svaki sa svojim oružjem i specijalnom opremom.

 

ALIENS VS. PREDATOR: EXTINCTION

Strategije su 2000-te  dovele do neobične mešavine strategije u realnom vremenu i ove igre. Igru je razvio Zonoa, koji je već imao iskustva sa ovim žanrom, AvP: Extinction predstavlja verovatno najčudnije izdanje sa velikim budžetom za koje je Alien ikada korišćen. Rizik koji je vredelo prihvatiti jer ne postoji ništa slično ovoj igri.

Fokus je bio stavljen na jedinicu za upravljanje i borbe oko izgradnje baze i prikupljanja resursa. Igra se vrti oko tri kampanje koje su lagane i bazirane na stvarnom pripovedanju, ali oblikuju svaki nivo i početne uslove u zavisnosti od naracije. Igra izgleda kao tri čudna naslova strategije u realnom vremenu spojena u jednu priču. 

 

ALIENS: INFESTATION

Alien franšiza je ranije bila transformisana u 2D side scrollers ali je bilo čudno doživeti novo lansiranje 2011. samo za Nintendo DS.

WayForvard se udružio sa Gearbox kako bi napravili verziju IP-a poput Metroida. Ideja je bila da ima veliki fokus na istraživanje i trajnu smrt kolonijalnih marinaca koje igrač kontroliše. Igra je bila gotova ako su svi bili izbrisani. Priča Infestation se bavi posledicama napada vanzemaljaca sa velikim fokusom na USS Sulaco koji lebdi u svemiru. Programeri su kreirali 20 jedinstvenih likova da bi uhvatili slasher vibracije filmova kako bi bili sigurni da će njihova više nego verovatna smrt rezultirati osećanjima u stomaku igrača koji igra.  

 

 

ALIENS VS. PREDATOR

Ova AvP pucačina je imala još jedan dobar naslov 2010. godine, a kada se vratio, Rebellion je razvio svojevrsno ponovno pokretanje.

Cela priča je ispričana kroz tri različite kampanje. Pratimo stope Monolith-ovog AvP 2 umesto njihove igre iz 1999. godine. Multiplayer uz ponudu modova, kako takmičarskih tako i kooperativnih, bila je prilično velika. Ipak, igra je imala problema da oduševi veliku publiku. Najzanimljivija stvar u vezi sa AvP 2010 je to što je Rebellion napravio neke velike zamahe sa elementima igranja, kao što je melea borba.  Neki snimci su ipak promašili svoj cilj a kampanje su bile malo kratke uz napomenu da su u potpunosti ispunile obećanje o više pokolja između najpoznatijih horor ikona naučne fantastike. 

 

 

ALIENS: FIRETEAM ELITE

Ovde je u pitanju igra koja prvenstveno ima priču a fali joj veći budžet i malo poliranja.

Posle neverovatnog razočaranja po imenu Aliens: Colonial Marines iz 2013, Fireteam Elite je davao osećaj koji j trebalo osetiti deceniju ranije. Mnogi elementi iz Prometeja su ušli u narativ o post vanzemaljcima uz kreativni izbor koji ga odvaja od drugih naslova po pitanju vanzemaljaca usredsređenih na kolonijalni marinski korpus USA. Klase likova se veoma robusno osećaju uz jaki sistemi napredovanja i prilagođavanja koji tera vanzemaljce i fanatike kooperativnih strelaca da se zadrže nakon jednog igranja. To svakako nije mali podvig kada su ove igre u pitanju!

Fireteam Elite je uz dodatak unakrsne igre i solidnog sadržaja nakon lansiranja, što besplatnog tako i plaćenog, je možda najbolja pucačina na vanzemaljce.

 

 

ALIEN: ISOLATION

Horor igra iz prvog lica koja je uspela da uhvati magiju originalnog dela Ridlija Skota.

Interesantno je da ga je razvio studio bez prethodnog iskustva sa naslovima u prvom licu. Uzimajući tragove indie horor hitova s početka 2010-ih, kao što je Amnesia iz 2011, Creative Assembly je uneo istinski užas i napetost u IP koji se previše dugo fokusirao na scenarije teške akcije i kolonijalne marince.

Radnja se odvija 15 godina nakon događaja iz prvog filma. Pratimo ćerku Elen Ripli, Amandu, dok istražuje nestanak svoje majke na svemirskoj stanici koja ponovo proživljava teror ksenomorfa. Isolation nije samo najbolja Alien igra ikada već je i jedna od najjačih verzija franšize u celini. Obavezno igranje!!!

 

A šta nam se sprema u 2024. godini?

  • Starminer

  • Project Mist

  • Ultros

  • They Are Here: Alien Abduction Horror

  • Level Zero

  • Deep Rock Galactic: Survivor

  • Killer Klowns from Outer Space

  • Pragmata

  • Warhammer 40,000: Space Marine 2

  • Helldivers 2

  • Destiny 2: The Final Shape

  • Stellar Blade

  • Star Wars Outlaws

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50528
Radi osiguranja sopstvene dominacije u svemiru, sa svojim brodom Trailblazer upusti se ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.874,00 RSD
Ušteda 5%
12.499,00 RSD
Vrsta
Nova
12.499,00 RSD
11.874 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50527
Radi osiguranja sopstvene dominacije u svemiru, sa svojim brodom Trailblazer upusti se ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.499,00 RSD
Ušteda 5%
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999,00 RSD
9.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Radi osiguranja sopstvene dominacije u svemiru, sa svojim brodom Trailblazer upusti se ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.499,00 RSD
Ušteda 5%
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999,00 RSD
9.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Radi osiguranja sopstvene dominacije u svemiru, sa svojim brodom Trailblazer upusti se ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.874,00 RSD
Ušteda 5%
12.499,00 RSD
Vrsta
Nova
12.499,00 RSD
11.874 ,00 RSD

Slični članci

27.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Čovek je uvek imao želju da ide u svemir, a ako volite da igrate igre sa tom tematikom, evo par predloga.
26.
Jan.
2022.
Vesti/Najnovije
Electronic Arts i Lucasfilm Games otkrili su planove za svoje buduće igre iz franšize Star Wars.
14.
Oct.
2021.
Vesti/Najnovije
Dizni ima paklen plan do kraja godine!