PC
20.10.2020.

Spartan Gear Thorax

Neki ih već traže i u skupljoj varijanti

Spartan Gear je nekima još uvek nepoznat brend iako je kod nas na tržištu preko godinu dana. U susednoj Grčkoj spada u grupu brendova koji se prepoznaju po odličnom odnosu cene i kvaliteta, i po tome da su izuzetno povoljni sa cenama. Već smo napisali da se lako pamti... Grčka, Spartan i grčki brend.

Pročitali ste recenziju a malim i moćnim Agoge slušalicama i imali promo popust od 20% kako biste se i sami uverili u kvalitet istih. Pisali smo i o Peltast mišu i tokom vikenda ste imali 20% promo popusta takođe. Sada je red da vam predstavimo prave gejmerske slušalice i naravno i njih uz promo popust.

Osnovna stvar u poslednje vreme kada većina radi recenzije je da se govori kako je nešto skuplje nego bi trebalo da bude i stalno se porede proizvodi koji realno nemaju sličnosti. Nije svaka gejmerska slušalica ista i nije svaki kvalitet isti da bi se sve stavljalo u istu grupu. Spartan nije Razer ili Logitech, i ukoliko to tražite, onda je bolje da ovu recenziju prekoskočite. Ali, ukoliko tražite nešto novo u rangu Bloody, Marvo ili Red Dragon, onda je ovo tekst za vas.

Thorax je najnoviji model (napomena - Bio je u trenutku testiranja i pisanja teksta) kada su u pitanju slušalice koje idu preko glave, tj. regularne i standardne gejming slušalice. Sada je već skoro tri nedelje kako ih isprobavam i iskreno, dosta sam se navikla na njih. Ako ste primetili ovaj brend ranije, onda samo da napomenem da je ovaj model u rangu Myrmidon ili Phoenix modela po svojim karakteristikama i performansama. Veoma slične modelu Myrmidon ali po nižoj ceni.

  • Tip veze: mini priključak 3,5 mm + USB za PC (samo LED svetlo)
  • Uključuje adapter za upotrebu na PlayStation 4 i XBOS One
  • Prečnik slušalica: 40 mm• Frekvencijski opseg: 20Hz-20KHz
  • Osetljivost mikrofona: -42DB ± 3dB
  • Crveno LED svetlo

Thorax su žične slušalice koje su kompatibilne sa svim uređajima koji poseduju 3.5 mm džek. U pakovanju se nalaze svi potrebni kablovi kako biste ih povezali na PC, DualShock 4, Xbox One bežični koktroler ili smartphone. Konekcija za računar se postiže sa dva kabla, jedan za audio i jedan za mikrofon. Treći USB kabl se koristi samo za napajanje LED svetla, i svetli samo u crvenoj boji. Neki će ovo uzeti za nedostatak jer ne menja standardne RGB boje ali iskreno, sasvim lepo izgleda i samo crvena. Ukoliko poželite da konektujete Thorax na laptop koji ima samo jedan audio port, možete iskoristiti spliter koji se nalazi u pakovanju. Spliter je bitan kada se povezujete i na PS4 ili XBOX One.

Sam dizajn ovih slušalica je takav da ćete odmah znati da su u pitanju gejmerske. Standardno crno sa crvenim detaljima. Mekani i udobni jastučići pomažu da se ne opterećuje glava, ili da vas žuljaju. Kapice na slušalicama su možda manje nego što bi trebalo. Mikrofon je lepo urađen, diskretan ali je mana da se ne može odvojiti ili uvući. Dobar je za Skype ili Discord, ali i za razgovor sa sa igračima. Nije dobar za audio snimanje ali iskreno, da li je realno to i očekivati za ovaj iznos? Dobro je rešena kontrola jačine zvuka na poleđini leve slušalice. Zvuk je dobar. Bass je čist i bez zujanja a visoki tonovi ne pucaju. Pri visokom nivou intenziteta postoje izobličenja na niskim frekvencijama. Na srednjim i niskim intenzitetima, performanse slušalica su odlične, posebno na srednjim frekvencijama. Tačno se razlikuju zvukovi, poput koraka protivnika dok pokušavaju da priđu iza leđa. Throax su se pokazale dobro u slušanju muzike, podkastova, pri gledanju filmova sa zvučnim efektima i kao što sam napisala, u igrama. Mikrofon snima jasno ali ipak hvata šumove u pozadini. Kontrola zvuka na slušalicama odlična i ne morate da odvrnete do kraja da biste lepo čuli. Ovde nemamo kompletno smanjenje buke ali ima ga dovoljno da budete zadovoljni.

E sada materijal. Jasno vam je da za iznos koji platite za ove slušalice nećete dobiti premium kvalitet. Izgled, obrada i kvalitet su zadovoljavajući, iako se možda nekome može učiniti da će se polomiti. Ja sam ih stvarno dosta koristila, životinje su ih bezbroj puta srušile sa stola ali sam i namerno pokušavala da ih raširim. Nisam bila nasilna ali sam pokušala da vidim da li su izdržljive. Nisam bila u nekom napadu besa zbog izgubljenog meča tako da nije nemoguće da ih neki besni gejmer neće polomiti kada se naljuti. Ali u tom stanju bi polomili (i lome) mnogo kvalitetnije slušalice. Kablovi se ne upliću i to je isto plus.

Thorax slušalice su definitivno udobne i lagane. Možete ih stvarno dosta dugo nositi i povremeno i izgubite osećaj da su vam na glavi.

Već sam par puta napisala da je po meni jedan od bitnih faktora i kvalitet i način pakovanja. Proizvod može biti jeftiniji ali je potrebno da kompanija koja ih pravi kupca ispoštuje kvalitetnijim i kompletnim pakovanjem. U ovom slučaju, imamo odlično upakovane slušalice sa svim potrebnim dodatcima dok su na kutiji jasno i kompletno napisane sve potrebne informacije.

Ja zamišljam kako bi slušalice izgledale kada bi imale RGB opciju menjanja boja, kvalitetniji mikrofon koji se skida i dodatak za Nintendo... Možda neka PRO varijanta?

U svakom slučaju ovo je dobar izbor i kada razmišljate o nekom poklonu koji bi objedinio reči slušalice i gejming, a toga je, morate priznati sve više kada su u pitanju mlađe generacije.

 

Za

  • Odličan odnos cene i kvaliteta
  • Kompletno pakovanje
  • Mekani i udobni jastučići

Protiv

  • Mikrofon koji nije moguće odvojiti
  • Nisu kompatibilne sa Nintendo Switch konzolama

 

Zaključak

Spartan Gear Thorax slušalice će u potpunosti zadovoljiti vaše osnovne gejmerske potrebe ali ih možete koristiti i za posao i slušanje muzike. Svakako jedan od boljih modela u ovom cenovnom rangu na našem tržištu.

 

Podsećamo i da na ovaj model slušalica odobravamo promo popust od 20% i to za sve online kupovine 20.10.2020. i 21.10.2020.

Dovoljno je da samo stavite slušalice u korpu i popust će vam se automatski obračunati.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Gamepad Spartan Gear Oplon PC Playstation 3
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Miš HMI00230
Miš Spartan Gear Talos
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.299,00 RSD
Vrsta
Nova
1.299 ,00 RSD

Slični članci

22.
Jun.
2023.
Vesti/Najnovije
Nebo je granica...
17.
Oct.
2020.
PC
Peltast je bio vojnik grčke pešadije koji je obično bio naoružan kopljem i nosio je laki štit. Porelom iz Trakije, Peltast je bio prepoznatljiv...
14.
Oct.
2020.
PC
Ukoliko nise pročitali recenziju naših AGOGE slušalica na IGN Adria, red je da se podsetimo njihovih komentara. I naravno, omogućimo svima...